kozan.gr: Πτολεμαίδα: Παρά τη βροχόπτωση, “Οχι στη βίαιη απολιγνιτοποίηση και το ξαφνικό θάνατο της ΔΕΗ”, φώναξαν, εκπρόσωποι φορέων και κάτοικοι της περιοχής, με αφορμή τις ενεργειακές εξελίξεις – Το συλλαλητήριο, διεξήχθη, ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για το κλείσιμο ολων των λιγνιτικών μονάδων έως το 2028 (Βίντεο & Φωτογραφίες)

25 Νοεμβρίου 2019
17:55

 

 Παρά τη βροχόπτωση, “Οχι στη βίαιη απολιγνιτοποίηση και τον ξαφνικό θάνατο της ΔΕΗ”, φώναξαν, εκπρόσωποι φορέων και κάτοικοι της περιοχής, φώναξαν, εκπρόσωποι φορέων και κάτοικοι της περιοχής, με αφορμή τις ενεργειακές εξελίξεις. Το συλλαλητήριο, που διοργανώθηκε το απόγευμα, της Δευτέρας 25 Νοεμβρίου, γύρω στις 17:30, στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και φορέων της Δυτικής Μακεδονίας, που διαμαρτύρονται για τα σχέδια της κυβέρνησης που προβλέπουν το κλείσιμο ολων των λιγνιτικών μονάδων έως το 2028.

Ομιλία Περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας, Γ. Κασαπίδη

 

Ομιλία Δημάρχου Κοζάνης, Λάζαρου Μαλούτα

 

Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς & Αρχιμ. Νικηφόρος Μανάδης

 

 

Oμιλία Προέδρου ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, Γιώργου Αδαμίδη

 

 

 

46 σχόλια

  • Μάλιστα.
    Φέρετρα, κηδειόχαρτα, πένθιμες καμπάνες και μαντινάδες δεν είχε το μενού, όπως βλέπω. Μια μονάδα στην περιοχή πουλούσε ο ΣΥΡΙΖΑ κι είχε τρελά χάπενινγκ, όλη την περιοχή κλείνει η ΝΔ, κόβει μειωμένα σε συνταξιούχους και εν ενεργεία, καταργεί μονιμότητες, μειώνει μισθούς αυξάνει ρεύμα. ΌΛΑ ΚΑΛΑ, ΜΙΑ ΧΑΡΑ.

      • Δεν στα ειπανε καλα…
        μια χαρα κουνηθηκαν οι παντες και καθε μερα ειχαν την ευκολη δικαιολογια που ακομα και να εβρεχε … ααα ο Τσιπρας ειναι προδοτης φταιει αυτα ελεγαν
        τωρα με τον οδοστρωτηρα δεν κουνιεται φυλλο.
        Ρωτα και κανεναν Μακεδονομαχο ντε..
        να σου πει πως σκυλιαζε με Συριζα και πως ειναι τωρα με Νδ μεσα στο καβουκι του
        ειναι επειδη τωρα με ΝΔ θυμηθηκε οτι ειναι απολιτικ και αχρωματιστος ντεμεκ

      • Η περίπτωση να ζεις σε άλλη χώρα δεν υπάρχει, άρα το ποιο πιθανό στην περίπτωση σου είναι Παρωπίδες σανό μαγκανοπυγαδο.

    • Η σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική που ακολουθεί η ΝΔ βρίσκεται μονάχα στην αρχή, δυστυχώς… Το πραγματικό ξεπούλημα τώρα αρχίζει. Παραλία δεν θα υπάρχει το καλοκαίρι να κάνουμε δωρεάν το μπάνιο μας, με την εξαίρεση βεβαίως του Αρίνταγα.

  • μπραβο σε ολους οσους παρευρεθησαν παρα την βροχη κ παρτε το χαμπαρι κ αφηστε το μισος κ την ζηλια προς τους εργαζομενους της δεη.αν κλεισει η δεη στην περιοχη, θα ερημωσει κ μαζι με αυτην ολος ο πληθυσμος.δεν συμφερει κανεναν να κλεισουν τα εργοστασια.

    • Οι Εορδαιοι ενάντια σε ολόκληρο τον κόσμο που κόπτεται για το διοξείδιο του άνθρακα και την κλιματική αλλαγή…
      Αγώνες για το θεαθήναι χαμένοι εκ τον προτέρων…

  • ΑΡΕΑ ΑΡΕΑ ΚΑΜΙΑ ΣΑΡΑΝΤΑΡΑΙΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ!!!! ΟΥΤΕ ΟΙ ΔΕΗΤΖΗΔΕΣ ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ!!! Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ!!!!!

    • Σωστος ο Καισαρας!Οσο για τους δεητζηδες ας μαθουν να δουλευουν στον ιδιωτικο τομεα η στο πρωτογενη.Εκει βεβαια δεν εχει εφαπαξ αλλα μπορουν να κανουν απεργιες για να το διεκδικησουν.

      • Γιατί τρώγεστε κ κοπτεστε για τους δεητζιδες αυτοί μια χαρά θα βολευτούν κ να κλείσει η ΔΕΗ εμείς τι θα κάνουμε να δούμε αυτοί έχουν τα λεφτακια τους κ θα συνεχίζουν να τα παίρνουν, ας κοιτάξουμε τους εαυτούς μας καλύτερα.

    • Κ γιατί να βγούνε.λες να τους νοιάζει η περισσότεροι 2500€ κ προ κρίσης 4500€ έχουν κάνει το κομποδεμα τους.εχουν εξασφαλίσει κ τα παιδιά τους κ όλα καλα.κριμα σε εμάς κ τα παιδιά μας που έχουμε μέλλον ακόμη σε αυτόν τον έρμο τον τόπο.

    • Καισαρακο πλειοψηφια δεν ειναι μια χουφτα γραφικοι που ξαφνικα επειδη ειδατε ενα ντοκιμαντερ στο netflix η το youtube νιωσατε οτι τα μαθατε και ολα γυρω απ το φυσικο αεριο και νομιζεις οτι απ την μια στιγμη στην αλλη θα κλεισει η Δεη και θα σωθει η ατμοσφαιρα και το περιβαλλον η οτι θα γινεις ευρωπη ξαφνικα με το φυσικο αεριο το οποιο αν ερθει ποτε εδω…αυτο θα γινει μετα το 2030 κι αμα! Το πιασες?
      Και επιπλεον δεν εχει δικαιωμα κανενας Κουλης να δηλωνει με περισσο θρασσος οτι θα κλεισω μια επειχηρηση που εδω και 60 χρονια εκτος οτι εχει δωσει ψωμακι σε ενα καρο οικογενειες με τον λιγνιτη που τοσο κραζετε…εχει πεθανει και τοσος κοσμος για αυτην
      αν δεν τα καταλαβαινεις αυτα τα τοσο λεπτα θεματα καλο θα ειναι να σωπαινεις
      Διαφορετικα θα παει σπιτι της η αριστη πρωθυπουργαρα της (για να δουμε κιολας μεχρι την Ανοιξη προς Καλοκαιρι μηπως εχουμε και προωρες εκλογες?) γιατι και οι κωλοτουμπες με τα ψεματα εχουν κι αυτα καποιο οριο και μεσα σε 5 μηνες περιπου που ειναι πανω…εχει κανει ηδη πολλες

  • Ψηφίζω ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο συμφωνώ με την πρόθεση της κυβέρνησης στην βίαιη απολιγνιτοποίηση. Πρέπει κάποιος να έχει συγκεκριμένες σκοπιμότητες και συμφέροντα για να υποστηρίζει την συνέχιση του λιγνίτη. Ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε λίγους συνδικαλιστές και εργαζόμενους της επιχείρησης αλλά έχασε και θα χάσει πολλούς συμπολίτες μας που σκέφτονται οικολογικά και γενικότερα πράσινα για το μέλλον των οικογενειών τους.. και δεν είμαστε φανταζι οικολόγοι σαν τον ιωαννιδη και την παρέα του… φανταστείτε….

    • Η ΒΙΑΙΗ ΑΠΟΛΙΓΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΗΛΕΚ. ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΙΣ ΦΥΣ. ΑΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚ. ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ. ΟΙ ΑΠΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΑΣΦΑΛΗ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΑΚΟΜΗ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ, ΤΟ ΔΕ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΠΑΡΑΓΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ ΔΙΟΞΕΙΔΙΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ, ΒΕΒΑΙΩΣ ΣΕ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΟ, ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕ ΔΙΑΡΡΟΗΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΕΙΝΑΙ 20 ΦΟΡΕΣ ΕΠΙΒΛΑΒΕΣΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΟΞΕΙΔΙΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ.

    • Δεν σου τα ειπανε καθολου καλα…
      σκοπιμοτητες και συμφεροντα εχει ο Κουλης ο οδοστρωτηρας που θελει αρον αρον να την κλεισει για να εξυπηρετησει τα συμφεροντα των φιλων του των ιδιωτων (αυτες τις 3?4? οσες ειναι…μεγαλες οικογενειες της Ελλαδιτσας που νταραβεριζονται και με το φυσικο αεριο) το πιανεις?

      Και ασε τις οικολογιες κατα μερος δεν εισαι στο Μανχαταν ουτε στο Μπρονξ ουτε δε ξερω κι εγω που αλλου… να το παιζετε ολοι ξαφνικα οι… ποναω το περιβαλλον που πολυ αμφιβαλω αν ολοι εσεις οι πονοψυχοι εχετε κανει και ποτε το κατι παραπανω για να το σωσετε.
      Εισαι Πτολεμαιδα και Πτολεμαιδα = Δεη
      παρτο αποφαση και εσυ και ολοι οι υπολοιποι ψυχοπονιαρηδες του περιβαλλοντος
      Εσβησε η Δεη εσβησε και η πολη και κατα συνεπεια η Περιφερεια και μετα και τα μαγαζια και ολα.
      Δεν γινεται να πεινασει τοσος κοσμος και ολα ξαφνικα να σβησουν επειδη ετσι θελουν οι αριστοι της Πειραιως να κανουν χατιρια σε ιδιωτες φιλους τους. Εισαι και Συριζα κατα τα αλλα…
      αυτα θα πρεπε να τα γνωριζεις , ενημερωσου και μην πεφτεις στην παγιδα καποιων που προσπαθουν να παρουσιασουν την Δεη ως το μαυρο προβατο που αν το εξαφανισουμε μετα θα ειναι ολα μελι γαλα
      αυτοι που τα λενε αυτα η δεν μπορεσαν να δουλεψουν ποτε σε αυτην γιατι δεν ειχαν βυσμα η πτυχιο η δεν ξερω κι εγω τι αλλους λογους δικους τους εχουν

  • Σωματεία και συνταξιούχους βλέπω. Η νεολαία που ήταν? Η βολεμένοι που μπαινοβγαινουν στα 8μηνα που ήταν???

    • Η νεολαια φιλε μου οπως παντα επινε καφε
      και καποιοι που ετσι κι αλλιως οπως πολυ σωστα ειπες ειναι βολεμενοι ακριβως επειδη ειναι βολεμενοι δεν τους νοιαζει… στο επομενο 8μηνο παλι θα ριξουν το τηλεφωνακι στο βυσμα τους και θα κανονισουν να μπουν εκει που θα μπουν για να ειναι και του βασιλια γενια!
      Αλιμονο απο οσους πανε με το σταυρο στο χερι και περιμενουν την (δηθεν) αξιοκρατια του ΑΣΕΠ για να περασουν ακομα και αν εχουν ολες τις προυποθεσεις και ολα τα πτυχια τα απαιτουμενα

  • ενταξει ας μεινουμε στα 2500 που περνουν οταν δεν θα υπαρχει τηλεθερμανση οταν θα ερημωσουν πολεις και θα βγουν καινουργιες γενιες ανεργων οταν θα ερθει ο ιδιωτης και θα σε λεει τι διακανονισμο στο ρευμα?πληρωσε και θα εχεις ρευμα τοτε θα τα δουμε ολα αυτα…αντι τοσο καιρο να απαιτουμε θεσεις εργασειας και να γαβγιζουμε σαν τα σκυλια να ακουν νομος κοζανης και να χοροπηδανε νευριαζουμε γιατι μπηκε ο γειτονας και οχι εγω…τωρα ειναι αργα οταν δεν υπαρχει ενωση τα χειροτερα δυστηχως ερχοντε και θα ερθουν και αλλα γιατι τα τραβαμε ολα απο το κεφαλι μας…οταν ηταν να κραξουμε πολιτικους του νομου μας βαρουσαμε παλαμακια στισ πλατειες περαστικα μας

      • Καλη η προπαγανδα σου εσυ ο απο πανω
        αλλα το παραμυθακι σου δεν εχει δρακο
        ο Αλεξης οσα λαθη κι αν εκανε τουλαχιστον δεν εκλεισε την Δεη ουτε επισης απελυσε κοσμο αντιθετα σου δωσε μερισματα σου πηγε τον βασικο μισθο στα 585 και ειχες και προοπτικη αν ξαναβγαινε να φτασει και τα 700. Προτιμησες τον οδοστρωτηρα που οχι μονο θα σου κοψει καθε επιδομα…
        αλλα θα σου ξαναπαει το μισθο στα 400 (ισως και πιο κατω) συνταξεις μηδεν απωλησεις ερχονται κλεισιμο επειχηρησεων (βλεπε Δεη) θες να σου πω κι αλλα απο οσα σας περιμενουν με την τοσο τελεια επιλογη που κανατε να ψηφισετε τον γιο του αποστατη? Η θα αρχισει να σε πιανει πανικος?

  • Ευτυχώς δεν μπήκε μπροστά ο δήμαρχος Κοζάνης γιατί με την ενέργεια που βγάζει θα πουλούσαν την πόλη και αυτός ακόμα θα το έψαχνε.

    • Ε ναι ρε συ τι θες να πεις ο δεξιουλης μακεδονομαχος δεξια και αληθεια ειναι δυο δρομοι που δεν συναντιουνται ποτε
      Εδω δεν παραδεχεται οτι τον ταισε σανο ο γιος του αποστατη που τον εβγαλε στο δρομο να τσακωνεται για ενα ονομα ενος γεωγραφικου διαμερισματος που εν τελη οπως αποδειχτηκε τελικα το σεβεται..
      και περιμενεις να πουνε τωρα για την Δεη?
      Θα την καταλαβουν την διαφορα οταν θα πανε στο ΑΤΜ και δουν την συνταξουλα και τον μισθουλακο τους πετσοκομενα και μειωμενα… γιατι μονο με αριθμους καταλαβαινουν αυτοι
      τοτε θα καταλαβουν οτι ο Κουλης ειναι για τα αναθεμα μη πω τιποτα χειροτερο

      • Πεστα γιατί κάποιοι νομίζουν ότι αν κλείσει η ΔΕΗ κ χάσουν την δουλεία τους κάποιοι άνθρωποι όλα θα γίνουν όπως πριν κ όλα θα κυλούν ρολόι, δυστυχώς όμως δεν είναι έτσι τα πράγματα αν κλείσει η ΔΕΗ θα έχουν χάσιμο χιλιάδες μαγαζιά κ επιχειρήσεις, θα ερημωσουν πολλές περιοχές αλλά αυτά δν τα βλέπει ο κόσμος πάρα μόνο να βγάζουμε την κακία μας θέλουμε για αυτό το λόγο δν θα πάμε μπροστά ποτέ σε αυτήν την χώρα. Πούλησαν τον ΟΤΕ, τον ΟΣε, το αεροδρόμιο Μακεδονία που είχε μια από τις καλύτερες εταιρίες με τα καλύτερα αεροπλάνα την ολυμπιακή, έκλεισαν την ελληνική βιομηχανία ζάχαρης κ τώρα έχει σειρά η ΔΕΗ, ας ξυπνήσει επιτέλους ο κόσμος θέλουν να καταστρέψουν τα πάντα κ να ζούμε με μισθούς 400 ευρώ, αφήστε τις κακίες κ να ξεσηκωθουμε όλοι για το καλό όλων μας.

  • Και μετα απο αυτη τη διαμαρτυρια ιδρωσε το αυτακι του χατζηδακη και σκεφτεται να μην κατεβασει το νομοσχεδιο για τη δεη. Τον τρομαξατε βρε παιδια! Χαχαχαχχαχα γελανε και οι πετρες

    • Η ΝΔ το κόμμα που μας έριξε στα μνημόνια (διπλασιασμός χρέους) τα φόρτωσε στους άλλους, και επανήλθε θριαμβευτικά και αυτοδύναμα. Πρόσεξε φίλε, κανένα από τα τρία μνημόνια δεν υπέγραψε μόνη της η ΝΔ! Άριστα!!

  • 1993 ο πατήρ έκλεισε ΑΕΒΑΛ ΜΑΒΕ ΕΛΣΙ τώρα ο υιός Μητσοτάκης δίνει την χαριστική βολή κλείνει τα ορυχεία και τις μονάδες της ΔΕΗ και όπως μας είπε κάποτε ο Γιούργκεν καλό κουράγιο Δυτικομακεδόνες

  • Όπως λένε σχολιαστές σε άλλα άρθρα “άμα δε σας αρέσει να φύγετε, να πάτε αλλού”.

    Πώς σας φαίνεται τώρα αυτή η ατάκα;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.