Μαρία Σπυράκη: «Το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης πρέπει να είναι στην κορυφή της ατζέντας σας. Σας καλώ να διαβεβαιώσετε τις χιλιάδες οικογένειες σε Δυτ. Μακεδονία και Μεγαλόπολη ότι θα έχουν πολλές και βιώσιμες δουλειές στο μέλλον»

27 Νοεμβρίου 2019
16:44

Δέσμευση από την νέα Πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα Φον ντερ Λάινεν  για τη στήριξη χιλιάδων  οικογενειών στη Δυτική Μακεδονία και τη Μεγαλόπολη μετά την κατάργηση της ηλεκτροπαραγωγής από λιγνίτη ζήτησε ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά την συζήτηση για τον διορισμό της Γερμανίδας πρώην υπουργού Άμυνας, ως προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη.

Όπως χαρακτηριστικά είπε στην ομιλία της η κ.Σπυράκη «μαζί με την Ευρώπη που θα πάει μπροστά, που θα είναι η πρώτη ήπειρος με μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα το 2050, υπάρχει και η Ευρώπη που εξαρτάται από τον άνθρακα και δεν πρέπει να μείνει πίσω. Οι χιλιάδες οικογένειες στις 41 περιφέρειες που εξαρτώνται από τον άνθρακα, στη Δυτική Μακεδονία, στη Μεγαλόπολη περιμένουν από εσάς σήμερα να υποστηριχθούν. Να έχουν τη διαβεβαίωση ότι θα έχουν πολλές και βιώσιμες δουλειές στις οποίες μπορούν να ανταποκριθούν. Η Δίκαιη Μετάβαση που θα βασιστεί στο Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης οφείλει να είναι στην κορυφή της ατζέντας σας». 

Η Πράσινη Συμφωνία αποτελεί εμβληματική πρωτοβουλία της νέας Κομισιόν η οποία αναλαμβάνει καθήκοντα την 1η Δεκεμβρίου. 

Σύμφωνα με την κ. Σπυράκη η ψήφος εμπιστοσύνης που έλαβε σήμερα η Κομισιόν « είναι ψήφος εμπιστοσύνης στην Πράσινη Συμφωνία που μπορεί να αποτελέσει την αιτία για την αλλαγή της οικονομίας και της ζωής μας στην Ευρώπαική Ένωση.. Αρκεί να συμφωνήσουμε εδώ, ότι χρειάζεται γενναία χρηματοδότηση, συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα και ενθάρρυνση με όλα τα διαθέσιμα μέσα που έχουμε για την καινοτομία».

 

5 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.