Αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκής Επιτροπής: Μαργαρίτης Σχοινάς: «Από την Ελλάδα με σημαντικές_επενδύσεις θα ξεκινήσει το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης – Όλος αυτός ο λιγνίτης που δε θα καίγεται πια από τη Δυτική Μακεδονία έχει πολλές εφαρμογές στη γεωργία, ως λίπασμα, ως χώμα και λαμπρό πεδίο εξαγωγών σε περιοχές του κόσμου, όπως στην Αφρική»

30 Νοεμβρίου 2019
06:29

Μια είδηση που αφορά χιλιάδες νέους και μία ανακοίνωση για την οποία αγωνιούν οι κάτοικοι στις λιγνιτικές περιοχές της χώρας, “έβγαλε” η ακρόαση του νέου Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά από νέους και νέες, που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, να του θέσουν -στο πλαίσιο της εκδήλωσης “#EUandU -Ξυπνάει το Μέλλον μέσα σου”- τα ερωτήματά τους σε σχέση με τα ζητήματα, τα οποία αφορούν το εργασιακό τους μέλλον και το μέλλον της Ευρώπης. Μ. Σχοινάς: Αν οι Ευρωπαίοι δεν βρούμε λύσεις, θα μας τις επιβάλουν Αμερικάνοι και Κινέζοι

Ο κ. Σχοινάς, που ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο της Προώθησης του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, γνωστοποίησε, ότι η “Πράσινη Συμφωνία”, το λεγόμενο “Green Deal”, θα είναι η πρώτη πρωτοβουλία της νέας Επιτροπής. “Θα αποφασιστεί από τη νέα Επιτροπή στις 11 Δεκεμβρίου. Θα είναι η πρώτη μεγάλη εμβληματική πρωτοβουλία, θα είναι ο οδικός χάρτης μετάβασης στην πράσινη οικονομία”, γνωστοποίησε και διευκρίνισε: “Θα έχει έναν μεγάλο στόχο, να φέρει την Ευρώπη -που είναι πρωταθλήτρια σε πολλά- να γίνει η παγκόσμια πρωταθλήτρια, η μόνη ήπειρος στον κόσμο που θέτει ως στόχο να έχει μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μέχρι το 2050. Θα είμαστε μέχρι το 2050 carbon free. Θα έχουμε κι έναν ενδιάμεσο στόχο περαιτέρω μείωσης για το 2030”.

«Από την Ελλάδα με σημαντικές_επενδύσεις θα ξεκινήσει το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης»

Στο σχεδιασμό αυτό της μετάβασης στην πράσινη οικονομία, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, γνωστοποίησε ότι κομβικό ρόλο θα έχει “ένα νέο ταμείο που ιδρύουμε, το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης- Just Transition Fund, το οποίο με πολύ σημαντικούς πόρους και επενδύσεις θα στηρίζει ιδιαίτερες περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα έχουν μεγαλύτερη έκθεση και κόστος στην πορεία προς την Πράσινη Ευρώπη”.

«Φιλοδοξία μας/μου είναι η περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας και η περιοχή της Μεγαλόπολης, που είναι οι περιοχές στην Ελλάδα, οι οποίες θα εκτεθούν περισσότερο στο κόστος της μετάβασης, να είναι ουσιαστικά και πιλοτικές περιοχές δράσης, που θα μπορέσουν μέσα από το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης να στηρίξουν τις τοπικές κοινωνίες με σημαντικούς πόρους και επενδύσεις. Παράλληλα με αυτό υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρό για ιδιωτικές επενδύσεις στην πράσινη οικονομία, γιατί ακριβώς ήδη και το τραπεζικό σύστημα και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων θα αρχίσουν πολύ ουσιαστικά να επικεντρώνουν τις χρηματοδοτήσεις τους σε πιο πράσινες και φιλικές προς το περιβάλλον πρωτοβουλίες», διευκρίνισε.

«Όλος αυτός ο λιγνίτης που δε θα καίγεται πια από τη Δυτική Μακεδονία έχει πολλές εφαρμογές στη γεωργία, ως λίπασμα, ως χώμα και λαμπρό πεδίο εξαγωγών σε περιοχές του κόσμου, όπως στην Αφρική», είπε.

 

Πηγή /gr.euronews.com

8 σχόλια

  • Εκτός τόπου και χρόνου ο κύριος. Μπλα, μπλα, μπλα, μπλα… μιλάει χωρίς να γνωρίζει. Ας ρωτήσει και κάποιον ειδικό να του μιλήσει για τον ελληνικό λιγνίτη και μάλιστα τον λιγνίτη της λεκάνης Πτολεμαϊδας που είναι διαφορετικός από τον λιγνίτη της λεκάνης Αμυνταίου και διαφορετικός από τον λιγνίτη της περιοχής της Αχλάδας…

    • Φάε τώρα στη μάπα αυτόν που ξέρει πολύ καλά που πέφτει το σπίτι του Βολταίρου στο Παρίσι και ο κήρυκας στα Χανια, με όλο επιτελείο του. Περαστικά σου. Εμείς όμως τι σου φταιμε;

  • ΠΡΙΝ…ΕΞΑΓΟΥΜΕ(!!!) ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΙΓΝΙΤΗ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ ΑΣ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΗΣ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΕ ΑΡΔΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑ, ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΚΤΛ. ΤΕΛΙΚΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΟΙ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟ. ΑΣ ΕΡΘΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΤΕΛΕΣΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΩΡΗ ΚΑΙ ΒΙΑΙΗ ΑΠΟΛΙΓΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ …ΦΩΣΤΗΡΩΝ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ

  • Εμείς οι Έλληνες, μάλλον, ζούμε εκτός τόπου και χρόνου! Χωρίς γερές οικονομικές βάσεις (αγροτική οικονομία), δεν πρόκειται να κάνουμε τίποτα! Η ανάπτυξη ενός κράτους ξεκινά από κάτω προς τα πάνω.

    Γεωργία-Αλιεία, Οδικές Υποδομές, Μεταποίηση, Μεταφορές, Εμπόριο, Βιοτεχνία, Υπηρεσίες, Επενδύσεις, Βιομηχανία!

    Οι Έλληνες, επί Τουρκοκρατίας αλλά και μετά την απελευθέρωση, έως το 1920, χωρίς Οδικές Υποδομές, είχαν φτάσει μέχρι το Εμπόριο. Κατά τις δεκαετίες του 50′-60′-70′, πιάσαμε και την Βιοτεχνία. Στις δεκαετίες 80′-90′ και 2000, παραμελώντας όλους τους άλλους τομείς, θέλαμε να γίνουμε από την μια μέρα στην άλλη, μία χώρα Υπηρεσιών, Επενδύσεων και Βιομηχανιών. Τους τομείς των Υπηρεσιών και των Επενδύσεων, τους αναπτύξαμε για λίγο καρό, έως το 2003, οπότε και έσκασε η φούσκα του Χρηματιστηρίου και καταστράφηκαν όλοι οι τομείς, εκτός απ’ αυτόν, των Βιομηχάνων, οι οποίοι είχαν προνοήσει και έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό!

    Σήμερα μετά την 10-χρονη οικονομική κρίση του 2008, η οποία παρεπιπτόντως ξεκίνησε ως μόνο “Τραπεζική κρίση”, με τις Ελληνικές Τράπεζες να έχουν κυριολεκτικά πτωχεύσει (χάνοντας όλες τις καταθέσεις των Ελλήνων), οι πολιτικοί μας προτίμησαν να διασώσουν τις Ελληνικές Τράπεζες, κάνοντάς τους “ενέσεις” εκατοντάδων δισεκατομμυρίων ευρώ (με χρήματα που δεν είχαν!) και τα οποία δανείζονταν στο όνομα των Ελλήνων από το ΔΝΤ και την ΕΕ, βυθίζοντας έτσι στο χρέος το Ελληνικό κράτος και συνάμα όλους τους Έλληνες (για πάνω από 100 χρόνια) και καταστρέφοντας ολόκληρη την Ελληνική οικονομία εν μια νυκτί, μόνο και μόνο για να σωθούν οι μέτοχοι των Ελληνικών Τραπεζών! Διασφαλίζοντας, παράλληλα, και την σταθερή συνέχεια του καπιταλιστικού συστήματος!

    Καταλήγοντας, σήμερα στην Ελλάδα του 2020, δεν είναι υγιής κανένας παραγωγικός τομέας και βρισκόμαστε αναπτυξιακά, στα επίπεδα της δεκαετίας του 40′, όπου μετά τον “Μεγάλο Πόλεμο”, η Ελλάδα είχε μείνει μια ρημαγμένη γη και η πλειονότητα των Ελλήνων πιο φτωχοί κι απ’ ότι ήταν κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας! Εμείς παρόλα αυτά, θέλουμε να μιλάμε μόνο για επενδύσεις και καθόλου για ανάπτυξη της οικονομίας από κάτω προς τα πάνω!! Αυτά….!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.