Έκπληξη και απορία προκαλεί ανακοίνωση του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Νομού Κοζάνης  Θέμη Μουμουλίδη που «γνωμοδοτεί» περί μη διάθεσης αλληλεγγύης εκπροσώπων συνδικαλιστών της ΔΕΗ που ανήκουν στη  ΔΑΚΕ.

Πρόκειται δυστυχώς για μία ανακοίνωση που προφανώς εξυπηρετεί μεθόδευση για άλλους σκοπούς από αυτούς που επικαλείται.

Επιλεκτικά, απαξιωτικά και άκρως επιθετικά, ο Βουλευτής ομιλεί γενικά για συνδικαλιστές που ανήκουν στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας «αφαιρώντας» τους κάθε χαρακτηριστικό αλληλεγγύης ή κοινωνικής ευαισθησίας που μπορεί να τους διακρίνει.

Οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ έχουν δώσει και δίνουν χρόνια τώρα αγώνες για την μη πώληση της ΔΕΗ για την οποία ο Βουλευτής υπογράφει άκριτα κάθε απόφαση της Κυβέρνησης και κάθε νομοσχέδιο που του υποδεικνύεται.

Οι ΔΑΚΙΤΕΣ έχουν δώσει και δίνουν αγώνες συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς, πάντως όχι κομματικούς. Την διαπίστευση ως προς τούτο την δίδει η πρόσφατη Ιστορία και κάθε περαιτέρω αναφορά θα ήτο περιττή.

Είναι λυπηρό και τραγικό συνάμα, Βουλευτής που ψηφίζει κάθε νομοσχέδιο με κλειστά μάτια, να προβαίνει σε υποδείξεις και επισημάνσεις σχετικά με «κοινωνική αναλγησία» και να μεθοδεύει συμπεριφορές κοινωνικού αυτοματισμού και επικίνδυνων  φαινόμενων. 

Για την ιστορία αξίζει να αναφέρουμε ότι, η  υπόθεση που πραγματεύεται στην ανακοίνωσή του ο Βουλευτής, αφορά σωματείο που έχει έδρα την Αθήνα και ελάχιστα φυσικά μέλη στο Ενεργειακό Λεκανοπέδιο της Δυτικής Μακεδονίας.

Ενώ ο κ. Μουμουλίδης γνωρίζει πολύ καλά ότι η ΔΑΚΕ υποστήριξε ενθέρμως την απόφαση της ΓΕΝΟΠ και της Διοίκησης της ΔΕΗ, χρήματα του τροφείου να δοθούν για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, αυτός επιλέγει να αναδεικνύει την διαφορετική άποψη πρωτοβάθμιου σωματείου  που δεν ανήκει καν στην εκλογική του περιφέρεια.

Από μόνο του το γεγονός αυτό εγείρει ερωτήσεις για το πραγματικό κίνητρο του Βουλευτή που δραστηριοποιείται στην ΠΕ Κοζάνης. Όπως επίσης και για το «κέντρο» που υπέδειξε στον κ. Μουμουλίδη να προβεί στην συγκεκριμένη ανακοίνωση, αλλά και για τους πραγματικούς στόχους που εξυπηρετεί μια τέτοια ανακοίνωση.

Επιπροσθέτως, με τον τρόπο που επιλέγει ο κ. Μουμουλίδης να αναφερθεί στο συγκεκριμένο συμβάν, στοχοποιεί τα στελέχη της ΔΑΚΕ συλλογικά αλλά και στο λεκανοπέδιο όπου βρίσκεται η βουλευτική του έδρα.

Η ανακοίνωση του ΜΕΤΑ-ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, αποδεικνύει την εξυπηρέτηση και φθηνών συνδικαλιστικών συμφερόντων.

Θα περιμέναμε πως η καλλιτεχνική ιδιότητα του κ. Μουμουλίδη θα τον βοηθούσε να προσεγγίζει με πιο ενωτικό τρόπο τα πράγματα, αλλά δυστυχώς κάτι τέτοιο, μάλλον, δεν συμβαίνει.

Η ΔΕΗ και η περιοχή μας χρειάζονται την ενότητα του συνόλου των δυνάμεων της περιοχής και όχι φθηνές κομματικές μεθοδεύσεις, ειδικά τώρα που στις Βρυξέλλες διαπραγματεύεται το μέλλον της ΔΕΗ μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών.