Την πρόταση της ΝΔ για τη ΔΕΗ παρουσίασε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης. Συγκεκριμένα, πρότεινε ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ και συμμαχία με στρατηγικό επενδυτή για την ΔΕΗ.

Ο κ. Χατζηδάκης παρουσίασε σήμερα το πρόγραμμα του κόμματος για την ενέργεια και εξήγησε ότι προέταξε την ενέργεια για δύο λόγους:

-Η ΔΕΗ είναι αντιμέτωπη με μία μεγάλη κρίση που έχει ενταθεί λόγω και της συμφωνίας του 2015 μεταξύ κυβέρνησης και Τρόικας. Θα πρέπει πρώτα να πουλήσει με διεθνή διαγωνισμό κάποια τμήματα και στοιχεία του ενεργητικού της και αφού έλθει σε ισορροπία να αναζητήσει στρατηγικό επενδυτή. -Η λάθος τακτική της κυβέρνησης για τα ενεργειακά στην εν εξελίξει διαπραγμάτευση, δημιουργεί μεγαλύτερα προβλήματα στην ΔΕΗ και στους καταναλωτές.   Μόνη λύση, είπε ο κ. Χατζηδάκης είναι να ακολουθήσει τις ευρωπαϊκές τακτικές. Δύο είναι οι στόχοι:

-Η ενεργειακή ασφάλεια της χώρας και η ευστάθεια του βασικού πυλώνα που είναι η ΔΕΗ.

-Η απελευθέρωση στην ηλεκτροπαραγωγή και στην αφορά φυσικού αερίου.

«Μπορούμε έτσι να πετύχουμε την μείωση του ενεργειακού κόστους και παράλληλα να προσελκύσουμε επενδύσεις που θα αναβαθμίσουν τις ενεργειακές υποδομές και τα δίκτυα και θα φέρουν νέες θέσεις εργασίας», ανέφερε ο ίδιος.