Η ομάδα όνειρο του Βαλταδωρείου Γυμνασίου Κοζάνης του 1975 (Γράφει ο Γιώργος Τζέλλος)

3 Ιανουαρίου 2020
00:55

 

Στο αρχείο μου εξέχουσα θέση κατέχει το υλικό με τα ποδοσφαιρικά της νιότης. Ψάχνοντας λοιπόν βρήκα κάτι για την ομάδα του Βαλταδωρείου Γυμνασίου Κοζάνης του σχολικού έτους 1974 -75. Συγκινήθηκα καθώς η μνήμη γύρισε πίσω σαράντα πέντε χρόνια. Πως είμασταν!
Το μοιράζομαι σήμερα με όσους αφιερώσουν ένα τρίλεπτο να το διαβάσουν.

Κυρίως όμως το αφιερώνω στους πρωταγωνιστές της περιόδου εκείνης , που αποτελούσαμε μια ομάδα με πολύ ταλέντο,όπως έλεγαν οι ειδικοί, μια ομάδα όνειρο….Θα συγκινηθούν και οι ίδιοι. Το δημοσίευμα είναι απο την Αθηναική εφημερίδα ΟΜΑΔΑ.

Είχαμε πάρει μέρος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου των ομάδων των γυμνασίων με την επίβλεψη των καθηγητών γυμναστών Βασιλείου Φλέγκα (έφυγε απο τη ζωή) και Ξενοφώντα Βασιλειάδη.

Στο διανομαρχιακό πρωτάθλημα ,που έγινε σε πρώτη φάση τον Μάρτιο, είχαμε παίξει έξι αγώνες πετυχαίνοντας είκοσι δυο γκολ χωρίς να δεχθούμε κανένα.( είχα πετύχει τα δώδεκα.). Αναδειχθήκαμε πρωταθλητές Δυτ.Μακεδονίας.Και πως αλλιώς να γίνονταν αφού στην ομάδα έπαιζαν παικταράδες ,που ορισμένοι αργότερα έφθασαν πολύ ψηλά.

Ορισμένοι απο αυτούς φαίνονται στη φωτογραφία.
Φλέγκας Β. Δραγατσίκας Κ.,Τζέλλος Γ.,Καραλίγκας Κ., Καραγιάννης Ι., Σωτηριάδης Ν., Λέκας Θ., Θεοδωρίδης Γ.,Βαδιλειάδης Ξ.,Τσακιρόπουλος Γ.,Μακεδόνας Ι.,Σιαπανίδης Ι.,Κωτίδης Λ.,Μιχαηλίδης Β.,Μαυρόπουλος Σ.,Δαβιδόπουλος Λ.
Έπαιξαν ακόμα Πάσχος Λ.,Παπαδόπουλος Ι.,Βλάχος Ι.,Γκουλιάφας Δ., Βασιλειάδης.
Απο την ομάδα του Αλιάκμωνα Αιανής συμμετείχαν συνολικά έξι.
Για την ιστορία αναφέρω τα αποτελέσματα των αγώνων:
με Οικονομικό Γυμνάσιο Κοζάνης 2-0
μι Ιδιωτικό Γυμνάσιο Τετραλόφου 5-0
με Γυμνάσιο Σερβίων 2-0
με Γυμνάσιο Νεάπολης 6-0
με Γυμνάσιο Πτολεμαίδας 2-0
με Γυμνάσιο Γρεβενών 5-0
Περασμένα μεγαλεία…

Στη δεύτερη φάση,τον Απρίλιο κερδίσαμε το Γυμνάσιο της Μελίκης Ημαθείας ,αλλά χάσαμε μετά απο το Ιδιωτικό της Κατερίνης στο Βόλο με 4-1.Στην ομάδα της Κατερίνης έπαιζαν τότε αρκετοί ενήλικοι παίκτες του Πιερικού. Αντιληπτό το γιατί.
Ατυχώς στους δυο τελευταίους αγώνες δεν είχα παίξει γιατί είχα κάνει μια εγχείρηση .

Με την ευκαρία των γιορτών εύχομαι στους συμμαθητές μου Χρόνια Πολλά , προ πάντων με υγεία ,Καλή Χρονιά και να ανταμώσουμε μια μέρα να θυμηθούμε τα παλιά.

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.