Ο Ζαχ(αρίας) Ογκαστ – Τζιμούλης από την Αγία Σωτήρα Πενταλόφου στο δήμο Βοΐου

22 Μαρτίου 2017
20:49
Κανένα σχόλιο

Η Αγία Σωτήρα Πενταλόφου στο δήμο Βοΐου μπορεί να μην είναι ευρέως, γνωστός τόπος, στην υπόλοιπη Ελλάδα. Μπορεί όμως και να την μάθουμε, για τα καλά, λόγω του μπάσκετ. Το χρονοβόρο και δύσκολο θέμα της ελληνοποίησης του Ζακ Ογκαστ φτάνει στο φινάλε του και απομένουν πια τυπικά και απολύτως προβλέψιμα βήματα. Από την ημέρα που η ΕΟΚ είχε ολοκληρώσει μια σειρά απαραίτητων διεργασιών, προκειμένου να… υλοποιήσει την ελληνοποίηση ενός παίκτη που ανακάλυψε μέσα από την συνεχόμενη “εξερεύνηση” του μπάσκετ στις ΗΠΑ για τέτοιες περιπτώσεις ομογενών, το “παιχνίδι” είχε περάσει πλέον στην πλευρά της οικογένειας.

Η Λία Τζιμούλις, μητέρα του αθλητή, έπρεπε να συγκεντρώσει έγγραφα και να κάνει μια σειρά διαδικασιών σε συνεργασία με το ελληνικό προξενείο. Αυτά ολοκληρώθηκαν, το απαραίτητο “πακέτο” έφτασε στις αρμόδιες υπηρεσίες στην Ελλάδα και πλέον τα επόμενα βήματα είναι αρχικά να εγγραφεί στα μητρώα ο παππούς Αριστοτέλης, πατέρας της μητέρας του παίκτη, στη συνέχεια η ίδια και μετά αυτοδικαίως και ο Ζακ θα είναι… συμπατριώτης μας.

Σύμφωνα με τους… γραφειοκρατικούς υπολογισμούς, μέχρι τα τέλη Απριλίου ο παίκτης της Ουσάκ Σπορτίφ θα έχει ελληνικό διαβατήριο στα χέρια του, με όσα αυτό συνεπάγεται και για τη συνέχεια της επαγγελματικής του καριέρας, αλλά και για την Εθνική ομάδα.

Πηγή http://basketa.gr/%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CF%87%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%B9%CE%AC-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B6%CE%B1%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CE%BF%CE%B3%CE%BA/

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.