Δ. Μακεδονία: Στάσσης: Στα επόμενα 2-3 χρόνια η ΔΕΗ θα ξεκινήσει την κατασκευή 2,5 Γιγαβάτ φωτοβολταϊκών στα παλιά λιγνιτικά πεδία

3 Φεβρουαρίου 2020
08:07

Η ΔΕΗ θα μπορεί να ξεκινήσει σε δύο με τρία χρόνια την κατασκευή φωτοβολταϊκών ισχύος 2,5 Γιγαβάτ στα λιγνιτικά πεδία που θα κλείσει λόγω της απολιγνιτοποίησης. Τα έργα αυτά θα στηρίξουν τις περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με ανάπτυξη και θέσεις εργασίας μέχρι η κυβέρνηση και η τοπική κοινωνία να «τρέξουν» το νέο σχέδιο για την οικονομία των περιοχών.

Αυτό δηλώνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης σε συνέντευξη που έδωσε στα ΝΕΑ Σαββατοκύριακο.

Ο κ. Στάσσης λέει ακόμα, σχετικά με τη διακηρυγμένη διείσδυση της εταιρείας στις ΑΠΕ: «Ανακοινώσαμε έναν στόχο, να αναπτύξουμε έργα επιπλέον ισχύος 1,5 Γιγαβάτ στα επόμενα χρόνια.

Παρά το ότι η ΔΕΗ είχε πολύ μικρή παρουσία στις ΑΠΕ, μέσω της θυγατρικής της, τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες,  διαθέτει μία μικρή «κληρονομιά» με έργα 4.500 Μεγαβάτ που βρίσκονται στο στάδιο των αιτήσεων και σε διάφορα στάδια ανάπτυξης. Σε αυτά προσθέσαμε καινούργιες αιτήσεις 1.500 Μεγαβάτ. Ήδη η ΔΕΗ έχει ένα χαρτοφυλάκιο έργων 6 Γιγαβάτ. Έχει ένα «φυτώριο» έργων από τα οποία θα ωριμάζουν έργα για να επενδύσουμε. Μόνο φέτος ξεκινάμε την κατασκευή 250 Μεγαβάτ κι ενώ έχουμε σε λειτουργία 150 Μεγαβάτ. Ήδη προκηρύξαμε διαγωνισμό για την κατασκευή των πρώτων.

Η «ΔΕΗ Ανανεώσιμες» θα τρέξει τα μισά έργα μέσα από οργανική ανάπτυξη και τα άλλα μισά με εταίρους και συνεργασίες».

energypress.gr

4 σχόλια

  • Η ΔΕΗ καταρχήν να επιστρέψει στο Ελληνικό Δημόσιο τις εκτάσεις όπου ολοκληρώθηκε η εκμετάλλευση του λιγνίτη πριν το 2001, όταν άλλαξε ο νόμος για τις εκτάσεις. Σε ξένα οικόπεδα δεν χτίζεις!

  • Η ΔΕΗ και η πολιτεία έχουν υποχρέωση στη νέα εποχή , αφού αποκαταστήσουν άμεσα και με εντατικούς ρυθμούς τα 150000 περίπου στρέμματα εδαφών των ορυχιων να τα επαναποδωσουν στους τοπικούς φορείς αυτοδιοίκησης όπως προέβλεπε η προηγούμενη νομοθεσια και να καθοριστεί ποσά είναι για αγροτική καλιεργεια ποσοστά για φωτοβολταϊκά και άλλες χρήσης .

  • Δυστυχώς από τέτοια έργα δε κερδίζει η περιοχή, επειδή δεν προσφέρουν θέσεις εργασίας. Απλά στη ΔΕΗ θα έλθει τζάμπα όλη η έκταση.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.