Την Τετάρτη 11/3/2020 θα πραγματοποιηθεί η δίκη 6 συνδικαλιστών που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα την 28/1/2018 στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης κατά τη διάρκεια του 35ου Συνεδρίου του. Η κατηγορία είναι ότι χρησιμοποίησαν σωματική βία, προπηλάκισαν συνέδρους κ.α. Ανάμεσα τους είναι και ο πρώην πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Κοζάνης Βαγγέλης Δεληολάνης.

Το «έγκλημα» που έκαναν οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ ήταν ότι έκαναν προσπάθεια να εμποδίσουν τη μαζική νοθεία που ήθελαν να επιβάλουν οι εκπρόσωποι του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού μέσα από τη μαζική παραγωγή δεκάδων νόθων συνέδρων από σωματεία πυροτεχνήματα.

Η δίωξη των αγωνιστών συνδικαλιστών δεν είναι τυχαία. Έρχεται σε μια περίοδο που είναι σε εξέλιξη η αντεργατική – αντιλαϊκή επίθεση σε όλα τα επίπεδα με βασικότερο για την περιοχή μας το έγκλημα της απολιγνιτοποίησης που θα έχει καταστροφικές συνέπειες για την περιοχή. Ακριβώς αυτήν την περίοδο που απαιτείται οργάνωση της πάλης ενάντια σε αυτούς τους σχεδιασμούς, έρχεται η συγκεκριμένη δίωξη με στόχο διώκοντας τους πρωτοπόρους αγωνιστές συνδικαλιστές να τρομοκρατήσουν κάθε εργαζόμενο που σκέφτεται να σηκώσει κεφάλι και ενάντια στην απολιγνιτοποίηση αλλά και ενάντια σε κάθε μέτρο και απόφαση των κυβερνήσεων και των μεγάλων επιχειρήσεων που του κάνει τη ζωή δύσκολη. Αποδεικνύεται ότι η Δικαιοσύνη δεν είναι τυφλή και ανεξάρτητη, αλλά αστική και ανοιχτομάτα, στέλνοντας μήνυμα στους εργαζόμενους: «Τα κεφάλια μέσα, μην αγωνίζεστε». Διώκονται οι μόνες δυνάμεις που μπορούν να μπουν εμπόδιο στους σχεδιασμούς των πράσινων αρπακτικών αφού όλοι οι άλλοι έχουν μπει με τα μπούνια στις «διαπραγματεύσεις» για το χρόνο που θα ολοκληρωθεί το έγκλημα και τα αργύρια που θα διαχειριστούν.

Είναι γελασμένοι αν πιστεύουν ότι θα κάνουμε έστω ένα βήμα πίσω στη μάχη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, από τη μάχη για ενέργεια – κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα, ενάντια σε απολύσεις, σε μειώσεις μισθών και δικαιωμάτων, την ολοκληρωτική κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, στο να πεταχτούν από τα σωματεία οι εργοδότες και οι νόθοι. Αντίθετα οι διώξεις αυτές μας πεισμώνουν, μας κάνουν πιο μαχητικούς και αποφασιστικούς. Συνεχίζουμε τη μάχη για συνδικάτα πραγματικά στα χέρια των εργατών και όχι των εργοδοτών, των κυβερνήσεων και των μηχανισμών τους!

Όλοι στην κινητοποίηση συμπαράστασης στους συνδικαλιστές που διώκονται την Τετάρτη 11 Μαρτίου

στα δικαστήρια Κοζάνης στις 9:00π.μ