Ανακοινώθηκαν από την επιτροπή αξιολόγησης τα αποτελέσματα του Πανελλήνιου Διαγωνισμού ΕΛΛΑΔΑ – ΚΥΠΡΟΣ – ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ “Εκπαιδευτικές γέφυρες” με το 1ο βραβείο να απονέμεται στο 3ο Γενικό Λύκειο Κοζάνης.
Στον διαγωνισμό συμμετείχαν σχολεία από Ελλάδα , Κύπρο  και  Ομογένεια.
Υποβλήθηκαν πάνω από 2.000 δημιουργίες από όλους τους μαθητές που συμμετείχαν.
Το   3ο Γενικό Λύκειο Κοζάνης συμμετείχε στην κατηγορία “τρισδιάστατη κατασκευή”  με την δημιουργία – κατασκευή στο προαύλιο χώρο του σχολείου με πλαστικά καπάκια  της Ελληνικής Σημαίας, της Σημαίας της Κύπρου και της Υδρόγειου συνδέοντάς τες με 3 γέφυρες  που παρίσταναν τον Ελληνισμό της Κύπρου σε όλα τα μέρη του κόσμου με τίτλο της κατασκευής “ΓΕΦΥΡΕΣ   ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ  ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ”.
Η Επιτροπή αξιολόγησης έλαβε υπόψη την πρωτοτυπία και τη συνάφεια με το θέμα του διαγωνισμού καθώς και το μέγεθος  της κατασκευής (χρησιμοποιήθηκαν πάνω από 80.000 πλαστικά καπάκια). Τα καπάκια  συγκεντρώθηκαν από την μαθητική κοινότητα του  3ου Λυκείου Κοζάνης, (στο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε θέματα ανακύκλωσης).
Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 75 μαθητές -τριες του Σχολείου μας.
            Η ιδέα της κατασκευής  ανήκε  στον καθηγητή φυσικής Αγωγής Σκετόπουλο Κων /νο. Στην υλοποίησή της συνέδραμαν οι καθηγητές Δαρδούμπας Αθανάσιος ΠΕ86 και Παπαϊωάννου Κων/νος ΠΕ03.
Ο διαγωνισμός τελούσε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας  κ. Ν. Αναστασιάδη.
Η απονομή του βραβείου θα γίνει σε ειδική εκδήλωση στην Λευκωσία της Κύπρου.