Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Ματαίωση παρελάσεων και εκδηλώσεων εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821

23 Μαρτίου 2020
13:31
Κανένα σχόλιο

 

Το Υπουργείο Εσωτερικών ενημερώνει ότι στο ΦΕΚ Α’ 55/11.03.2020 δημοσιεύτηκε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID–19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του».

Στο άρθρο 20 προβλέπεται η ματαίωση των στρατιωτικών παρελάσεων και των παρελάσεων της σπουδάζουσας και μαθητιώσας νεολαίας για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου 1821, καθώς και των παρελάσεων στο πλαίσιο εορτασμού τοπικών επετείων απελευθέρωσης πόλεων, μέχρι τις 12.04.2020.

Επίσης υπενθυμίζει ότι σύμφωνα με την 2867/Υ1/16.03.2020 Κοινή Απόφαση Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας (Β΄872), δεν θα τελεστούν Δοξολογίες στους Ιερούς Ναούς, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας. Για τους ίδιους λόγους, δεν θα πραγματοποιηθούν καταθέσεις στεφάνων και λοιπές εορταστικές εκδηλώσεις.

Κατεξαίρεση, θα καταθέσουν στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός, ο Πρόεδρος της Βουλής, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, οι Πρόεδροι των εκπροσωπούμενων στη Βουλή κομμάτων και οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων. Η σχετική μέριμνα θα γίνει από τη Βουλή των Ελλήνων.

Επισημαίνεται ότι η ματαίωση παρελάσεων, δοξολογίας και καταθέσεως στεφάνων για επιτακτικούς λόγους δημόσιας υγείας, ουδόλως απαξιώνει ή μειώνει τις οφειλόμενες τιμές προς τους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Ως ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής, καλούνται όλες οι κρατικές υπηρεσίες, οι περιφέρειες, οι δήμοι και οι πολίτες να αναρτήσουν την ελληνική σημαία στα καταστήματα των Υπηρεσιών τους και τις οικίες τους, αντίστοιχα.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.