kozan.gr: Δρόμος Δυτικής Εορδαίας: Μετατροπή τριών κόμβων διαχειριζόμενων με φωτεινούς σηματοδότες σε τετρασκελείς ισόπεδους κυκλικούς κόμβους – Μέσω ΕΣΠΑ η υλοποίηση του έργου

26 Μαρτίου 2020
17:50

Σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr, στη μετατροπή τριών κόμβων διαχειριζόμενων με φωτεινούς σηματοδότες σε τετρασκελείς ισόπεδους κυκλικούς κόμβους στον κατασκευασμένο  κατά τα έτη 2014-2015 δρόμος της Δυτικής Εορδαίας προχωρά η Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας. Ο συγκεκριμένος δρόμος φέρει σε τρεις θέσεις διασταύρωσής του με άλλους δρόμους της περιοχής, κόμβους με φωτεινούς σηματοδότες ρύθμισης της κυκλοφορίας. Οι κόμβοι αυτοί χωροθετούνται: στην αρχή της οδού Δυτικής Εορδαίας α)  στον υφιστάμενο κόμβο στη διασταύρωση με την Εθνική Οδό με αριθμό 3, στη νότια είσοδο της Πτολεμαΐδας, β) στη διασταύρωση της οδού Δυτικής Εορδαίας με τον οικισμό της Ασβεστόπετρας (κυκλικός κόμβο) και γ) στη διασταύρωση της οδού Δυτικής Εορδαίας με τον οικισμό της Άρδασσας (κυκλικός κόμβος). Η ρύθμιση της κυκλοφορίας με τον τρόπο αυτό, πέραν του ότι δεν προσφέρει στους πολίτες τη βέλτιστη χρήση του οδικού δικτύου, προκαλεί επιπρόσθετα διαρκή προβλήματα στην Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας που έχει την ευθύνη της συντήρησής τους, τα οποία σχετίζονται τόσο με τις συχνές φθορές του εγκατεστημένου εξοπλισμού, όσο και με αυξημένα λειτουργικά κόστη.

Έτσι λοιπόν η Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας προχωρά στην υλοποίηση του έργου, μέσω της προαναφερόμενης τροποποίησης. Το έργο προϋπολογισμού 210.000 €, όπου περιλαμβάνονται όλες οι χωματουργικές εργασίες,εργασίες αποχέτευσης-αποστράγγισης, φωτισμού, σήμανσης και εκτίμηση δαπάνης απαλλοτρίωσης, θα υλοποιηθεί μέσω ΕΣΠΑ, κατόπιν υποβολής σχετικής πρότασης.

kozan.gr

4 σχόλια

  • Ωραιο και αναγκαιο εργο δε μπορω να πω αλλα ειμαστε αχρηστος λαος σαν τοπικη κοινωνια το εργο εχει μολις μερικα χρονια που παραδοθηκε θα μπορουσε εξ αρχης να γινει με κομβους και οχι τωρα με 200000 ευρω συν αλλα ποσα παραπανω θα βγει.ΑΧΡΗΣΤΟΙ μονο αυτο εχω να πω.

  • Σημαντικό έργο για την Εορδαία.Περιμέναμε στα φανάρια χωρίς να περνά κάποιο όχημα,έτσι θα μειωθούν και τα ατυχήματα σε αυτούς τους κόμβους. Συγχαρητήρια στην περιφερειακή αρχή.

  • Συγχαρητήρια για τα αντανακλαστικά και το έργο σας. Μικρές παρεμβάσεις αλλά τόσο ουσιαστικές και αναγκαίες. Μπράβο κύριε Αντιπεριφερειάρχη.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.