kozan.gr: Μεσίστια θα κυματίζει η Σημαία του Δημαρχείου Βελβεντού την ημέρα της κηδείας του Μανώλη Γλέζου – Θα δοθεί το όνομά του σε οδό εντός των γεωγραφικών ορίων της Δημοτικής Ενότητας Βελβεντού

31 Μαρτίου 2020
15:41

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βελβεντού μετά την πληροφορία για τον θάνατο του ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΕΖΟΥ συνεδρίασε τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020, εκφράζοντας τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια του αγωνιστή της δημοκρατίας και της ελευθερίας, του οραματιστή και εργάτη της τοπικής αυτοδιοίκησης, του ιστορικού στελέχους της αριστεράς και συνοδοιπόρου στη διάρκεια του αγώνα για την επανασύσταση του Δήμου Βελβεντού. Η πορεία του, η καθαρή ματιά του στα πράγματα και ο σεβασμός προς τον άνθρωπο, η ακρίβεια και απλότητα του λόγου του, η σταθερότητα στις απόψεις και η δυνατότητα να εμπνέει, τον κατέστησαν εν ζωή σύμβολο της νεώτερης ιστορίας της χώρας μας.

Το Βελβεντό είχε την τιμή να υποδεχτεί τον Μανώλη Γλέζο στις 28 Οκτωβρίου 1988 σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και να του επιδοθεί από τον Δήμαρχο κο Γ. Τσιουκάνη το Δημόσημο της πόλης ως ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς ενός αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και της Δημοκρατίας και παράλληλα ως αυτοδιοικητικού στην γενέτειρά του, στ’ Απεράθου της Νάξου. Στις 21 Μαΐου 2011 ο Μανώλης Γλέζος βρέθηκε και πάλι στο Βελβεντό, μετά από πρόσκληση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα για την επανασύσταση του Δήμου Βελβεντού, σε μια δύσκολη περίοδο για την αυτοδιοίκηση στον τόπο μας, όταν στη διάρκεια της ομιλίας του είχαμε το προνόμιο να μοιραστεί μαζί μας την εμπειρία του, και την αγωνιστική του διάθεσηγια το δίκαιο. Ήταν τότε που και ο ίδιος τόνισε, ότι «είναι ένας από εμάς». Έναν από εμάς αποχαιρετούμε σήμερα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζε ΟΜΟΦΩΝΑνα αναρτηθεί μεσίστια η Σημαία του Δημαρχείου την ημέρα της κηδείαςνα εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του μεταστάντοςαντί στεφάνου και σύμφωνα με την επιθυμία της οικογένειας να γίνει δωρεά ποσού στη Βιβλιοθήκη Νίκου Ν. Γλέζου στ’ Απεράθουνα συζητηθεί σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο και με τη σύμφωνη γνώμη του Τοπικού Συμβουλίου η απόδοση τιμής με την ονοματοθεσία οδού εντός των γεωγραφικών ορίων της Δημοτικής Ενότητας Βελβεντού.

6 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.