Αγωνιστική Συνεργασία “Σπάρτακος”: “Καταγγέλλουμε τη Διοίκηση της ΔΕΗ Α.Ε. η οποία παίρνοντας τη σκυτάλη από την κυβέρνηση που με ΠΝΠ συνεχίζει να τσακίζει εργατικά δικαιώματα και να προετοιμάζει το έδαφος για την επόμενη μέρα.”

3 Απριλίου 2020
13:10

Καταγγέλλουμε τη Διοίκηση της ΔΕΗ Α.Ε. η οποία παίρνοντας τη σκυτάλη από την κυβέρνηση που με ΠΝΠ συνεχίζει να τσακίζει εργατικά δικαιώματα και να προετοιμάζει το έδαφος για την επόμενη μέρα.

Βρήκε ευκαιρία η Διοίκηση της ΔΕΗ Α.Ε. να προχωρήσει σε έμμεσες μειώσεις μισθών. Με αφορμή τα μέτρα που οφείλει να πάρει λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και να θέσει ένα μέρος του προσωπικού σε επιφυλακή για λόγους ασφαλείας, την τελευταία στιγμή αποφάσισε να κάνει περικοπές στις προσαυξήσεις του προσωπικού που είναι σε επιφυλακή.

Απαιτούμε η Διοίκηση της ΔΕΗ Α.Ε.:

  • Να πάρει πίσω τώρα την απαράδεκτη ρύθμιση για τη μη καταβολή των προσαυξήσεων στο προσωπικό επιφυλακής.

  • Να μην προχωρήσει σε καμία άμεση ή έμμεση μείωση μισθών.

Καλούμε τους εργαζόμενους να είναι σε ετοιμότητα

Με αίσθημα ευθύνης παίρνουμε όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας και προστασίας των συνανθρώπων μας. Θα αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί και αυτή τη δοκιμασία με αλληλεγγύη, οργάνωση και διεκδίκηση.

Δεν μένουμε σιωπηλοί στα μεγάλα κενά, στις μεγάλες τραγικές ελλείψεις που υπάρχουν στο χώρο της Υγείας, στα νοσοκομεία, στις μονάδες Πρωτοβάθμιας Υγείας.

Δυναμώνουμε τη φωνή μας για μέτρα προστασίας της υγείας όλων των εργαζομένων, όλου του ελληνικού λαού.

Απαιτούμε ΕΔΩ και ΤΩΡΑ:

  • Άμεση ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού με μαζικές προσλήψεις γιατρών όλων των ειδικοτήτων, με νοσηλευτικό προσωπικό. Επίταξη του ιδιωτικού τομέα ΤΩΡΑ.

  • Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς. Άμεσες μαζικές προσλήψεις γιατρών Εργασίας και τεχνικών Ασφάλειας και εντατικοί έλεγχοι από την Επιθεώρηση Εργασίας.

  • Την κατάργηση όλων των αντεργατικών διατάξεων των ΠΝΠ.

  • Την αυτόματη κατάργηση τώρα όλων των απαράδεκτων απαγορεύσεων στη συνδικαλιστική δράση, όπως το άρθρο 12 της ΠΝΠ που ανοίγει ξανά το δρόμο για επιτάξεις απεργών και κήρυξη πολιτικής επιστράτευσης σε κλάδους που διεκδικούν. Καμία ανοχή στον περιορισμό των πολιτικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών.

9 σχόλια

  • Τι θα κάνει;Θα κόψει την προσαύξηση;Ναι επειδή ειμασταν σπίτι.Τώρα που το μάθαμε όμως χαιρετίσματα.Από αύριο παω κανονικά στη βάρδια μου κ όποιος τολμήσει ας με σταματήσει.

  • Υπαρχει και χειροτερη κατασταση απο την περικοπη της προσαυξησεις στην ΔΕΗ Α.Ε.
    Στον Πυργο στο Ορυχειο Κυριου Πεδιου το ΛΚΔΜ εχει παρει τις καρτες απο τους εργαζομενους με 8μηνη και εργολαβικη συμβαση που εκτελουν 12ωρη βαρδια επιφυλακη για λογους ασφαλειας.Οι μονιμοι χτυπανε καρτες κανονικα
    θα δουλευουν σε ορυχειο απο της 7 το απογευμα μεχρι της 7 το πρωι και αντιστροφα.
    Το ΛΚΔΜ ΔΕΗ Α.Ε θα τους πληρωσει 8ωρη εργασια σαν ημερησιο πρωινο ωραριο.

  • Τι θέλετε? Δε σας φτάνουν αυτά που παίρνεται τόσα χρόνια? Βγαίνετε και γκρινιάζετε? Λίγη ντροπή πια

    • 1000 ευρώ παίρνω απαράδεκτε κ τα δηλώνω στην εφορεία όλα.
      Να μιλάς για όσους δεν κόβουν αποδείξεις κ δουλεύουν μαύρα ζημιώνοντας το .κράτος.
      Αυτοί σε βάλανε μέσα Άσχετε ε ασχετε

  • όταν μάθετε πως δουλεύει η οικονομία ελάτε να τα ξαναπούμε.

    Η ζήτηση ηλ. ρεύματος στα τάρταρα, η τιμή χονδρικής στα τάρταρα με λίγα λόγια τα οικονομικά του εργοδότη σας, δεν είναι που δεν είναι γενικά καλά, τώρα θα γίνουν ακόμα χειρότερα.

    Αν θέλετε να συνεχίσετε να έχετε εργοδότη βάλτε πλάτη. Στην τελική δεν σας κλέβει, δεν θα σας πληρώσει προσαυξήσεις (αν ισχύει η καταγγελία) για εργασία την οποία δεν προσφέρετε.

    Όταν θα εμφανίσει κέρδη ο εργοδότης σας, μαζί σας και γω στην διεκδίκηση οποιουδήποτε μπόνους.

  • Εγώ προτείνω να σάς δώσουν και 200ευρω περισσότερα τον μήνα για ψυχική οδύνη και βέβαια χωρίς να πάτε στην δουλειά ότι ισχύει σήμερα επιφυλακή-εργασια από το σπίτι Ακούς να μην σάς πληρώνουν τις προσαυξήσεις τις βάρδιας ενώ κοιμάσαι στο κρεβάτι του σπιτιού σου!

  • Ακριβώς στην αγωνιστική συνεργασία Σπαρτακος τι προσφέρατε στην κοινωνία ( νοσοκομείο , ΕΚΑΒ ) τώρα που βρισκόμαστε σε αυτή δύσκολη κατάσταση ; Μόνο για ανακοινώσεις ;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.