Η οργανική μουσική εκτέλεση του Κοζανίτικου Μάη το 1964-65 από τον ξακουστό Κοζανίτη οργανοπαίχτη Θανασάκη Καλέα (Βίντεο)

30 Απριλίου 2020
15:37

Η οργανική μουσική εκτέλεση του Κοζανίτικου Μάη έγινε το 1964-65 από τον ξακουστό Κοζανίτη οργανοπαίχτη Θανασάκη Καλέα, βιρτουόζο στο κλαρίνο και τον Νίκο Γιάντσο (Παππά) στο λαούτο κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης του πρώτου στο σπίτι της αδελφής του Ολυμπίας Καραματσούκα, στην Κοζάνη. Η ηχογράφηση έγινε από τον Αργύρη Καραματσούκα, γιό της Ολυμπίας, με τη βοήθεια ενός μαγνητοφώνου με μπομπίνες.

Η ηχογράφηση του τραγουδιού “Τώρα Μαϊά, Τώρα δροσιά” έγινε τον Nοέμβριο του 2005 στο κτήμα του Γιάννη Καραματσούκα στον Τσαΐπούνη Κοζάνης από τη Φανή Φτάκα-Τσικριτζή με ένα απλό δημοσιογραφικό κασετόφωνο. Συμμετέχουν Γιάννης Καραματσούκας και Μιχάλης Τσιανάκας (τραγούδι), Κώστας Μπίκας (ακορντεόν και τραγούδι) και Πανούλης Καρδογιάννης (κιθάρα).

Φανή Φτάκα-Τσικριτζή

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.