«Όταν είδαμε τα πράγματα να εξελίσσονται κι ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ την κυβέρνηση, μας χαροποίησε το γεγονός ότι είχατε αποσύρει την επιστράτευση των εργαζομένων και ερχόμαστε σήμερα να ξαφνιαστούμε από την  τελευταία εξέλιξη…». Με τα λόγια αυτά, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, απευθυνόμενος προς τον Υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Γ. Σταθάκη και κλείνοντας τις εργασίες της πολύωρης συνεδρίασης, έδωσε το στίγμα της Περιφερειακής Αρχής για τα της ενέργειας και της προοπτικής που πρέπει να έχει η ΔΕΗ.

Για ακόμη μια φορά ο κ. Καρυπίδης ξεκαθάρισε πως «ενέργεια και νερά είναι δημόσια αγαθά» αναφέροντας, πως «σε καμία των περιπτώσεων δεν πρέπει να απολέσουμε αυτό που είναι κυρίαρχο και ζητούμενο: ότι τα νερά και η ενέργεια είναι δημόσια αγαθά, ήταν και προεκλογικά και μετ’ εκλογικά ψηλά στην ατζέντα μας».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο Περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας, σημείωσε:  «Ό,τι είπαμε ισχύει. Εμείς το ηθικό, το πολιτικό, αυτό που είναι εντολή από το λαό, δεν το αλλοιώνουμε. Τις κόκκινες γραμμές δεν τις κάνουμε ροζ. Aλλά θέλω να πιστεύω ότι με τους αγώνες και την τεκμηρίωση, όπως τότε το 2014, έτσι και τώρα θα τα καταφέρουμε.»