Διαχείριση επιθέσεων αρκούδων στον άνθρωπο,τα οικόσιτα ζώα και τα οπωροφόρα στο αστικό περιβάλλον, τα θέματα που αναλύθηκαν σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο Βουλευτής Καστοριάς της Ν.Δ Ζήσης Τζηκαλάγιας

26 Ιουλίου 2020
08:06

 

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η σύσκεψη που συγκάλεσε ο Βουλευτής Καστοριάς της Ν.Δ Ζήσης Τζηκαλάγιας. Καλείστε να δείτε και να ακούσετε τις θέσεις που πήραν όλοι για το πρόβλημα.Τα συμπεράσματα είναι ξεκάθαρα.

Υπεράνω όλων είναι η αξία της ανθρώπινης ζωής και της σωματικής ακεραιότητας.Η πολιτεία έχει την ευθύνη και με το προσωπικό και τα διατιθέμενα μέσα ΜΠΟΡΟΥΝ να προστατευτούν τα ανωτέρω υψηλά αγαθά.Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία η συντονιστική επιτροπή και οι ομάδες άμεσης επέμβασης πρέπει να έχουν έτοιμο σχέδιο δράσης για να αντιμετωπίζουν κάθε περιστατικό που προκύπτει όλο το 24ωρο.

Σε περίπτωση τυχόν απώλειας ζωής η τραυματισμού από επίθεση αρκούδων δεν θα υπάρχει ΚΑΜΜΙΑ δικαιολογία ολιγωρίας.ΘΑ ΑΝΑΖΗΤΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ από τον κ.Εισαγγελέα ευθύνες για βαριά αμέλεια και παράβαση καθήκοντος στην πρόκληση θανάτου η βαριάς σωματικής βλάβης στους κατά νόμο υπεύθυνους που έχουν ονοματεπώνυμο.

 

5 σχόλια

  • Μπράβο στον βουλευτή. Μιλάει για τα αυτονόητα. Ο διευθυντής του αρκτούρου ακολουθώντας τις επιταγές των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων που λαμβάνει ως ΜΚΟ αμφισβητεί προκλητικά τους κινδύνους των επιθέσεων και του προβλήματος. Η τοπική κοινωνία και οι δήμοι επιτέλους ας ξυπνήσουν και ας προστατέψουν τους δημότες τους.

  • Κοιλοπονούσε το βουνό και γέννησε Ποντίκι.
    Η ποιο αντικειμενική προσέγγιση, ο κύριος που εκπροσωπούσε την Περιφερειακή αρχή.
    Στο «δια ταύτα», ο νόμος υπάρχει αλλά σκοντάφτει στο, “Το πνεύμα πρόθυμο ή σαρξ ασθενεί”, και βγήκε στην επιφάνεια από αυτούς που είναι διορισμένοι στην «Ομάδα Άμεσης επέμβασης», που μας τα είπαν καθαρά , ναι μεν ο νόμος προβλέπει και επιτρέπει, κάποιες «λύσεις», αλλά στην πράξει δεν, μπορούν να λειτουργήσουν διότι, ούτε τα μέσα υπάρχουν ούτε, είναι ξεκάθαρο πως θα γίνουν κάποια πράγματα .
    Όσο για τον κύριο βουλευτή «πιασιάρικο θέμα» στην περιοχή, (στην Αθήνα ο έτερος ασχολείται με τους Αναρχοάπλυτους αριστερούς, γιατί όχι Καστόρια με την Αρκούδα;).
    Καλά έκανε λοιπόν κύριος βουλευτής και πήρε την πρωτοβουλία για αυτήν την σύσκεψη, παρότι ο ρόλος του είναι άλλος. Φάνηκε ότι το είχε και σχετικά «ψαγμένο» το θέμα, αλλά από που προκύπτει η έπαρση του «μετά από σήμερα θα ξέρουμε τι κάνουμε»; Τι καινούργιο προέκυψε που δεν το ξέραμε πριν;
    Η Καστόρια και όχι μόνο, ζει έντονα το πρόβλημα, και ας μην στραβοκοιτάμε. Τόσο συχνές εμφανίσεις αρκούδας σε κατοικημένες περιοχές δεν είναι συνηθισμένο φαινόμενο. Αρκούδα με τρία μωρά, μέσα στο χωριό, δεν είναι συνηθισμένο, κύριοι του Αρκτούρο και της Καλυψώ. Το γιατί παρουσιάζεται το φαινόμενο, αν φταίει η υπερπροστασία, ή ο περιορισμός σε μικρή επιφάνεια λόγο της Εγνατίας, ή η αναστάτωση του δάσους από υλοτομία κλπ, δεν αλλάζει την κατάσταση όπως διαμορφώθηκε.
    Κατά την γνώμη μου, μιας και ο κύριος βουλευτής εκπροσωπεί την νομοθετική εξουσία, χρειαζόμαστε συμπλήρωση στον νόμο.

  • προτείνω πέρα από τις αρκούδες που αφθονούν να εισάγουμε λιοντάρια τίγρεις και άλλα σαρκοβόρα για να κάνουμε την περιοχή μας πόλο έλξης τουρισμού !!!

  • Να στειρώνονται οι αρκούδες .
    Δεν μπορεί ανεξέλεγκτα να αυξάνεται ο πληθυσμός των.

    Οι ζημιές που προκαλούν είναι πάρα πολλές .
    Οι φίλοι της αρκούδας να πληρώσουν από την τσέπη τους αυτές τις
    ζημιές .!!!

    Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ
    ΦΟΒΟΥΜΕΝΟΣ ΤΙΣ ΑΡΚΟΥΔΕΣ !!
    ΕΛΕΟΣ !!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.