Εθνικός Κοζάνης: 2η θέση, ασημένιο μετάλλιο, σε ένα ανταγωνιστικό μοριοδοτούμενο πρωτάθλημα νεανίδων, κόντρα σε μεγαθήρια του χώρου.

30 Ιουλίου 2020
21:09

Αυτή είναι η αποστολή του Εθνικού Κοζάνης, που παρά τις δυσκολίες, τα εμπόδια και τις ελλείψεις, κατάφερε για άλλη μια χρονιά να κρατήσει το όνομα του Εθνικού ψηλά στην εκτίμηση όλων όσων ασχολούνται με το Handball.

   Σε μια χρονιά δύσκολη και πρωτόγνωρη για όλους, με αντικειμενικές δυσκολίες, κόντρα στα προγνωστικά, ο προπονητής κ. Γιώργος Παπαδόπουλος και τα κορίτσια του, πέτυχαν μια πολύ σπουδαία ομαδική επιτυχία: 2η θέση, ασημένιο μετάλλιο, σε ένα ανταγωνιστικό μοριοδοτούμενο πρωτάθλημα νεανίδων, κόντρα σε μεγαθήρια του χώρου.

   Δύο από τα κορίτσια του Εθνικού πέτυχαν να διακριθούν και ατομικά, αφού επιλέχτηκαν στην καλύτερη εφτάδα. Η Μουρατίδου Αριστούλα ως καλύτερη αμυντικός και η Χατζησαββίδου Σοφία ως καλύτερη αριστερό εξτρέμ.

   2η θέση αφού ηττήθηκαν σήμερα από την πιο άρτια και δυνατή, ομάδα του διοργανωτή Πανοράματος Θεσσαλονίκης. Παρ’ όλο που στο 1ο μισό του αγώνα το πάλεψαν και ήταν κοντά στο σκορ, κυρίως τα ατομικά λάθη και ο φόβος για τον αντίπαλο έφεραν την ήττα, με το αξιοπρεπέστατο τελικό 24-31.

   Γιατί όμως είναι μια πολύ σπουδαία επιτυχία; Γιατί οι νεάνιδες του Εθνικού που συμμετείχαν, δεν είχαν τίποτα ιδιαίτερο να κερδίσουν, αφού είχαν πάρει ήδη τα μόρια για εισαγωγή στην 3βάθμια εκπαίδευση από πέρυσι. Προτίμησαν να αφήσουν τις διακοπές και την ξεγνοιασιά του καλοκαιριού και να αγωνιστούν, απροετοίμαστες σε ένα βαθμό αφού λόγω πανελληνίων (κάποιες) και κορωνοϊού έχασαν προπονήσεις προετοιμασίας, και να βοηθήσουν τις κορασίδες που συμπλήρωσαν την αποστολή, να πετύχουν το ίδιο.

   Το μείγμα της επιτυχίας συνέθεσαν:

Βαρτζώκα Χριστιάνα (εγχειρισμένη λόγω εξάρθρωσης ώμου)

Γκαμπούρα Δήμητρα

Γκιάτα Μαρία (χωρίς σωστή αποκατάσταση μετά από εγχείρηση λόγω ρήξης χιαστών)

Κουρού Ευαγγελία

Μουρατίδου Αριστούλα

Τσιοκάνου Ευαγγελία

Φλώρου Κατερίνα

Χατζησαββίδου Σοφία

   Τα υπόλοιπα κορίτσια, κορασίδες στην ηλικία, με λιγότερη εμπειρία και αυτοπεποίθηση είναι:

Αθανασιάδου Κωνσταντίνα

Αλεξανδρίδου Πελαγία

Ιωαννίδου Μαρίνα

Καραγιώργου Ανδριάνα

Καραδήμου Ελένη

Μωυσιάδου Σοφία

Παρανόμου Κατερίνα

Στραβού Αναστασία

Φλώρου Αθανασία-Ελευθερία

   Μαέστρος και οδηγός προς την επιτυχία, ο προπονητής Γιώργος Παπαδόπουλος.

   Συγχαρητήρια λοιπόν στον πρώτο και πανάξιο νικητή, Πανόραμα, και σε όλες τις ομάδες:

Προσοτσάνη τρίτο νικητή.

Πυλαία και Καματερό.

   Προσωπικά συγχαρητήρια στην Μουρατίδου Α. και Χατζησαββίδου Σοφία που ξεχώρισαν ατομικά.

Αλλά πολλά συγχαρητήρια στα δικά μας παιδιά, τα παιδιά του Εθνικού Κοζάνης που με ήθος, μετριοπάθεια και σεβασμό προς τον αντίπαλο, πέτυχαν αυτή τη μεγάλη επιτυχία.

   Μια επιτυχία, που ελπίζουμε να βρει μιμητές, να πείσει τους τοπικούς άρχοντες και όλους τους κατοίκους της Κοζάνης, ότι αυτός ο σύλλογος φέρνει επιτυχίες, ανταμείβει παιδιά με την κατάκτηση μορίων εισαγωγής στην 3βάθμια εκπαίδευση και ότι αξίζει τη στήριξη και τη βοήθειά τους.

   Και σ’ άλλα με υγεία!

 

Κλικ εδώ για περισσότερα…

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.