Επίσκεψη του Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Λιβαδεριωτών Ζυρίχης στον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Κοζάνης Γρηγόρη Τσιούμαρη – Στα σκαριά Πρωτόκολλο Συνεργασίας ανάμεσα στην Περιφέρεια και στο Σύλλογο Λιβαδεριωτών Ζυρίχης.

31 Ιουλίου 2020
15:14

 

Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Κοζάνης Γρηγόρης Τσιούμαρης υποδέχθηκε στο γραφείο του, τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Λιβαδεριωτών Ζυρίχης κ. Αστέριο Νίκο, τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο της Τ.Κ. Λιβαδερού κ.κ. Κώστα Παπαχαρισίου και Σπύρο Νίκο.

Η συνάντηση είχε προγραμματιστεί κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Αντιπεριφερειάρχη κ. Γρηγόρη Τσιούμαρη στην Τοπική Κοινότητα Λιβαδερού, στα πλαίσια των επισκέψεων που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα στις περισσότερες Τοπικές Κοινότητες της Π.Ε.Κοζάνης, στην προσπάθεια να καταγραφούν τα προβλήματα της κάθε περιοχής, τα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών και συγχρόνως να σχεδιαστούν έργα και δομές.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης στο Λιβαδερό, ο κ. Τσιούμαρης ενημερώθηκε για την ύπαρξη Κοινότητας Λιβαδεριωτών στη Ζυρίχη και εξέφρασε την επιθυμία του να γνωρίσει τους εκπροσώπους της Κοινότητας όταν επισκεφθούν την γενέθλια γη τους.

Ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Κοζάνης Γρηγόρης Τσιούμαρης υποδεχόμενος τον Πρόεδρο των Λιβαδεριωτών Ζυρίχης κ .Αστέριο Νίκο τον συνεχάρη για την εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμαρχος Ζυρίχης για να τιμήσει το ήθος των 2000 χιλιάδων περίπου Λιβαδεριωτών που ζουν και εργάζονται στη Ζυρίχη από το 1964, χωρίς να δημιουργήσουν προβλήματα, χωρίς να παραβιάσουν τους νόμους και τις αρχές του Ελβετικού Κράτους, τονίζοντας πως «αισθάνομαι μεγάλη τιμή που με επισκεφτήκατε . Αποτελείτε Πρεσβευτές της Πατρίδας μας στο εξωτερικό. Το ήθος και η προσφορά σας στη νέα Πατρίδα, μας δείχνει την παράδοση που έχετε εσείς οι Λιβαδεριώτες, να διαπρέπετε και να δημιουργείτε, είτε βρίσκεστε στον Λιβαδερό ή σε κάποια άλλη Χώρα, πόσο μάλλον στην Ελβετία που διέπεται από αυστηρό πλαίσιο αναφορικά με την εφαρμογή και τήρηση των νόμων. Έχετε όλα τα εχέγγυα και την κουλτούρα να συμβιώνεται σε διαφορετικά Κράτη με αξιοπρέπεια, αρχές ,αλληλεγγύη, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και στην διαφορετικότητα, χωρίς να χάνετε την Εθνική σας ταυτότητα, την θρησκεία, τα ήθη, έθιμα και τις παραδόσεις σας»

Στη συνάντηση ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Κοζάνης Γρηγόρης Τσιούμαρης ενημέρωσε τον Πρόεδρο Λιβαδεριωτών Ζυρίχης ότι «οι Περιφέρειες μπορούν πάντοτε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και των συνεργασιών τους με αντίστοιχους οργανισμούς και λοιπούς φορείς της αλλοδαπής, να πραγματοποιούν πολιτιστικές, αθλητικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και ανταλλαγές αποστολών για την αντιμετώπιση θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος καθώς και να συνάπτουν συμφωνίες για την ενίσχυση της οικονομικής, κοινωνικής κι εδαφικής συνοχής τους». Σε αυτό το πλαίσιο πρότεινε και την από κοινού υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας.

Στη συνέχεια ο κ. Τσιούμαρης, ενημέρωσε τον κ. Αστέριο Νίκο για τα έργα ανάπτυξης που προγραμματίστηκαν στην ΤΚ Λιβαδερού αλλά και για την εντατικοποίηση προσπαθειών αναζήτησης επενδυτών, μέσα από τα υπάρχοντα αλλά και νέα χρηματοδοτικά προγράμματα.

Ο Πρόεδρος της κοινότητας Λιβαδεριωτών Ζυρίχης με τη σειρά του ευχαρίστησε τον κ Τσιούμαρη και τόνισε πως «αισθάνομαι μεγάλη τιμή που μας δεχθήκατε στο γραφείο σας. Ελπίζω πως η σημερινή συνάντηση μας, θα είναι το ξεκίνημα μιας αγαστής συνεργασίας, με προσοδοφόρα αποτελέσματα σε πολλούς τομείς εκατέρωθεν. Το επόμενο χρονικό διάστημα υπάρχει «ανοιχτή» πρόσκληση να επισκεφτείτε εσείς και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης τους Λιβαδεριώτες της Ζυρίχης».

Ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Κοζάνης Γρηγόρης Τσιούμαρης προσέφερε στον κ. Αστέριο Νίκο, αντιπροσωπευτικά τοπικά προϊόντα της Περιφέρειας, γνωστά σε όλο τον κόσμο, καθώς και βιβλία που αναφέρονται στην τοπική ιστορία μας. Ένα από τα βιβλία που χάρισε ο κ Τσιούμαρης γράφτηκε με γνώσεις και μεράκι του συντοπίτη Σωτήρη Αρβανίτη για την Βυζαντινή μουσική με την παράκληση να δωριστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ζυρίχης, όπου εκκλησιάζονται οι Έλληνες της Ζυρίχης. Ένα βιβλίο Δυτικομακεδονικά Γράμματα του Συλλόγου Γραμμάτων και Τεχνών Κοζάνης, για την βιβλιοθήκη του Συλλόγου στην Ζυρίχη. Δεν είναι τόσο η οικονομική τους αξία, αλλά η συμβολική σπουδαιότητα, για να θυμίζει τις ρίζες τους από την ιδιαίτερη τους Πατρίδα.

Να σημειώσουμε πως την επίσκεψη των Λιβαδεριωτών Ζυρίχης στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε.Κοζάνης, κάλυψε η τηλεόραση της ΕΡΤ3 με την δημοσιογράφο Δέσποινα Αμαραντίδου. Στον παρακάτω σύνδεσμό παρατίθεται ολόκληρο το ρεπορτάζ :

https://www.pdm.gov.gr/https://kozani.pdm.gov.gr/

2 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.