Τα χρήματα απ’ τις συντάξεις των Δ. Υπαλλήλων θα τελειώσουν σύντομα, αφού μη γελιόμαστε, αυτή είναι η “μαγιά” που συντηρεί τις αγορές των πόλεών μας (Γράφει ο Mατθαίος Καλαϊτζόπουλος)

23 Αυγούστου 2020
13:36

Πέρα απ’ ότι συμβαίνει σε πανελλαδικό επίπεδο, κυρίως λόγω κορωναιού, εδώ στην περιοχή μας και κυρίως στο (πρώην) ενεργειακό λεκανοπέδιο, όλα φαίνεται να βαίνουν καλώς!

Τα φουγάρα σβήνουν- αν δεν έχουν ήδη σβήσει όλα-, οι υπάλληλοι μειώνονται, οι εργολάβοι και το προσωπικό τους εκ των πραγμάτων σταματούν κάθε δραστηριότητα, η ανεργία εκτινάσσεται, και σε λίγο θα πάψουμε οριστικά να αποτελούμε την “μολυσμένη ντροπή της χώρας”!!

Απ’ την άλλη, δεν υπάρχει ούτε μία συγκεκριμένη αναφορά από οποιονδήποτε, για το τι μέλλει γενέσθαι σ’ αυτό τον τόπο.
Ενα χρόνο και πλέον μετά τις εκλογές και τις αποφάσεις για βίαιη απολιγνιτοποίηση, το μόνο που βλέπουμε είναι η άσχημη πλευρά του πράγματος.
Τι ακριβώς θα γίνει;
Ποιο είναι το μέλλον της περιοχής μας;
Που ακριβώς θα κατευθυνθούν τα χρήματα από το λεγόμενο “ταμείο δίκαιης μετάβασης”;
Πότε θ’ αρχίσουν να εκταμιεύονται, έστω και ελάχιστα σε σχέση με το Ευρωπαϊκό συνολικό κονδύλι;
Υπάρχει μία συγκεκριμένη απάντηση;

Βέβαια… μαθαίνουμε ειδήσεις όπως αυτή που αφορά την έλευση των σκουπιδιών της Κέρκυρας, την δημιουργία εργοστασίου καύσης απορριμμάτων, και την κατασκευή φωτοβολταϊκών στις εκτάσεις που μέχρι πριν λίγο υπήρχαν εργαζόμενοι. Στα ορυχεία.
Ισως τελικά αυτό να είναι το μέλλον.

Τα χρήματα απ’ τις συντάξεις των Δ. Υπαλλήλων θα τελειώσουν σύντομα, αφού μη γελιόμαστε, αυτή είναι η “μαγιά” που συντηρεί τις αγορές των πόλεών μας.
Μακάρι να γίνει κάτι …χτες, να παρθούν αποφάσεις που θα δώσουν πνοή αισιοδοξίας στην πολύπαθη περιοχή μας.
Αλλιώς….καληνυχτα!

O Mατθαίος Καλαϊτζόπουλος είναι επιχειρηματίας & πρώην περιφερειακός σύμβουλος Δ. Μακεδονίας

28 σχόλια

  • Έχεις δίκιο αγαπητέ αλλά αφού δεν αντιδρά ο κόσμος άρα συμφωνεί. Βλέπω πάλι κουλή 40% στην περιοχή και ας μείνουμε όλοι άνεργοι. Αυτά αξίζουμε σαν πολίτες αυτής της κακομοίρης περιοχης

    • Δημόσιες επενδύσεις
      Αυξήσεις μισθών δημοσίων
      Αυξήσεις πόρων για παιδεία, υγεία
      Επιπλέον φορολόγηση εισοδημάτων άνω των 50.000
      Αντικίνητρα και εφάπαξ καταβολές σε οφσορ
      Φορολόγηση μερισμάτων
      Βέβαια όλα αυτά δεν μπορούν να γίνουν σε καθεστώς δημοσιονομικής εποπτείας και ελέγχου από τις πλεονασματικες χώρες του γερμανικού άξονα
      Στην ανάγκη: έξοδος από το ευρώ
      Η χώρα στραγγαλίζεται και βιώνει αργό θανατο

      • Και θα σταματήσει η απολιγνιτοποιηση ; Θα μπορούν οι λιγνιτικες μοναδες να πωλούν το ρεύμα στις καθημερινές δημοπρασιες όταν έχουν κόστος πάνω από 100 ευρώ , όταν η ΟΤΣ είναι κάτω από 40 ευρώ;

  • Περίεργα μας τα λες, υποτίθεται 4 χρόνια με τον Αλέξη και τον Ντόντο βγήκαμε από τα μνημόνια, ήρθε η ανάπτυξη και σώθηκε η ΔΕΗ και οι συντάξεις; Τι όχι;

  • Υπαρχουν και αλλου πορτοκαλιες που κανουν πορτοκαλια.Οπως ηρθα κι εγω απο την Κρητη στην Κοζανη και ο γιος μου εφγαζεται στην Καλαματα κουνηθειτε κι εσεις απο εδω.Η γη δε θα σταματησει να γυριζει κι ο ηλιος θα βγαινει για ολο το λαο.Μην τα θελετε ολα δικα σας και μαλιστα και πολυ ακριβα.Τελος οι υψηλομισθοι.Ζητω οι συνταξιουχοι.

    • ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΗΛΘΑΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΝΕΝΑ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑ ΚΕΦΑΛΗ ΑΕΠ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ, ΚΙ ΟΧΙ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΜΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ!!

      • Ο νόμος Κοζάνης είναι ακόμα 2ος σε κατά κεφαλή εισόδημα πίσω από Αττική και ταυτόχρονα η δυτ. Μακεδονία πρωτοδευτερη σε ανεργία πισωαπο ήπειρο.
        Αυτή η ανισορροπία δείχνει τους (παλιούς) μισθούς της δεη

        • ΣΤΟ ΑΕΠ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ν. ΚΟΖΑΝΗΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΑΠΑΝΕΣ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ. ΜΗΝ ΤΑ ΦΟΡΤΩΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΣΥΛΛΗΒΔΗΝ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΔΕΗΤΖΗΔΩΝ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΛΑΘΟΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΛΑΙΛΑΠΑΣ ΤΗΣ ΠΡΟΩΡΗΣ ΑΠΟΛΙΓΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗΣ.

  • Εχουμε εργοστασια που ειναι κυριολεκτικα σαπακια,το πιο καινουργιο ειναι σχεδον 40 ετων,αφου αγαπατε τοσο τον λιγνιτη να πληρωνετε οι δεητζηδες απο τον μισθο σας τα προστιμα απο την κομισιον,30 ευρω εφτασε ο τονος και φετος παει για 40 και με τα σαπακια εργοστασια που εχουμε δεν θα προλαβαινουμε να πληρωνουμε προστιμα!!! Οσο για τις πεινες και τις διψες θα ηθελα να παρω και εγω την εθελουσια που θα παρουν οι δεητζηδες με 35000 με εφαπαξ με βαρβατη συνταξη και ας πεινασω!!!!

  • Η αγορά κρέμεται απο τις συντάξεις!!! Και οι συντάξεις πως πλήρωνονται; Απο τους φόρους των λίγων παραγωγών της ελεύθερης αγοράς. Αλλά οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ δεν μπορούν να καταλαβουν πως αν θελεις να κινειται η αγορά θες περισσότερους παραγωγούς. Ειναι τόσο καμένοι που ζητάνε περισσότερους συνταξιούχους

  • Καποιοι δεν το εχουν παρει ακομη αποφαση οτι ο λαικισμος τελειωσε στις 9/7/2019 οπου ο ελλ.λαος εστειλε τον τσιπροκιο και την παρεα του στο σπιτι τους μια και καλη,και πλεον ανηκουν στο χρονοντουλαπο της ιστοριας!!!

    • καλα ρε πατε καλα; ο μονος δρομος παγκοσμιως και διαχρονικα για επανεκκινηση οικονομιας ειναι οι ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
      Οχι το χαρισμα δημοσιας περιουσιας (γης και πορων) σε πολυεθνικες και λατσηδες

      βεβαια εδω ονομασαμε “επενδυση” το ξεπουλημα του δημοσιου οτε στον οτε της γερμανιας και το ξεπουλημα της ολυμπιακης με λιγοτερα λεφτα απο οσο κοστολογουνταν ο παναθηναικος!

      • Δημόσιες και Ιδιωτικές επενδύσεις. Οι θέσεις απασχόλησης δημιουργούνται από τους ιδιώτες και τις επενδύσεις τους, δεν μπορούμε να περιμένουμε να πέσουν λύσεις δια μαγείας ή από τον ουρανό. Το κράτος ειναι πτωχευμένο το ίδιο και η ΔΕΗ. Πρεπει να δοθούν φορολογικά κίνητρα στην περιοχή να επενδύσουν ιδιώτες. Αλλη λύση δεν υπάρχει.

  • Όσο υπάρχουν καμενοι που ξεκατινιαζονται για Κούλη και Τσιπα,δεν υπάρχει σωτηρία.
    Γι’αυτό έφτασε η χώρα εδώ που έφτασε.
    Τους κλέφτες κάποιοι τους ψήφισαν και είναι συνένοχοι.
    Άντε για να μην κοροιδευομαστε

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.