Τη συσκευασία και μεταφορά βιολογικού υλικού θα αναλάβει μεταφορική εταιρεία από τις έδρες των Δήμων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών για την ταυτοποίηση των οστών των Δυτικομακεδόνων πεσόντων του Ελληνοϊταλικού πολέμου 1940-41 μέσω δειγμάτων DNA των συγγενών τους, στην προσπάθεια αναζήτησης και ταυτοποίησης τους, θα αναλάβει τη συσκευασία και μεταφορά βιολογικού υλικού.

Οι λήψεις των δειγμάτων αίματος και η παράδοση αυτών θα πραγματοποιηθούν από τη 1-9-20 έως τις 20-9-20, τις ημέρες Δευτέρα έως Πέμπτη. Οι αιμοληψίες θα γίνουν κατ’ οίκον σε συγγενείς των Δυτικομακεδόνων πεσόντων κατά το έπος ’40-’41, μετά από συνεννόηση των υπευθύνων συντονισμού της διαδικασίας σε κάθε Π.Ε. με τους προέδρους των Ιατρικών Συλλόγων που θα διαθέσουν εθελοντές ιατρούς και τους προέδρους των Κοινωφελών Επιχειρήσεων των Δήμων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας μέσω των Δομών «Βοήθεια στο Σπίτι». Η παραλαβή των δειγμάτων θα πραγματοποιηθεί σε κεντρικό σημείο ανά Δήμο. Πρωταρχικός στόχος είναι η διασφάλιση της ποιότητας των δειγμάτων και η μεταφορά τους σε ειδικές συσκευασίες που προβλέπονται ώστε να εξασφαλιστεί η ακεραιότητα και η σωστή συντήρηση του μεταφερόμενου βιολογικού υλικού και η τήρηση όλων των απαιτούμενων συνθηκών μεταφοράς ώστε να διασφαλιστεί μια σταθερή θερμοκρασία 15 °C κατά την παραλαβή και παράδοση τους εντός 24 ωρών στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Παρακάτω αναφέρονται τα σημεία που πραγματοποιηθούν οι αιμοληψίες, ο τόπος παράδοσης, ο τρόπος συσκευασίας καθώς και το συνολικό κόστος.

Φωτογραφία αρχείου