Με αφορμή τα όσα έχουν ειπωθεί αναφορικά με την λειτουργία του Εργαστηρίου Μοριακής Βιολογίας του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης το τελευταίο χρονικό διάστημα, θα ήθελα και εγώ να διατυπώσω τις σκέψεις μου.

Κλήθηκα προ ολίγων ημερών να κάνω το test ανίχνευσης του covid-19 στο Νοσοκομείο. Το προσωπικό του εργαστηρίου αθόρυβα και ταχύρυθμα προχώρησε στην διαδικασία κάνοντας τα απαραίτητα. Σε σύντομο χρονικό διάστημα ενημερώθηκα για τα αποτελέσματα, ενώ δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα με το Εργαστήριο. Παράλληλα, γνωρίζω πολλούς συμπολίτες μας που για οποιονδήποτε λόγο θέλησαν να κάνουν το test και το έκαναν άμεσα στο Νοσκομείο μας, δίχως το παραμικρό ζήτημα δυσλειτουργίας.

Η κοινωνία γνωρίζει, βλέπει και αντιλαμβάνεται την ευαισθησία, το υψηλό αίσθημα ευθύνης, καθώς και το έργο που επιτελεί το σύνολο του προσωπικού του Νοσκομείου Κοζάνης, υπό αυτές τις πρωτόγνωρες και ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες που όλοι μας βιώνουμε.

Η ατομική ευθύνη δεν συνίσταται μόνο στην τήρηση των μέτρων, αλλά και στην συνεργασία όλων και ιδίως στη μη υπονόμευση της κοινής προσπάθειας. Ας μην είμαστε ματαιόδοξοι, τουλάχιστον όχι τούτη την ώρα, και ας συνταχθούμε όλοι γύρω από το συλλογικό συμφέρον. Διότι αν, ως μέλη της υγειονομικής κοινότητας, δεν είμαστε αυτοί που θα προτάξουμε την συνοχή και την αλληλεγγύη, μη σπείροντας τη διχόνοια, πώς θα ζητήσουμε από την υπόλοιπη κοινωνία να το κάνει;

Καταληκτικά, αν πραγματικά ενδιαφερόμαστε για το Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης ας γίνουμε αρωγοί της προσπάθειας, παραμερίζοντας το εγώ μας και όποιες φιλοδοξίες, ανταποκρινόμενοι στο ύψος των περιστάσεων και αναλογιζόμενοι το κοινωνικό μας χρέος. Πρόκειται, άλλωστε, για το ύψιστο αγαθό της δημόσιας υγείας με το οποίο δεν παίζουμε-και ως υγειονομικοί θα έπρεπε να ήμασταν οι πρώτοι που θα το γνωρίζαμε.

ΖΗΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ

ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ