Κλοπή ζώων από κτηνοτρόφο στο Εμπόριο Εορδαίας (από το agrovoice.gr)

2 Σεπτεμβρίου 2020
13:24
Κανένα σχόλιο

 

Τα προβλήματα των κτηνοτρόφων είναι πολλά και τα τονίζουμε πολύ συχνά. Ζωονόσοι, άγρια ζώα (αρκούδες και λύκοι), αλλά και ζωοκλοπές.

Μία περίπτωση ζωοκλοπής ανέφερε στο Agrovoice.gr ο κτηνοτρόφος, κ. Στέφανος Κωτσίδης.

Τα ξημερώματα της Κυριακής (30 Αυγούστου) άγνωστος ή άγνωστοι μπήκαν στην κτηνοτροφική του μονάδα, η οποία βρίσκεται στην Τ.Κ. Εμπορίου του Δήμου Εορδαίας και άρπαξαν 8 γουρουνάκια μικρά (ηλικίας 3 μηνών) και 2 μοσχαράκια (ηλικίας 3 μηνών). Την κλοπή αντιλήφθηκε ο κ. Κωτσίδης το πρωί της Δευτέρας, όταν διαπίστωσε ότι λείπουν τα ζώα. Ενημέρωσε το Α.Τ. Πτολεμαΐδας, έγινε η καταγραφή του συμβάντος, αστυνομικοί επισκέφθηκαν την μονάδα, γίνεται αξιολόγηση των στοιχείων και διερευνάται η υπόθεση.

Σύμφωνα με τον κ. Κωτσίδη, παρατηρούνται αρκετά τέτοια φαινόμενα, κάποια από τα οποία καταγράφονται και κάποια όχι, ανάλογα με τον αριθμό των ζώων που αφαιρούνται, καθώς αρκετοί κτηνοτρόφοι όταν πρόκειται για κλοπή ενός ή δύο ζώων δεν δηλώνουν το συμβάν . Σε δήλωσή του μας ανέφερε: “Λόγω των συνθηκών που διαμορφώνονται το τελευταίο διάστημα, χρειαζόμαστε όσο το δυνατόν περισσότερους ελέγχους από την αστυνομία και θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή στους συναδέλφους να προσέχουν τα κοπάδια τους και τις μονάδες τους, γιατί υπάρχει αύξηση κλοπών“.

agrovoice.gr

Αν και η οικονομική ζημιά είναι σημαντική για τον ίδιο, όπως μας ανέφερε ο κ. Κωτσίδης, παραμένει αισιόδοξος ότι οι ένοχοι θα συλληφθούν.

 

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.