Καλλιόπη Βέττα: «Συναντήσεις με θεσμικούς παράγοντες και αγροτικούς φορείς στο Πλατανόρεμα και το Βελβεντό για την ενίσχυση των περιοχών που δοκιμάστηκαν από την κακοκαιρία»

2 Σεπτεμβρίου 2020
15:31
Κανένα σχόλιο

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα, συνοδευόμενη από κλιμάκιο της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης, με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της καταγραφής των ζημιών από τον ΕΛΓΑ, επισκέφτηκε το Πλατανόρεμα Σερβίων και το Βελβεντό, όπου συναντήθηκε με θεσμικούς και αγροτικούς φορείς με θέμα τις ενισχύσεις των  πληγεισών περιοχών.

Στη συνάντηση που έγινε στο Πλατανόρεμα, παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Σερβίων κ. Χρήστος Ελευθερίου, ο Πρόεδρος του τοπικού Συμβουλίου κ. Στάθης Τσιγκανούλας, μέλη του συμβουλίου και μεμονωμένοι αγρότες.

Στο Βελβεντό συμμετείχαν, ο Δήμαρχος κ. Μανώλης Στεργίου, δημοτικοί σύμβουλοι, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου κ. Βασίλης Τζουράς, ο Πρόεδρος του συνεταιρισμού «ΔΗΜΗΤΡΑ» κ. Δημήτρης Κοσμάς, ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒ Βελβεντού κ. Γιώργος Φραγκουλάκης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου-Λυκείου Βελβεντού κ. Νίκος Βλάχος και μέλη του Δ.Σ. του αγροτικού συνεταιρισμού ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού.

Κοινό σημείο όλων των παρεμβάσεων ήταν η παραδοχή ότι σε μια δύσκολη χρονιά για τη παραγωγική διαδικασία όπως η φετινή, όσον αφορά την εμπορία των προϊόντων, τις εξαγωγές και την εξεύρεση εργατικών χεριών, ήρθαν να προστεθούν  οι καταστροφικές συνέπειες από τη πρόσφατη χαλαζόπτωση και τις πολυήμερες βροχοπτώσεις του καλοκαιριού, γεγονός που προκάλεσε μεγάλες καταστροφές κυρίως σε ροδάκινα, νεκταρίνια, μήλα, αχλάδια, δαμάσκηνα και  καρύδια.

Οι Δήμαρχοι επεσήμαναν την ανάγκη συμπαράστασης και βοήθειας της Πολιτείας για την ανακατασκευή βασικών υποδομών, τόσο για την εξυπηρέτηση της αγροτικής παραγωγής (αγροτική οδοποιία), όσο και για το σύνολο των πολιτών (υδρευτικά δίκτυα, επαρχιακή και αστική οδοποιία, διακοινοτική οδοποιία, φραγή ρεμάτων, κ.α.).

Από την πλευρά των αγροτικών φορέων τέθηκε η αναγκαιότητα για στήριξη από τους φορείς της περιοχής (περιφέρεια και τοπικούς βουλευτές), αλλά και η έμπρακτη ανταπόκριση και αποζημίωση από την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ και της διοίκησης του ΕΛΓΑ.

Η κ. Βέττα, συντάχτηκε με τα αιτήματα των φορέων, ενώ τόνισε την αναγκαιότητα καθολικής στήριξης της τοπικής αγροτικής παραγωγής, καθώς η οικονομική προοπτική, τόσο γενικά, όσο και ειδικότερα στην ΠΕ Κοζάνης λόγω του σχεδίου για την βίαιη απολιγνιτοποίηση είναι ζοφερή.

Παράλληλα, δεσμεύτηκε ότι θα καταθέσει ερώτηση προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τις αποζημιώσεις, δίνοντας έμφαση στην τροποποίηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να καλύπτει το σύνολο των περιπτώσεων και των ζημιών των αγροτών.

Τέλος, τους ενημέρωσε για το αίτημα στήριξης που υπέβαλε προς το Υπουργείο Εσωτερικών, με θέμα την έκτακτη χρηματοδότηση των έργων στον Δήμο Σερβίων για την επισκευή των βασικών υποδομών που καταστράφηκαν από την κακοκαιρία.

 

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.