Οριακά, με την «διπλή» ψήφο του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου λόγω ισοψηφίας, εγκρίθηκε η Αναμόρφωση & Τροποποίηση Προϋπολογισμού 2020 του Δήμου Σερβίων, ποσού 603.041,66 €, στη συνεδρίαση της Δευτέρας 7 Σεπτεμβρίου 2020.

ΥΠΕΡ (7) της αναμόρφωσης ψήφισε το σύνολο των παρόντων συμβούλων της συμπολίτευσης Ζάκης, Μπουκουβάλας, Παπαδοπούλου, Δήμος, Ποντίκης, Κακαφίκας, Αγοραστός, ΚΑΤΑ (7) ψήφισαν οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης Κωνσταντόπουλος, Πράσσος, Σπυρίδου, Πεχλιβανίδης, Χριστοδούλου, Φαρμάκης, Γεωργακόπουλος και ΛΕΥΚΟ (4) οι, Μπάκανος, Παναγιωτούλας, Παπαθανασίου και Κωνσταντινίδης, ενώ απουσίαζαν την ώρα της ψηφοφορίας οι Πεκόπουλος και Παπαδόπουλος Μιχ..

Απουσίαζαν από τη συνεδρίαση οι Βητόπουλος, Γκαμπούρα, Αλεξόπουλος, Καραντάκος, Γκουτζιομήτρος, Φούντογλου και Νάκας.

Η άποψη του δημάρχου Χρήστου Ελευθερίου ήταν ότι η ψηφοφορία, λόγω έλλειψης δεύτερης γραπτής εισήγησης-πρότασης,  θα μπορούσε να θεωρηθεί υπερψηφισμένη και με λιγότερες ψήφους, αφού υπόκειται στους κανόνες της εγκυκλίου έγκρισης του προϋπολογισμού.

Σημείο αντιπαράθεσης υπήρξε η εγγραφή στην Αναμόρφωση του προϋπολογισμού «Σύνταξης Διαχειριστικής Μελέτης Δημοτικού Δάσους Ελάτης», ποσού αναμόρφωσης 23.500€, που όπως επισημάνθηκε από τη σύμβουλο της αντιπολίτευσης -και καταγόμενη από την Ελάτη- Μαίρη Χριστοδούλου, πρέπει να συμπληρωθεί με την αναγραφή «για τις οικιακές ανάγκες των κατοίκων», διότι, ως έχει, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να διατεθούν από το Δήμο καυσόξυλα σε τρίτους για εμπορικούς σκοπούς. Τη θέση της κας Χριστοδούλου ενίσχυσε με την -συνήθη- δυναμική παρέμβασή του ο σύμβουλος της αντιπολίτευσης του Τοπικού Συμβουλίου Ελάτης Λευτέρης Παλούκας που ήταν παρών στη συνεδρίαση.

Η άποψη του δημάρχου Χρήστου Ελευθερίου ήταν ότι πρέπει πρώτα να συνταχτεί η διαχειριστική μελέτη η οποία θα δείξει αν υπάρχει δυνατότητα αξιοποίησης καυσόξυλων πέραν των ατομικών αναγκών των κατοίκων που θα επιφέρουν έσοδα στο Δήμο, με την οποιαδήποτε συνέχεια να δρομολογείται με την έγκριση του Τοπικού Συμβουλίου Ελάτης.

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων (στο θέμα της Ελάτης χωρίς την προσθήκη «για τις ατομικές ανάγκες των κατοίκων») πυροδότησε την αντίδραση του τοπικού συμβούλου Λευτέρη Παλούκα, που προανήγγειλε γενική συνέλευση των κατοίκων της Ελάτης, με θέμα την κλιμάκωση των αντιδράσεων για την ανατροπή της απόφασης.

mikrovalto.gr