Μετά την ίδρυση τοπικής οργάνωσης στην Εορδαία, η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ ανακοινώνει την ίδρυση τοπικής οργάνωσης και στην πόλη της Κοζάνης.

Διανύουμε όλοι και όλες μία πολύ δύσκολη περίοδο στην οποία το μέλλον της γενιάς μας, μοιάζει για ακόμη μία φορά να είναι δυσοίωνο. Οι επιλογές της κυβέρνησης μας οδηγούν καθημερινά όλο και πιο κοντά σε μία νέα περίοδο οικονομικής κρίσης και όχι μόνο. Η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και το βίαιο κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων, η καταπάτηση γεωργικών εκτάσεων, το κλείσιμο 6 πανεπιστημιακών τμημάτων και 9 διετών προγραμμάτων σπουδών για αποφοίτους ΕΠΑΛ, οι τραγικές ελλείψεις υγειονομικού υλικού στο νοσοκομείο, το άνοιγμα των σχολείων δίχως σχέδιο και οι μηδενικές προσλήψεις, είναι μερικά μόνο δείγματα γραφής της επίθεσης που εξαπολύει η κυβέρνηση της ΝΔ στην περιοχή. Απέναντι σε όλα αυτά, είναι αναγκαίο να οργανώσουμε τον αγώνα των νέων για να σταματήσουμε τις καταστροφικές πολιτικές της ΝΔ και να παλέψουμε ξανά για δουλειά και ζωή με δικαιώματα.

Απευθύνουμε ένα ευρύ κάλεσμα σε κάθε νέα και κάθε νέο της πόλης, να συμμετέχει στην ιδρυτική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11/9 στις 6 η ώρα το απόγευμα, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ (Μεγ. Αλεξάνδρου 25). Στην συνέλευση θα δώσει το παρόν ο Γραμματέας της Ν. ΣΥΡΙΖΑ Σωτήρης Αλεξίου.

Μεταξύ άλλων η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ την Παρασκευή το πρωί θα πραγματοποιήσει συνάντηση με την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και μετέπειτα με το Σωματείο των εργαζομένων της ΔΕΗ “Σπάρτακος”.