Καλλιόπη Βέττα: Στο Βελβεντό για τα μέτρα στήριξης των πληγέντων από την κακοκαιρία – Συνάντηση με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Κοζάνης»

21 Σεπτεμβρίου 2020
17:10
Κανένα σχόλιο

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα παρευρέθηκε στην διευρυμένη συνάντηση στο Βελβεντό για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αφορούν τους αγρότες της περιοχής, ενώ πραγματοποίησε συνάντηση με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Κοζάνης.

Στη συνάντηση με τους αγροτικούς φορείς παρατέθηκε η υφιστάμενη κατάσταση με τα σημαντικά ζητήματα που αφορούν τις ενισχύσεις των παραγωγών και, ιδιαίτερα, τη μειωμένη αποζημίωση για τις καταστροφές του καλοκαιριού όπως αυτή προέκυψε μετά τον έλεγχο από τα αρμόδια κλιμάκια.

Η κ. Βέττα αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα έκτακτης ενίσχυσης από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ ανέδειξε τη δυνατότητα να αντληθούν πόροι από νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για την στήριξη των αγροτών στον Βελβεντό και την ευρύτερη περιοχή.

Επίσης, πρότεινε την έναρξη της συζήτησης για την αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να καλύπτονται σε μεγαλύτερο ποσοστό οι ζημιές, τόσο στην συγκομιδή όσο και στο κεφάλαιο, για τους πληττόμενους παραγωγούς.

Τέλος, έκανε μνεία στις τρεις πρόσφατες κοινοβουλευτικές ερωτήσεις που κατέθεσε οι οποίες αφορούν, άμεσα ή έμμεσα, την ενίσχυση των αγροτών που πλήγεισαν από τις καταστροφές.

Επίσης, η κ. Βέττα,  συνοδευομένη από μέλη της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης, συναντήθηκε με μέλη του Δ.Σ. του Ε.Β.Ε. και συγκεκριμένα με τον πρόεδρο κ. Νικόλαο Σαρρή,  τον Γενικό Γραμματέα κ. Ευθύμιο Χασιώτη και το μέλος κ. Ιωάννη Μητλιάγκα με τους οποίους έγινε εκτενής συζήτηση για τις αναπτυξιακές προοπτικές της περιοχής.

Αρχικά, έγινε αναφορά στην οικονομική ασφυξία που βιώνουν οι επιχειρήσεις της Π.Ε. Κοζάνης, λόγω της μη ενεργοποίησης χρηματοδοτικών εργαλείων από την κυβέρνηση. Επίσης, η συζήτηση εξειδικεύτηκε στο πρόβλημα της ανεργίας η οποία μεγεθύνεται στην περιοχή έπειτα από την μείωση των προηγούμενων χρόνων, ενώ ειδική αναφορά έγινε στo master plan για την απολιγνιτοποίηση, το οποίο επικρίθηκε ως πρόχειρο, αποσπασματικό και γενικόλογο. Όλοι συμφώνησαν ότι, με τους άξονες που περιγράφονται στο εν λόγω σχέδιο, το μέλλον για την περιοχή προβλέπεται δυσοίωνο.

Τέλος, στη συζήτηση, έγιναν προτάσεις που αφορούν την επανεργοποίηση προγραμμάτων για την εξωστρεφή επιχειρηματικότητα, την αναγκαιότητα χάραξης ενός τοπικού αναπτυξιακού σχεδίου και την αναβάθμιση των υποδομών.

 

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.