Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες

Από 1 Οκτώβρη η διοίκηση της ΔΕΗ προχώρησε σε μια ακόμη κατάργηση μετακίνησης εργαζομένων στην περιοχή της Εορδαίας από τους άξονες Κομνηνά- Ανατολικό και Αγ. Χριστόφορο- Καρυοχώρι στερώντας έτσι στους συναδέλφους την μεταφορά στην δουλειά τους δωρεάν και με ασφαλή τρόπο όπως εφαρμόζονταν άλλωστε εδώ και χρόνια. Να θυμίσουμε πως πριν λίγους μήνες η διοίκηση της ΔΕΗ Α.Ε είχε προχωρήσει σε διακοπή των δρομολογίων από την περιοχή της δυτικής Εορδαίας.

Έτσι οι εργαζόμενοι πλέον θα αναγκάζονται να επιβαρυνθούν με ένα επιπλέον κόστος το οποίο είναι δυσβάστακτο και θα αυξήσει τα έξοδα τους για την κάλυψη των μηνιάτικων αναγκών αυτών και των οικογενειών τους.

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να ανεχτούν τέτοιους είδους αποφάσεις καθώς αυτές αποτελούν τα αρχή του ξηλώματος των όποιων παροχών είχαν κατακτηθεί τα προηγούμενα χρόνια με αγώνες. Αυτά μεθοδεύονται δεκαετίες τώρα, ειδικά με την απολιγνιτοποίηση η διοίκηση της ΔΕΗ Α.Ε άρπαξε την «ευκαιρία» με τέτοιες ενέργειες να μειώσει το λειτουργικό και μισθολογικό κόστος με γνώμονα την αύξηση των κερδών της. Όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα έχουν τεράστιες ευθύνες καθώς και οι συμβιβασμένες πλειοψηφίες στο συνδικαλιστικό κίνημα, οι δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ, για το ξήλωμα των κεκτημένων των εργαζομένων στην ΔΕΗ Α.Ε

Αυτά μεθοδεύονται εδώ και δεκαετίες με την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και τώρα κάποιοι στην ΔΕΗ Α.Ε τρίβουν τα χέρια τους για τις αντεργατικές κινήσεις που θα προωθήσουν το επόμενο διάστημα με μόνους χαμένους τους εργαζόμενους.

Το ΣΕΕΕΝ καλεί τους εργαζόμενους να μην αποδεχτούν αυτές τις αλλαγές στην εργασιακή τους καθημερινότητα που ούτως ή άλλως με την πολιτική της κυβέρνησης γίνετε ακόμα χειρότερη. Να απαιτήσουν δωρεάν και ασφαλή μεταφορά με αποκλειστική ευθύνη της ΔΕΗ Α.Ε τους από και προς το χώρο εργασίας τους χωρίς κανένα επιπλέον κόστος.

Πτολεμαΐδα 5.10.2020