Α. Σιδηράς στο kozan.gr: “Όταν “βγαίνει” ένα κρούσμα επικρατεί πανικός. Νωρίτερα όμως, κανείς δε λαμβάνει υπόψιν τη σοβαρότητα της κατάστασης”

6 Οκτωβρίου 2020
11:27

 

Στο kozan.gr μίλησε, σήμερα Τρίτη 6/10, ο  εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Κοζάνης, σε θέματα υγείας, Αναστάσιος Σιδηράς, ο οποίος σχολιάζοντας την εμφάνιση μεγάλου αριθμού κρουσμάτων κορωνοϊού στην Π.Ε. Κοζάνης και ειδικότερα στο Δήμο Κοζάνης, ανέφερε τα ακόλουθα: “Όταν “βγαίνει” ένα κρούσμα επικρατεί πανικός. Νωρίτερα όμως, κανείς δε λαμβάνει υπόψιν τη σοβαρότητα της κατάστασης. Εκλιπαρώ όλους τους συν-δημοτές, όταν εμφανίζουν οποιοδηποτε σύμπτωμα ίωσης (πυρετός, κακουχία, βήχας κτλ.) να απέχουν από οποιοδηποτε δραστηριότητα, μένοντας στο σπίτι κι ενημερώνοντας τον θεράποντα ιατρό τους. Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης δεν πρέπει να είμαστε αμελείς κι ασυνεπείς στις οδηγίες των ειδικών”.

 

21 σχόλια

  • καλά τα λέτε αλλά και η δική σας ευθύνη δεν είναι μικρότερη. Έπρεπε και οι δήμοι Κοζάνης και Εορδαίας, μετά από τόσα κρούσματα να πιέσουν προς την κατεύθυνση κλεισίματος των σχολείων αφού οι μαθητές συνωστίζονται σε τάξεις των 24-25 ατόμων. Τεστ δεν γίνονται και η κατάσταση σε λίγο θα ξεφύγει γιατί η περιοχή μας είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη.

      • Όχι στα club δεν κυκλοφορεί ο ιος.Μόνο στα σχολεία!!!!Ανοιχτά τα club και οι καφετέριες και κλειστά τα σχολεία!!Για να υπάρχει περισσότερος ελεύθερος χρόνος για τις καφετέριες.

    • Σας λένε για τηλεκπαιδευση δεν σας αρεσει.Σας λενε να πάνε τα παιδιά στο σχολειο πάλι δεν σας αρέσει.Να φοράνε μάσκα αντιδράτε.Να κλεισουν τα σχολεια.Μετα θα λετε τι θα γινει με τη χαμενη χρονια.Πραγματικά δεν ξερετε τι θελετε.

  • …..όταν εμφανίζουν οποιοδηποτε σύμπτωμα ίωσης (πυρετός, κακουχία, βήχας κτλ.) να απέχουν από οποιοδηποτε δραστηριότητα, μένοντας στο σπίτι κι ενημερώνοντας τον θεράποντα ιατρό τους…..

    ΣΩΣΤΟΣ

  • Οι αρχές δεν πρέπει να καθοδηγήσουν τον κόσμο και να πάρουν επιπλέον μέτρα; Μην αφήνετε τόση την ευθύνη στους πολίτες

    • συμφωνώ γιατί μας έχουν τρελάνει με την ατομική ευθύνη…το γεγονός ότι όλη η πόλη της Πτολεμαιδας σήμερα δεν έχει νερό και τα σχολεία είναι γεμάτα μαθητές δεν απασχόλησε κανέναν …τι να πώ είχα την ευθύνη να δώσω στα παιδιά μου και έναν κουβά με νερό!

    • ολα απο τις αρχες και το κρατος τα ζητατε!!Ο κοσμος τοσον καιρο τα γνωριζει ολα!!ενηλικες ειμαστε πια!!
      Ποση ακομη ενημερωση θελει αυτος ο κοσμος???

    • Και μέτρα να πάρουν όλο αντιδράσεις υπάρχουν.Καταλύεται η ελευθερία,δεν σας αρεσει να σας καταπιέζουν,κινδυνεύει η οικονομία.Μαγικός τρόπος δεν υπάρχει.Ατομική ευθύνη επιτέλους.

    • Και να τα πάρουν τα επιπλέον μέτρα ποιός θα τα τηρήσει;Πρέπει ο κάθε πολίτης να έχει από πάνω του από ένα αστυνομικό να του λέει τι να μην κάνει και να απειλείται με πρόστιμο για να τηρήσει τα μέτρα και φυσικά με γκρίνια για την καταπάτηση της ελευθερίας του.

  • Κ.Σιδηρα,εσεις που δεν υπολογιζετε συμφεροντα και παραγοντες,επικοινωνηστε με τον ΕΟΔΥ ωστε να μπουν κι αλλα μετρα τουλαχιστο στο ΔΗΜΟ ΚΟΖΑΝΗΣ.Αν κρινω απο τα σχολια στα τοπικα ιστολογια οι απλοι πολιτες προτεινουν αμεσα μετρα πριν ειναι αργα.

  • Γιατρέ έχετε ευθύνη στον Δήμο … Ποίο πρωτόκολλο να εφαρμόσεις όταν δεν υπάρχει καθαρίστρια σε σχολείο ή αν υπάρχει μετά από την 11πμ Σιγά σιγά τα κρούσματα αυξάνονται στα σχολεία…

    • Αμα είναι να μην προσέχουμε και όποιος πεθάνει πέθανε;Έλεος με τον ωχαδελφισμό σ αυτή τη χώρα.Δεν προσέχει κανεις και μετά φταίει το κράτος.Η πρόληψη είναι καλύτερη από την καταστολή.Προσέχουμε τον εαυτό μας και τους δίπλα μας.Τόσο απλό.

  • Προσωπική ευθύνη.Πολλοί στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο με πυρετό και βήχα εν γνώσει τους γιατί λένε θα πρέπει να κάνουν το τέστ και δεν θέλουν να μπουν σ αυτή τη διαδικασία
    Αν αυτό δεν είναι ανευθυνότητα τότε τι είναι;Μετά φταίνε οι άλλοι;;Ο Δήμος,η καθαρίστρια που δεν υπάρχει λες κι αν υπήρχε θα καθάριζε..ή οτι αρκεί μόνο αυτό..

  • Αληθινό περιστατικό σε υπηρεσία.Μπαίνει μια κυρία κοντά στα 60 χωρίς μάσκα.Την παρακάλεσαν να βάλει μάσκα για να προχωρησει και άρχισε να φωνάζει οτι την προσβάλουν,οτι δεν είναι άρρωστη και αν φοβούνται οι υπάλληλοι να μην κολλήσουν κορονοϊο να μείνουν στα σπίτια τους!!Δε νοίαζονται ούτε για τον εαυτό τους,ούτε για τους άλλους.

  • Το οτι σταθήκαμε τυχεροί το Μάρτιο δε σημαίνει οτι θα είμαστε για πάντα τυχεροί με τα μυαλά που κουβαλάτε μερικοί.Δλδ πρέπει να συμβεί στο σπίτι σας για να σοβαρευτείτε;Πόσο δύσκολο είναι να προσέχετε λίγο καιρό και να ξεμπερδέψουμε για πάντα;Τι να κάνει το κράτος όταν για να μιλήσετε κατεβάζετε τη μάσκα και αγνοείτε τις αποστάσεις;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.