«Στοίχημα»  η φετινή  λειτουργίας της Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας που εκκινεί την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου και θα παρέχεται σταδιακά, τόσο για την ομώνυμη  Δημοτική Επιχείρηση όσο και για τους καταναλωτές, λόγω των εξελίξεων στο μέτωπο της  απολιγνιτοποίησης της περιοχής. Ο Πρόεδρος της Επιχείρησης  Δημήτρης Καρακασίδης δηλώνει ότι όλα είναι έτοιμα  για να ανταποκριθεί η ΔΕΤΗΠ στις απαιτήσεις των καταναλωτών και έχει εξασφαλίσει τα απαιτούμενα θερμικά φορτία από την 3η και 4η Μονάδα του ΑΗΣ Καρδιάς ενώ διαθέτει και την εναλλακτική λύση του λέβητα αιχμής και εφεδρείας χρησιμοποιώντας πετρέλαιο.

Χθες το πρωί ένοικοι οικοδομών που δεν έχουν αποπληρώσει τις οφειλές τους ενημερώθηκαν από τις έγγραφες ειδοποιήσεις σε εμφανή σημεία των ισογείων ότι δεν θα συνδεθούν με το δίκτυο λόγω μη τακτοποίησης λογαριασμών τόσο της περυσινής περιόδου όσο και παλαιότερων ετών.

Κατά τον κ. Καρακασίδη πρόκειται για ογδόντα περίπου μεγάλες οικοδομές οι οποίες χρωστούν περισσότερες από πέντε χιλιάδες Ευρώ, υπολογίζοντας το σύνολο των οικονομικών τους εκκρεμοτήτων στα περυσινά, κατά τι αυξημένα, επίπεδα (1 εκατομμύριο Ευρώ περίπου το 2019), επισημαίνοντας παράλληλα ότι η τιμή της θερμικής μονάδας από το 2010 παραμένει αμετάβλητη. Υπογραμμίζει  ότι για να «ανάψει πράσινο» στις οικοδομές αυτές θα πρέπει να πληρωθούν τα οφειλόμενα των παλαιότερων ετών και για την περυσινή στο 30% .

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ