Πεδίον Δόξης Λαμπρό Κρίνω, Προσκαλώ και Προκαλώ Φίλες και φίλοι (του Γιάννη Δίκα)

13 Οκτωβρίου 2020
14:36

Διανύουμε τον 14ο μήνα της Νέας Δημοτικής Αρχής στον Δήμο Εορδαίας και δυστυχώς, διανύουμε μια από τις χειρότερες περιόδους σε επίπεδο λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου, επί του τύπου και επί της ουσίας ,παρά την προπαγάνδα που γίνεται περί του αντιθέτου, από κάποια παπαγαλάκια (Συμβούλους , Παρασυμβούλους , ημετέρους κ.λ.π ). Ελέω Κορονοϊού άραγε ; Δικαιολογίες χειρίστου είδους !

Γίναμε μάρτυρες και καταγγείλαμε πως αλλοιώνονται αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και των Νομικών Προσώπων του Δήμου . Παρά τη δημόσια συγγνώμη του κ. Δημάρχου και δέσμευσή του γι αποκατάσταση και ενημέρωση , πέραν αυτού ουδέν.

Παρουσιάστηκαν στη « Διαύγεια» ως ομόφωνες αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου, τροποποιήσεις αποφάσεων προηγουμένων Δημοτικών Συμβουλίων και μάλιστα έγιναν εσπευσμένα, εργασίες από τον Εργολάβο, δίχως εμείς οι δημοτικοί σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης να γνωρίζουμε τίποτα ( Πρόκειται για τους βυθιζόμενους κάδους καθαριότητας στην κεντρική πλατεία). Γιατί τόση σπουδή άραγε;

Πολλές επίκαιρες ερωτήσεις που κατατίθενται δεν απαντώνται ή χάνουν την επικαιρότητα λόγω των καθυστερήσεων ή απαντώνται από τον έτερο “Συγκυβερνήτη”στον Τύπο και το διαδίκτυο και όχι από τους θεσμικά υπεύθυνους Αντιδημάρχους ή τον Δήμαρχο.

Διάθεση γραφείου οργανωμένου, όπως ορίζει και προβλέπει ο νόμος για την

Αντιπολίτευση, ούτε σκέψη ούτε συζήτηση. Μάλλον θα πρέπει να το ζητήσουμε από το Υπουργείο Εσωτερικών…

Για όλα αυτά και άλλα ,τα οποία θα αναδείξουμε εν καιρώ , μάλλον «εάλω η Δημοκρατία» από τους κατ’επίφαση Δημοκράτες .

Βέβαια ο μεγάλος προβληματισμός είναι για το πώς επιτέλους σκέφτεται η Συγκυβέρνηση (Πλακεντά- Καραβασίλη) στον Δήμο Εορδαίας να χειριστεί το μεγάλο θέμα της βίαιης απολιγνιτοποίησης. Από την ανάληψη των καθηκόντων του ο Δήμαρχος έβαλε ως προτεραιότητα να συζητηθεί το θέμα της Μεταλιγνιτικής περιόδου και τί μέλει γενέσθαι για την περιοχή μας.

Δεκατέσσερις μήνες μετά και το θέμα δεν εισήχθη ως θέμα ημερήσιας διάταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αντ αυτού έγινε μια ημερίδα και μια σύσκεψη των φορέων πριν την επίσκεψη των κ.κ. Υπουργών Χατζηδάκη και Γεωργιάδη, όπου εδόθη ομόφωνη εξουσιοδότηση στον κ.Δήμαρχο να παραστεί και να εκφράσει τις προτάσεις, τις ανησυχίες, τις διαφωνίες των φορέων. Αυτό δεν έγινε ποτέ γιατί ο κ. Δήμαρχος, λειτουργώντας ως συνδικαλιστής, αποχώρησε από τη διαδικασία. Βέβαια οι συνδικαλιστές κατάφεραν και πήραν μπόνους για να συνταξιοδοτηθούν στο όνομα της Απολιγνιτοποίησης.

Εμείς –Η μείζων αντιπολίτευση του Δήμου Εορδαίας ,είχαμε καταθέσει εγγράφως και επισήμως τις θέσεις και τις προτάσεις μας, τόσο στη σύσκεψη των φορέων, όσο και στην επίσκεψη του Συντονιστή του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης, κ. Μουσουρούλη, όσο και στον Περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας σε σχετική σύσκεψη .

Απο πλευράς της Δημοτικής Αρχής αρχίζει πλέον ένα γαϊτανάκι υποκρισίας και λαϊκισμού.

Από τη μια δεν παίρνουμε καμία θέση επίσημα , δεν προτείνουμε, στα πλαίσια του MASTER PLAN και κυρίως δεν διεκδικούμε έξω από το Ταμείο Μετάβασης με πολιτικούς όρους για αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μας, π.χ. Μποδοσάκειο Νοσοκομείο-Β.Ι.Ο.Π.Α.-Αποκατάσταση εδαφών-Φωτοβολταϊκές στέγες για τους κατοίκους- Αξιοποίηση πρωτογενούς τομέα, ορεινών όγκων κ.τ.λ.

Με λίγα λόγια περιμένουν να δούν τι θα μας δώσουν και απλά να τα διαχειριστούν και εκ των υστέρων να τα κρίνουν κατά την προσφιλή τους τακτική.

Από την άλλη ένας άκρατος λαϊκισμός που εκφράζεται κατά καιρούς από τον έτερο

συγκυβερνήτη και έτσι μια χαρά περνά ο καιρός και διαχειριζόμαστε ευκαιριακά ό,τι μας δίνουν και μελλοντικά την φτώχια μας.

Για να μην παίζουμε με την αγωνία των συμπολιτών μας, όπως εξελίσσονται τα πράγματα, εμείς ως θιγόμενη περιοχή, ως Δήμος Εορδαίας, ΧΘΕΣ, όχι σήμερα πρέπει : α) πέρα από τη διαφωνία μας και τον αγώνα για την επιμήκυνση του χρόνου της βιαστικής για εμάς απολιγνιτοποίησης, να προτάξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας και να διεκδικήσουμε , πέρα από το Ταμείο Μετάβασης, αναπτυξιακές παροχές για την περιοχή μας

β)σε διαφορετική περίπτωση,πέρα από τον αγώνα μας στους δρόμους, τις μαύρες σημαίες κ.τ.λ., να παραιτηθούμε όλοι , ο Δήμαρχος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι από τις έμμισθες θέσεις που κατέχουν και να ριχτούμε στον ΝΥΝ ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ ΑΓΩΝΑ με την κοινωνία, εάν αυτό θέλει.

Εγώ πάντως τάσσομαι με την πρώτη επιλογή της ευθύνης και τη διεκδίκηση για την

προοπτική της περιοχής κατ’εμέ. Εάν αποφασιστεί η δεύτερη επιλογή της ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΔΗΛΑΔΗ όλου του Δημοτικού Συμβουλίου, θα ταχθώ στο πλευρό της πλειοψηφίας .

Πεδίον δόξης λαμπρό

Με Τιμή

Γιάννης Δίκας

Δημοτ.Σύμβουλος του Δήμου Εορδαίας

7 σχόλια

  • Πάλι σε ατόπημα έπεσες Γιάννη δυστυχώς κρίμα να τα λες εσύ αυτά.Διοτι σύμβουλος βουλευτή της κυβέρνησης ……..ξέρεις εσύ….!!

  • ENΩ ΕΣΕΙΣ ΑΜΑ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΑΤΕ ΟΛΑ ,ΙΣΩΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΤΕ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑ ΛΕΩ ΕΓΩ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΕΔΙΝΑΝ ΛΕΦΤΑ ΜΕ ΤΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΗΔΗ ΚΥΡΙΕ ΔΙΚΑ ΝΑ ΕΙΧΑΤΕ ΚΑΝΕΙ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΧΘΕΣΙΝΟΣ ΕΧΕΤΕ ΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΤΗΚΑΝ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΟΠΩΣ Ο ΤΟΠΙΚΟΣ ΠΟΡΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΩΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΛΙΓΝΗΤΙΚΗ ΕΠΟΧΗ,ΑΝ ΑΥΤΟΥ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΠΑΙΡΝΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΡΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΑΝ ΕΡΓΑ ΒΙΤΡΙΝΑΣ,ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΑΕΙ ΠΟΛΥ ΝΑ ΚΟΥΝΑΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.