Η μάσκα , τα γάντια … και η Ζωή μας ! (της Κατερίνας Μαρκοπούλου)

14 Οκτωβρίου 2020
14:45
Κανένα σχόλιο
Τα νέα “αξεσουάρ” που μας ακολουθούν πλέον παντού , μάσκες και γάντια , όπως όλα δείχνουν θα γίνουν είδη πρώτης ανάγκης για το επόμενο χρονικό διάστημα. Κανείς δεν γνωρίζει ακόμη πότε θα απαλλαγούμε.
Η ζωή μας σίγουρα έχει αλλάξει . Βαρύ χαστούκι αυτό που φάγαμε και όλοι μας νιώθουμε αδύναμοι απέναντι στο νέο εχθρό που δεν κάνει εξαιρέσεις !
Οι ανάγκες μας δεν στοιβάζονται πια στην ψεύτικη εικόνα που λάνσαραν χρόνια τώρα επώνυμες εταιρείες. Σταμάτησε να επηρεάζει τη ζωή μας , η απόκτηση υλικών αγαθών και επιβλήθηκαν μέσα στην οσμή του θανάτου σημαντικές αξίες, όπως να μπορείς να βγεις από το πολυτελέστατο σπίτι σου, να πατάς στα πόδια σου, να κάνεις μια βόλτα στο πάρκο της γειτονιάς σου, να πιεις καφέ με τους φίλους σου, να υιοθετείς μικρά πράγματα που κάνουν όμως τη Ζωή μεγάλη.
Η γενιά μου δεν βίωσε μεγάλες καταστροφές και τα περισσότερα που “περάσαμε” ήταν προβλέψιμα ( π.χ σεισμός 1995 σε Κοζάνη και Γρεβενά δεν τον περιμέναμε … είχαμε ωστόσο εικόνα από την σεισμογενή Ελλάδα ).
Τώρα όμως μάθαμε ότι στη ζωή μας δεν υπάρχουν στερεότυπα και δεδομένα , γεγονός που αποδεικνύεται στις περισσότερες των περιπτώσεων, από την “πειθαρχημένη” μας πλέον καθημερινότητα.
Ήρθε η ώρα λοιπόν να ζήσουμε με τη μάσκα που μπορεί να κρύβει το πρόσωπο, όχι όμως τα όνειρα Μας. Μπορούμε να συνεχίσουμε … να δημιουργούμε , να σκεφτόμαστε , να αγαπάμε τους συνανθρώπους μας , τον τόπο που ζούμε , να σεβόμαστε και να εκτιμούμε ότι μας κάνει χαρούμενους. !!
Από το fb της δημοσιογράφου Κατερίνας Μαρκοπούλου

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.