Ανακοίνωση Σωματείου Ιδιοκτητών Καφετεριών Καφε-ζαχαροπλαστείων Κοζάνης “Ερμής”: “H απόφαση για το κλείσιμο των καταστημάτων μας προκαλεί την αγανάκτησή μας”

17 Οκτωβρίου 2020
08:41

 Ο κλάδος μας περνά μία νέα και σκληρή δοκιμασία. Ίσως την πιο σκληρή μέχρι στιγμής, δεδομένων των όσων έχουμε ήδη υποστεί. Και εννοείται ότι σαν και εμάς δοκιμάζονται και χιλιάδες άλλες επιχειρήσεις του νομού, δοκιμάζονται χιλιάδες συνάδελφοί μας. Το σωματείο μας από την πρώτη στιγμή είχε σταθεί με αίσθημα βαθειάς ευθύνης για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Μπορούμε να βεβαιώσουμε ότι οι συνάδελφοί μας τήρησαν τα μέτρα που υιοθετήθηκαν από την πολιτεία. Τα μαγαζιά μας λειτούργησαν με την προβλεπόμενη πληρότητα, με το προβλεπόμενο ωράριο, με τις προβλεπόμενες αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών. Δεχτήκαμε όλο αυτό το διάστημα ελέγχους από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές. Η μη βεβαίωση παραβάσεων δεν σημαίνει απουσία ελέγχων αλλά τήρηση των μέτρων. Η απόφαση για το κλείσιμο των καταστημάτων μας προκαλεί την αγανάκτησή μας. Όχι γιατί σταματήσαμε να σεβόμαστε την γνώμη των ειδικών. Όχι γιατί σταματήσαμε να θεωρούμε ότι η υγεία μας είναι πάνω από όλα. Αλλά γιατί η κυβέρνηση υιοθετεί μέτρα αντιφατικά μεταξύ τους ενώ την ίδια στιγμή διαπιστώνουμε ότι δεν αξιοποίησε το προηγούμενο χρονικό διάστημα για να θωρακίσει το σύστημα υγείας, όπως φαίνεται από την οριακή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Μαμάτσειο Νοσοκομείο. Τα αιτήματά μας δεν θα τα επαναλάβουμε εδώ. Άλλωστε οι αρμόδιοι της κυβέρνησης και των τοπικών αρχών τα έχουν λάβει και ακούσει πολλές φορές από εμάς. Θα επανέλθουμε πιο συγκεκριμένα, λαμβάνοντας υπόψη την ανακοίνωση των νέων μέτρων.

Κοζάνη, 16/10/2020

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

9 σχόλια

  • οταν καποιοι συναδελφοι πιεζαν για περισσοτερες καρεκλες,
    οταν οι καρεκλες ηταν κολλητες οπως κ πριν,
    οταν βαζατε μεσα οσους κ πριν,
    οταν δεν τους αρεσε ο αντικαπνιστικος.

    Μονο την παρτυ σας κοιτατε
    Εποχη κωρονοιου κυριοι, αλλαξαν ολα εκτος απο τα εγψιστικα μυαλα σας

    και μη πειτε οτι ταιζετε κοσμο με 500ε τη νεολαια 8 ωρες ορθιοι.
    Λιγη αυτοκριτικη δε βλαπτει!

  • Καθε καλοπιστος συνομιλητης δεν μπορει παρα να συμφωνησει πως στα περισσότερα καταστηματα δεν τηρουνταν οι αποστασεις. Τα καταστηματα βλεπαν μονο τον τζιρο και οι πελατες αδιαφορουσαν. Στην δε κοινωνια της περιοχης καλα κρατουν τα σεναρια συνομωσιας.

  • ΠΟΥ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΒΛΕΠΑΜΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΑΚΙΑ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΧΙΛΙΟΣΤΩΝ-ΟΤΑΝ Ο ΕΝΑΣ ΗΤΑΝ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟΝ-ΟΤΑΝ ΦΟΡΟΥΣΑΤΕ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΣΤΟΝ ΑΣΤΡΑΓΑΛΟ ΑΝΤΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ!!!ΙΔΟΥ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΡΑ!!!!

  • ΟΣΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΜΕ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΚΑΙ ΚΛΑΜΑΤΑ ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ ΤΟ ΛΑΟ ΤΟΝ ΚΑΝΕΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΑΣ.ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΑΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΑΛΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑ.ΟΥΤΕ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΟΥΤΕ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ.

  • Ο μόνος κλάδος που δεν πρέπει να διαμαρτυρετε είστε εσείς γιατι το μόνο που κάνατε ήταν να μη τηρείται τις διατάξεις του νόμου για τις αποστάσεις εκτός ολίγων εξεραισεων και αφήστε αυτά που αναφέρετε στην ανακοίνωση μήπως δεν τα έβλεπε ο κοσμος

  • Αποδεδειγμένα πλέον και από τα λόγια των αρμοδίων, η διασπορά ξεκίνησε από αυτά τα μαγαζιά της πόλης, στα οποία δε τηρούνταν κανένα μέτρο. Όταν σε όλους τους χώρους μειωνόταν η πληρότητα, στα καφέ πρόσθεταν τραπέζια σε πλατείες και δέντρα. Καμία απόσταση, καμία απολύμανση στα τραπέζια και στις καρέκλες, μάσκες μόνιμα στο πιγούνι, χειραψίες και αγκαλιές με τους πελάτες και μετά τα μεσάνυχτα συγχρωτισμός και όρθιοι. Τώρα αδίκως την πληρώνουμε όλοι οι κλάδοι.

  • Και την δικιά μας αγανάκτηση προκάλεσε η αδιαφορία ορισμένων από τους συναδέλφους σας και η απόλυτη αδιαφορία τους για μέτρα προστασίας στις επιχειρήσεις τους.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.