Στα χέρια τους φαίνεται ότι παίρνουν οι γονείς  την υπόθεση του 2ου Επαγγελματικού Λυκείου Πτολεμαΐδας, όπου η κατάσταση παρά τις κινητοποιήσεις και τις διαμαρτυρίες παραμένει στάσιμη, και προειδοποιούν το Δήμο Εορδαίας όπως και κάθε υπεύθυνο, ότι εάν σε μία εβδομάδα δεν εξευρεθεί  προσωρινή λύση θα κινηθούν εναντίον τους  νομικά.

Οι συζητήσεις του προηγούμενου διαστήματος για την παραχώρηση αιθουσών από το συστεγαζόμενο 1ο Γυμνάσιο δεν ευοδώθηκαν και όπως υποστηρίζουν οι γονείς, τα παιδιά τους  κάνουν μάθημα σε εξωτερικούς χώρους- σε λυόμενες αίθουσες, κοντά στη παλιά  βρύση, στους διάδρομους, στην αυλή-  ενώ, εάν οι καιρικές συνθήκες επιδεινωθούν η κατάσταση θα χειροτερέψει.

Οι γονείς ξεκίνησαν ήδη κύκλο επαφών με τους βουλευτές της Π Ε Κοζάνης προκειμένου να τους ενημερώσουν για τα τεκταινόμενα στα του 2ου ΕΠΑΛ και να ζητήσουν τη  συνδρομή τους ώστε να βρεθούν οι απαραίτητοι  χώροι για τη στέγαση των μαθητών.

Προτείνουν όπως το 1ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας εκτός από την αίθουσα του Αμφιθεάτρου, παραχωρήσει άλλες δύο αίθουσες, ώστε τα παιδιά τους να κάνουν μάθημα σε αξιοπρεπείς συνθήκες γιατί όλοι οι μαθητές  έχουν ίσα δικαιώματα στη μάθηση

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ