Επίδομα 800 ευρώ: Ποιοι και πώς το δικαιούνται – Ποιοι «πονηροί» εξαιρούνται

5 Νοεμβρίου 2020
18:24
Κανένα σχόλιο

Με ποσό αναφοράς τα 800 ευρώ θα αποζημιωθούν για τον μήνα Νοέμβριο, όλοι οι εργαζόμενοι που ήταν ή θα βρεθούν σε αναστολή εργασίας, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στην έκτακτη ενημέρωση και ανέλυσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Όπως διευκρινίζουν οι αρμόδιοι το επίδομα αυτό θα δοθεί αναλογικά μέσα στον Νοέμβριο, ανάλογα με τις ημέρες που κάποιος εργαζόμενος βρεθεί σε αναστολή εργασίας.

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο είναι ότι το μέτρο αφορά όλους εκείνους που ήταν εργαζόμενοι στις 4 Νοεμβρίου. Τι σημαίνει αυτό; Ότι κάποιοι επιτήδειοι που έσπευσαν να κάνουν αθρόες προσλήψεις σήμερα (!!!) αποκλείονται του μέτρου, δηλαδή οι εργαζόμενοι που προσέλαβαν δεν θα μπορούν να μπουν σε αναστολή εργασίας.

Η αποζημίωση θα δοθεί αναλογικά για τις ημέρες εκείνες που κάποιος εργαζόμενος θα είναι σε αναστολή. Αν για παράδειγμα είναι για όλο τον μήνα, η αποζημίωση θα είναι 800 ευρώ. Αν είναι για μικρότερο τότε θα υπολογιστεί αναλογικά.

Σε αναστολή μπορούν να μπουν οι εργαζόμενοι επιχειρήσεων-εργοδοτών, ανά την επικράτεια, που πλήττονται σύμφωνα με τη διευρυμένη λίστα ΚΑΔ Απριλίου, δύνανται να τεθούν σε προσωρινή αναστολή σύμβασης εργασίας.

Συνεπώς είναι δικαιούχοι αποζημίωσης ειδικού σκοπού, αναλογικά με το διάστημα που τίθενται σε αναστολή, υπολογιζόμενης επί ποσού 800 ευρώ μηνιαίως.

Οι υπεύθυνες δηλώσεις εργοδοτών και εργαζομένων υποβάλλονται στο σύστημα «Εργάνη» και στην ηλεκτρονική πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr.

*Του Θανάση Παπαδή.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.