kozan.gr: Θετικά στον κορωνοϊό (SARS-CoV-2 ) και τα 8 δείγματα (από 4 νεκρά και 4 εν ζωή μινγκ), που ελήφθησαν από μονάδα μινγκ στο Βόιο – Τι λέει στο kozan.gr Διευθυντής της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Π.Ε. Κοζάνης Θεόφιλος Καντζόγλου

13 Νοεμβρίου 2020
08:36

 

Θετικά στον κορωνοϊό διαγνώσθηκαν και τα 8 δείγματα (από 4 νεκρά και 4 εν ζωή μινγκ) που ελήφθησαν, χθες, από μονάδα εκτροφής τoυ συγκεκριμένου είδους γουνοφόρων ζώων στο Βόιο, στην οποία είχε βρεθεί θετικός – στον κορωνοϊο – ο ιδιοκτήτης της. Όπως ανέφερε, πριν από λίγο, στο kozan.gr, o Διευθυντής της Κτηνιατρικής Π.Ε. Κοζάνης Θεόφιλος Καντζόγλου: “Με βάση τα συγκεκριμένα αποτελέσματα, αποδεικνύεται ότι στη συγκεκριμένη μονάδα εκτροφής υπάρχει ο ιός. Σε ό,τι αφορά τα επόμενα βήματα περιμένουμε να μας σταλθούν κεντρικές οδηγίες αλλά το πιθανότερο σενάριο είναι να θανατωθούν όλα τα μινγκ στη μονάδα, στο σύνολό τους γύρω στις 2500. Κάνω μια έκκληση προς όλους τους εκτροφείς τέτοιων μονάδων. Να μπαίνει στις μονάδες το απολύτως απαραίτητο προσωπικό  για τη φροντίδα των ζώων, το οποίο πρέπει να τηρεί όλα τα απαραίτητα μέτρα βιο-ασφάλειας, να χρησιμοποιεί ρούχα αποκλειστικά για τη μονάδα, τα οποία θα φορά και θα αποθέτει στην είσοδο της μονάδας, χρησιμοποιώντας πάντα μάσκα & προστατευτικά γυαλιά κι αν ειναι δυνατόν και με φόρμες μιας χρήσεως, γάντια, απολυμαντικά και το αυτοκίνητο με το οποίο προσέρχεται στη μονάδα το συγκεκριμένο προσωπικό να μην εισέρχεται εντός των εγκαταστάσεων και να σταθμεύεται σε κάποια ασφαλή απόσταση (π.χ. 50 μέτρα μακριά)”.

kozan.gr

Ένα σχόλιο

  • Πολυ υπευθυνη ενημερωση και σταση.Χρειαζεται αμεση κινητοποιηση και δραση.Και μιλω ως κτηνιατρος και πρωην πανεπιστημιακος με αντικειμενο τον τομεα των διαγνωσεων.Δεν ειναι καθολου ευκολη κατασταση.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.