Δήμος Γρεβενών: Τοποθετήθηκαν τα Γεωτρύπανα στο Κλειστό Γυμναστήριο για την Ενεργειακή Αναβάθμιση – 70% μείωση στα έξοδα θέρμανσης/ψύξης με το τέλος του έργου

17 Νοεμβρίου 2020
15:39
Κανένα σχόλιο

 

Στο Κλειστό Γυμναστήριο της πόλης των Γρεβενών βρέθηκε το πρωί της Τρίτης, 17 Νοεμβρίου 2020, ο Δήμαρχος Γρεβενών κ.Γιώργος Δασταμάνης προκειμένου να δει από κοντά τον χώρο που αποτελεί πλέον ένα πραγματικό εργοτάξιο καθώς ξεκίνησαν οι απαιτούμενες γεωτρήσεις, βάθους 150 μέτρων, που θα συμβάλλουν καθοριστικά στην υλοποίηση του μεγάλου έργου της ενεργειακής αναβάθμισης που “τρέχει” ο Δήμος Γρεβενών.

Ο κ.Δασταμάνης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ.Χρήστο Τριγώνη, αφού πέρασε από όλα τα σημεία των εν εξελίξει εργασιών, στάθηκε ιδιαίτερα στα δυο γεωτρύπανα που έχουν ήδη πιάσει δουλειά στον περίβολο του Κλειστού και τα οποία θα προσφέρουν το αγαθό της αβαθούς γεωθερμίας που εκμεταλλεύεται τη σταθερή θερμοκρασία του υπεδάφους.

Επισημαίνεται ότι πέρα των γεωτρήσεων, η ενεργειακή αναβάθμιση περιλαμβάνει ακόμα και μια σειρά κομβικών οικοδομικών και μηχανολογικών παρεμβάσεων που αναμένεται να βελτιώσουν ουσιαστικά τόσο την λειτουργικότητα όσο και την αισθητική του κτιρίου. Πιο συγκεκριμένα, ο προγραμματισμός αφορά πρωτίστως την κατασκευή ενός σύγχρονου συστήματος θέρμανσης και ψύξης με γεωθερμία και παράλληλα την τοποθέτηση εξωτερικής θερμομόνωσης, την αντικατάσταση των παλιών κουφωμάτων και κερκίδων καθώς και την αλλαγή των φωτιστικών σωμάτων με νέες λάμπες τύπου LED.

Με την ολοκλήρωση του έργου, θα επιτευχθεί μια τεράστια εξοικονόμηση δαπανών για τη θέρμανση και την ψύξη του Κλειστού μας Γυμναστηρίου καθώς το κόστος αναμένεται να πέσει μέχρι και 70% σε σύγκριση με τη χρήση πετρελαίου που είναι σήμερα, εξοικονομώντας έτσι αναγκαίους πόρους για τον Δήμο και τους πολίτες.

«Το ερχόμενο Καλοκαίρι θα παραδώσουμε ένα έργο πνοής για τον τόπο και την νεολαία μας», τόνισε στις δηλώσεις του ο κ.Δασταμάνης και υπογράμμισε: «Μετά το επιτυχημένο παράδειγμα του ΕΠΑΛ το 2017, που εξασφαλίσαμε ενεργειακό κέρδος 68%, η Δημοτική Αρχή συνεχίζει δυναμικά και αταλάντευτα την περαιτέρω ενίσχυση και προώθηση της φιλικής προς το περιβάλλον γεωθερμίας στο σύνολο των δημοτικών μας κτιρίων, βάζοντας ως κεντρικό στόχο την οριστική εξάλειψη της ενεργειακής φτώχειας στις υποδομές αθλητισμού και παιδείας όπου δίνουμε προτεραιότητα».

Σημειώνεται ότι το έργο, προϋπολογισμού 1.075.000 ευρώ και με δικαιούχο φορέα τον Δήμο Γρεβενών, χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ (600.000 ευρώ) και από ιδίους πόρους (475.000 ευρώ).

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι ανάλογες δράσεις δρομολογούνται σε Κολυμβητήριο, Δημαρχείο, Παλιό Δασαρχείο και Κέντρο Πολιτισμού ενώ σε φάση υλοποίησης είναι και η ενεργειακή αναβάθμιση δεκατριών σχολείων της περιοχής μας. Επομένως, μιλάμε για ένα σύνολο δράσεων που καθιστούν τα Γρεβενά Δήμο-Πρωταγωνιστή στη γεωθερμική ενέργεια όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.