Χρήστος Τριγώνης (Αντιδήμαρχος Γρεβενών): «Περί ιχνηλάτησης»

22 Νοεμβρίου 2020
11:13

Δυστυχώς τα κρούσματα εξακολουθούν να συνεχίζονται και στην περιοχή μας. Πρόταση για όποιον ειδικότερο ή αρμοδιότερο.
Είναι τόσο δύσκολο (και μετά από τόσους μήνες) να υπάρξει ανά Π.Ε. , Τοπική επιδημιολογική ανάλυση των κρουσμάτων σε χωρική κατανομή και ηλικιακές ομάδες ώστε να διευκολύνεται η ιχνηλάτηση (που πλέον δεν υπάρχει) και να λαμβάνονται αποτελεσματικότερα μέτρα περιορισμού της νόσου από εντοπισμένες πηγές μετάδοσης;
Τα τοπικά παραρτήματα της στατιστικής υπηρεσίας θα μπορούσαν να συλλέγουν τα στοιχεία, να τα αξιοποιούν – ομαδοποιούν και να τα διαθέτουν στο ΕΣΥ καθώς και στους ΟΤΑ – Πολιτική Προστασία για να υπάρχει καλύτερος συντονισμός αντιμετώπισης των πρώτων εστιών μετάδοσης.
Καλή η άμυνα αλλά θέλει και λίγο επίθεση η κατάσταση.
Χρήστος Τριγώνης
Αντιδήμαρχος Γρεβενών

2 σχόλια

  • Δηλαδή μας λέει ότι δεν μπορούν να κάνουν ιχνηλάτηση; 18 κρούσματα είχαν χθες τα Γρεβενα και δεν μπορούν να κάνουν ιχνηλάτηση; Έλεος. Άμα είναι ας το κλείσουμε το μαγαζί. Ο ΕΟΔΥ δε θα ξανάρθει να κάνει μαζικά τεστ; Μόνο για 2 μέρες ήρθε στην πόλη των Γρεβενών.

  • Αντί να κάνει κυριακάτικη μικροπολιτική στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Αντιδήμαρχος, μπορεί να απευθυνθεί στη ΓΓΠΠ και να ενημερωθεί. Η τεχνικές ελέγχου και ιχνηλάτησης υπάρχουν και αποδίδουν θετικά αποτελέσματα. Ας ασχοληθεί με τα θέματα του αντικειμένου του και ας αφήσει τη διαχείριση της πανδημίας στοπν κ. Χαρδαλιά και στους λοιπούς ειδικούς.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.