Η ΤΑΞική ΕΝότητα τους τελευταίους δύο μήνες έδωσε μια σημαντική μάχη, που δεν περιορίστηκε μόνο στη μάχη των εκλογών, αλλά κυρίως στη μάχη για τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες αυτές θα διεξαγόταν.

Η ΤΑΞική ΕΝότητα με την ακλόνητη στάση της αποτέλεσε τον σταθερό κορμό της της αποκάλυψης, της αποτροπής και της ανάσχεσης της προσπάθειας των παρατάξεων ΔΑΚΕ, ΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ να νομιμοποιήσουν επιπλέον 66 αντιπροσώπους στο 35ο Συνέδριο του ΕΚΝΚ.

Η προσπάθειά τους απέτυχε και η συμβολή της ΤΑΞΕΝ τόσο στο προηγούμενο ΔΣ, στο 35ο Συνέδριο του ΕΚΝΚ όσο και στο δικαστήριο ήταν αποφασιστική και καθοριστική.

Στις εκλογές η ΤΑΞική ΕΝότητα αύξησε τις δυνάμεις τις, όχι όσο οι συνθήκες απαιτούν, όμως τόσο ώστε να αποτρέψει την υλοποίηση της συμφωνίας μεταξύ ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ να συγκροτήσουν πλειοψηφικό Προεδρείο με στόχο την εφαρμογή του σχεδίου τους, που δεν το εγκατέλειψαν, για νομιμοποίηση με τα δικαστήρια των αποκλεισμένων αντιπροσώπων από το 35ο Συνέδριο.

Η ΤΑΞική ΕΝότητα με τους 4 συμβούλους στο νέο ΔΣ δεν θα διευκολύνει σε καμία περίπτωση τις παρατάξεις που θέλουν να ανατρέψουν τις αποφάσεις του 35ου Συνεδρίου σε σχέση με τη νομιμοποίηση νόθων αντιπροσώπων. Θα σταθεί ξανά σταθερά απέναντι στο σχέδιο για ολοκληρωτικό εκφυλισμό του ΕΚΝΚ.

Εργαζόμενοι, έχουμε αγώνες μπροστά μας .

Η ΤΑΞική ΕΝότητα καλεί όλους τους εργαζόμενους από τώρα να προετοιμάσουν την συμμετοχή τους στα συλλαλητήρια και τις συγκεντρώσεις του ταξικού αγωνιστικού εργατικού κινήματος, του Π.Α.ΜΕ την 1η του Μάη στις 10:00 πμ στον Πεζόδρομο Κοζάνης. Να εκφράσουν με τη μαχητική τους συμμετοχή την αντίθεση στην αντεργατική-αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης του κεφαλαίου. Κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ μαζί με τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο έχουν συμφωνήσει πάνω στις προηγούμενες αιματηρές ανατροπές στη ζωή μας, να προσθέσουν νέα μέτρα για την ενίσχυση των κερδών των μονοπωλιακών ομίλων για την καπιταλιστική ανάκαμψη. Τα νέα μέτρα περιλαμβάνουν: απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, νέα μείωση μισθών και μεροκάματων, νέα άγρια φοροληστεία με την μείωση του αφορολόγητου, νέα επιδρομή στις συντάξεις, περιορισμό και απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης, θεσμοθέτηση της ανταπεργίας για τους εργοδότες, εφαρμογή ειδικών οικονομικών ζωνών άγριας εκμετάλλευσης για τους εργαζόμενους και φορολογικού παραδείσου για τα αφεντικά, πλειστηριασμούς για τα σπίτια του λαού, ενεργοποίηση αυτόματου κόφτη για τις κοινωνικές παροχές σε υγεία, παιδεία και πολλά άλλα.

Καμιά πίστη στα χονδροειδή ψέματα της κυβέρνησης, καμία αναμονή, καμία ανοχή! Όλοι στον αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, εργοστάσιο το εργοστάσιο, γραφείο το γραφείο, γειτονιά τη γειτονιά, στα χωριά, παντού! Μόνο αυτός ο δρόμος υπάρχει για τους εργαζόμενους! Δούλοι στον 21ο αιώνα δεν θα γίνουμε!

Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά, οργανώνοντας εδώ και τώρα την πάλη μας για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας! Απεργούμε και συμμετέχουμε στις απεργιακές συγκεντρώσεις με το Πανεργατικό Αγωνιστικό ΜΕτωπο.

Κοζάνη, 10/04/2017

[1] Η Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων (ΑΚΕ) προέκυψε σαν διάσπαση της ΔΑΚΕ στη συνεδρίαση του προηγούμενου ΔΣ του ΕΚΝΚ στις 23 Μάρτη 2017 και εμπλουτίστηκε με τη συνεργασία συνδικαλιστών από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ

[2] Διάσπαση της ΠΑΣΚΕ το 2014.