Σχόλιο της Επιτροπής Αγώνα Υγειονομικών ΓΝ Κοζάνης και ΚΥ Σιάτιστας σε σχέση με τη ΜΕΘ: Σε καμία περίπτωση όμως, δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι πληροί τις προϋποθέσεις λειτουργίας ενός εξειδικευμένου τμήματος, όπως είναι η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας

3 Δεκεμβρίου 2020
11:30

Σχόλιο της Επιτροπής Αγώνα Υγειονομικών ΓΝ Κοζάνης και ΚΥ Σιάτιστας με αφορμή τις επίσημες ανακοινώσεις για τη λειτουργία της ΜΕΘ:

Εδώ που φτάσαμε με την εξέλιξη της πανδημίας,

Εδώ που φτάσαμε με την εγκληματική κρατική ευθύνη και την ανυπαρξία ουσιαστικών μέτρων προστασίας του πληθυσμού,

Εδώ που φτάσαμε με τις διαχρονικές ευθύνες της 3ης ΥΠΕ και τη γύμνια των δομών υγείας της περιοχής μας,

Εδώ που φτάσαμε με τις διαχειριστικές λογικές συντήρησης της υπάρχουσας κατάστασης από πλευράς διοικήσεων,

Η λειτουργία της ΜΕΘ Γ.Ν. Κοζάνης με τον τρόπο που ανακοινώθηκε, δηλαδή με αποσπάσεις συναδέλφων από άλλα τμήματα και με μόλις έναν εξειδικευμένο εντατικολόγο αποτελεί “λύση” έκτακτης ανάγκης.

Σαφώς και μπορεί να λειτουργήσει υπέρ των πιο επιβαρυμένων covid ασθενών και να αποσυμφορήσει ως ένα βαθμό την παθολογική κλινική, σε καμία περίπτωση όμως, δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι πληροί τις προϋποθέσεις λειτουργίας ενός εξειδικευμένου τμήματος, όπως είναι η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Ο λαός της περιοχής, μαζί τους υγειονομικούς, να μη σταματήσουν να διεκδικούν ΜΕΘ στο ύψος των σύγχρονων αναγκών με προσλήψεις μόνιμου εξειδικευμένου προσωπικού! Και ταυτόχρονα, λόγω των έκτακτων αναγκών, ουσιαστική και άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα!

4 σχόλια

  • ΤΗΝ ΜΕΘ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ ΚΑΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΔΥΟ ΓΥΝΑΙΚΕΣ, Η ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ ΚΑΙ Η ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΟΥ. ΤΩΡΑ ΟΙ ΦΩΣΤΗΡΕΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΘΕΛΟΥΝΕ ΤΡΙΑΝΤΑ ΝΟΜΑΤΑΙΟΥΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΟΛΟΓΙΑ. ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ

  • Τί αποσπάσεις καλέ; Οι δυο καρδιολόγοι είναι διορισμένοι στην υπο σύσταση ΜΕΘ. Τα θέλετε και τα λέτε ή έτσι σας συμφέρει;

  • Ευτυχως που ο απλος λαος ειναι μαζι σας,γιατι απο τους πολιτικους δεν βλεπουμε προκοπη.Τωρα που οποιος ζητησει ΜΕΘ την αλλη μερα την εχει οι δικοι μας ασχολουνται μονο με το master plan. .Τι να το κανεις το master plan αν δεν εχεις υγεια;Ειμαστε μαζι σας στον δικαιο αγωνα για καλυτερες συνθηκες υγειας στην Π.Ε Κοζανης.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.