Πάρις Κουκουλόπουλος: Η εξέλιξη των κρουσμάτων στην ΠΕ Κοζανης είναι άκρως ανησυχητική – Η κυβέρνηση πρέπει να αντιληφθεί τις τεράστιες ευθύνες της στη δεύτερη φάση της πανδημίας και να βάλει τέλος στο βλέποντας και κάνοντας αρχίζοντας από την Κοζανη

11 Δεκεμβρίου 2020
22:41
Η εξέλιξη των κρουσμάτων στην ΠΕ Κοζανης είναι άκρως ανησυχητική. Οπως φαίνεται στο διάγραμμα μετά από 8 εβδομάδες lock down τα κρούσματα ανεβαίνουν αντί να πέφτουν και μάλιστα η όγδοη εβδομάδα είναι η χειρότερη όλων και ακολουθεί η έβδομη. Η ώσμωση και ο συγχρωτισμός μεταξύ γειτονικών περιοχών είναι η πιο οφθαλμοφανής αιτία καθώς η ΠΕ Κοζανης είναι περικυκλωμένη από 6 ΠΕ ιδιαίτερα επιβαρυμένες. Το ειδικό βάρος αυτού του παράγοντα το γνωρίζει μόνο ο ΕΟΔΥ που πραγματοποιεί ιχνηλατήσεις και έχει πληρέστερη εικόνα όλων για τις πραγματικές αιτίες. Δεν ακούμε ωστόσο ούτε βλέπουμε κάποια πρόσθετα μέτρα, πιο συγκεκριμένες οδηγίες ή έστω τη διενέργεια στοχευμένων ελέγχων και αυτό αν μη τι άλλο προβληματίζει. Οι αρμόδιοι πρέπει να κινητοποιηθούν άμεσα πριν είναι αργά γιατί το κόστος είναι τεράστιο.
Η περίπτωση της Κοζανης δεν αποτελεί ιδιαιτερότητα, αντίθετα αποδεικνύει την ορθότητα της πρότασης που κατέθεσε στις 30/11/2020 το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγης. Συγκεκριμένα προτείνουμε :
«….το σχέδιο άμεσης εφαρμογής, για το ‘ανοιγμα με ασφάλεια’, που ήδη εφαρμόζεται σε Σλοβακία και Αυστρία και σταδιακά εισάγεται στην συζήτηση και στη χώρα μας από ειδικούς, όπως ο κ. Μόσιαλος.
Το σχέδιο αυτό λέει το εξής: ότι με μαζικά τεστ σε έναν νομό και επανάληψή τους μετά από 20 μέρες, το Κράτος αποκτά πλήρη υγειονομική εικόνα και μπορεί να “στεγανοποιήσει” την περιοχή, επιτρέποντας το εσωτερικό της άνοιγμα. Εφόσον και όμοροι νομοί βελτιώνονται, τότε το άνοιγμα μπορεί να επεκταθεί, πχ, σε όλη την Περιφέρεια ή σε συγκεκριμένες ζώνες. Διατηρώντας τα γενικά μέτρα (μάσκα, περιορισμό κινήσεων, τηλεργασία), μπορούμε σταδιακά να “απελευθερώσουμε” περιοχές ή περιφέρειες που δεν είναι φορτωμένες με κρούσματα…»
Η πρόταση είναι ολοκληρωμένη και κοστολογημένη και χθες μάθαμε ότι μια τέτοια πρόταση κατέθεσαν στον ΕΟΔΥ και δυο νεαροί Έλληνες ερευνητές.
Η κυβέρνηση πρέπει να αντιληφθεί τις τεράστιες ευθύνες της στη δεύτερη φάση της πανδημίας και να βάλει τέλος στο βλέποντας και κάνοντας αρχίζοντας από την Κοζανη.
Image may contain: text that says '1:33 μμ Παρ Δεκ τέλος Εβδομαδιαία κρούσματα ne Κοζανης (6 από 6) 68% 300 200 100 oKT 80KT 15oKT 22 OKT oKT 5Noe 12 Νοε 19 Νοε 26 Νοε Δεκ 10 Δεκ'
Alexandros Chondrokostas
2 κοινοποιήσεις
Μου αρέσει!

Σχόλιο
Κοινοποίηση

18 σχόλια

  • Μπορείτε και εσείς να βοηθήσετε και να παρακαλέσετε τον κ Κυρατσού να στείλει στο Νοσοκομείο ΜΑΣ το φάρμακο του που έχει εγκριθεί στην Αμερική και η Εμείς ακόμα το σκεπτόμαστε και κόσμος πεθαίνει.

    • ΤΟ φαρμακο δεν ειναι καραμελες.ΕΧΕΙ ερθει ΣΤΗΝ Ελλαδα και χορηγειται σε 5 νοσοκομεια ως κλινικη δοκιμη, σε εθελοντες.Ισως θα βοηθουσε αν ο ΕΟΦ το εδινε και στο ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ ,που ειναι και νοσοκομειο αναφορας covid- 19.Στην κατευθυνση αυτην αν μπορει ας βοηθησει ο ΠΑΡΙΣ και ο καθε ” Παρις”.

      • “Υπάρχει ο τρόπος να τις παραλάβουμε, παρόλο που δεν υπάρχει έγκριση ακόμη από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) παρά μόνο από τον Αμερικανικό (FDA). Η συμφωνία αμοιβαίας αναγνώρισης κλινικών δοκιμών στις χώρες του ανεπτυγμένου κόσμου μας δίνει αυτή τη δυνατότητα”.

        Tάδε έφη Κούβελας

  • Την εξέλιξη την παρακολουθούμε όλοι. Την λύση ποιος θα τη δώσει; τα δραστικά μέτρα ποιος θα τα πάρει; την επιβολή ποιος θα την εφαρμόσει;

    Με λίγα λόγια ποιος θα βγάλει τα κάρβουνα από τη φωτιά Παρη μ;

  • Κ Κουκουλόπουλε πέραν του να κατηγορείται την κυβέρνηση με το κέιμενο σας δεν προτείνεται κάτι ουσιαστικό. Η Αυστρία που αναφέρεται έχει πολύ χειρότερη εικόνα.Το πείραμα της Σλοβακίας που άρχισε να εφαρμόζεται απο τα τέλη Οκτωβρίου δεν φαίνεται να έχει τόσο θεαματικά αποτελέσματα για να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Απο τα στοιχεία αν είναι αληθινά την καλύτερη αντιμετώπιση έχει η Κίνα γιατί δεν την αναφέρεται. Τέλος αν διαβάσεις τα στοιχεία του ΕΟΔΥ για νομούς με ανάλογο πληθυσμό με την Κοζάνη θα διαπιστώσεις καλύτερη επιδημιολογική εικόνα . Μήπως θα πρέπει να προτείνεται στους συμπολίτες μας να τηρούν καλύτερα τα μέτρα? η δεν συμφέρει?

    • Φίλε ΑΝΩΝΥΜΟΩΣ, κάπου κάτι έχεις μπερδέψει. Κυρίως τα κίνητρά σου… Πρόσεξέ το… Με 100 νεκρούς τη μέρα, κάτι δεν έχεις καταλάβει… αλήθεια τι υπερασπίζεσαι;…

      • Εσύ που έχεις καταλάβει πές μου μια χώρα που δεν μετράει νεκρούς κάθε μέρα. Η αιτία είναι γνωστή παγκοσμίως. Αυτό που υπερασπίζομαι είναι η ατομική ευθύνη για να έχουμε όσο λιγότερα θύματα μέχρι να λυθεί οριστικά το πρόβλημα. Στην Κοζάνη πάντως δεν βλέπω συμπεριφορές με ατομική ευθύνη λές και το πρόβλημα θα μας το λύσει κάποιος άλλος η θα έχουμε έναν αστυνομικό παραμάσχαλα.

        • Αυτό που προτείνει για ουσιαστική καραντίνα του νομού Κοζάνης, δηλαδή δε μπαίνει, δε βγαίνει κανείς για 15 μέρες έχει νόημα, αυτή είναι η αληθινή έννοια της καραντίνας, αυτά που έχεις μέσα σιγά σιγά τα περιορίζεις και δε σου έρχονται άλλα από έξω. Το μοντέλο του Χαρδαλιά απέτυχε, δεν κατηγορώ, αλλά απέτυχε, να σκεφτούμε κάτι άλλο πιό δραστικό.

        • ΑΝΩΝΥΜΩΣ, Σαφώς και όλες οι χώρες μετρούν θύματα. Άλλες όμως περισσότερα και άλλες λιγότερα. Η χώρα μας τον Νοέμβριο ήταν η πρωταθλήτρια, γιατί οι αρμόδιοι σκέφτονται όπως εσύ…

  • Η κυβέρνηση σε έφταιξε για την αύξηση των κρουσμάτων εδώ στην περιοχή μας? Όχι ας πούμε που όλοι κυκλοφορούν επιπόλαια και καμιά αστυνόμευση δεν υπάρχει.. οκ ο.τι πει καθένας. Εξάλλου γίναμε παντογνωστες και ειδικοί.

  • Τι σου φταίει η κυβέρνηση αν οι σουρδοι είναι ειδική κάστα ανθρώπων. Σε όλη την Ελλάδα τα μέτρα αποδίδουν και τα κρούσματα μειώθηκαν. Μόνο στην Κοζάνη αυξάνονται. Άρα σύντροφε πριν ρίξεις την ευθύνη στην κυβέρνηση δες τι κάνουν οι πατριώτες σου οι δήμαρχοι, ο περιφερειάρχης, η αστυνομία και δεν αποδίδουν τα μέτρα.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.