Παρεμβάσεις υποστήριξης των Ρομά στην Πτολεμαΐδα από τον Δήμο Εορδαίας

28 Δεκεμβρίου 2020
15:01

Σε όλη τη διάρκεια των lockdowns ο Δήμος Εορδαίας, μέσω της Δ/νσης Κοινωνικής Πολιτικής, πραγματοποίησε ενέργειες με στόχο την υποστήριξη των ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων, οι οποίες βιώνουν έντονα κοινωνικοοικονομικά προβλήματα.

Ειδική μέριμνα υπήρξε για τους πολίτες Ρομά, στην κατεύθυνση άμβλυνσης των δυσχερειών που αντιμετωπίζουν.

Αρχικά προχώρησε στην παροχή ειδών απολύμανσης, στην προσπάθεια λήψης μέτρων πρόληψης και αποφυγής της διασποράς του Covid-19, ενώ πραγματοποιήθηκαν ενημερώσεις για την τήρηση των μέτρων προφύλαξη.

Επίσης διέθεσε θερμόμετρα, για τη διευκόλυνση του προληπτικού ελέγχου της υγείας των κατοίκων Ρομά στην πόλη της Πτολεμαΐδας, ενώ παρασχέθηκαν υποστηρικτικές υπηρεσίες σε εξατομικευμένο επίπεδο, όπως : Συνταγογράφηση φαρμάκων, συνεργασία με γιατρούς και ψυχολόγους, διαμεσολάβηση με φορείς που άπτονται αντίστοιχων αιτημάτων.

Η ψυχοκοινωνική ενδυνάμωση των πολιτών Ρομά σε όλη αυτή τη δύσκολη χρονική περίοδο, αποτελεί σταθερή και αδιάλειπτη στοχοθεσία του Δήμου Εορδαίας.

Στα πλαίσια αυτά πραγματοποιήθηκε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, όπου μέσα από διαβούλευση οριοθετήθηκε η ανάγκη στήριξης της συγκεκριμένης ευάλωτης πληθυσμιακής ομάδας.

Ο Δήμος Εορδαίας θα συνεχίσει τον προγραμματισμό νέων παρεμβάσεων για την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του κάθε πολίτη Ρομά που κατοικεί στα διοικητικά όρια του.

3 σχόλια

  • Οι Ρομά ειναι μια κατηγορία ανθρώπων που δέχθηκε τοση βοήθεια απο τις κυβερνήσεις και δυστυχώς οι ιδιοι κανανε πολύ λιγότερα για τις οικογένειες τους…
    Πχ παίρνουν επίδομα ώστε να στέλνουν τα παιδια τους σχολείο..
    Επιδομα για να αγοραζουν σχολικα είδη..
    Οι Αλβανοί ηρθαν ξυπόλυτοι, χωρις κανενα δικαίωμα και τωρα στέλνουν τα παιδιά τους στο Πανεπιστήμιο..
    Οι τοπικοί άρχοντες της Κοζάνης εχουν αντιληφθεί οτι στην περιοχή του κασλα τα τσαντηρια συνεχως αυξανονται…εχουν φραξει την είσοδο νεοδμητου κτιρίου που ακομα δεν λειτούργησε

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.