Σ. Κωνσταντινίδης για τη μη εκπροσώπηση της Δυτικής Μακεδονίας στο Υπουργικό Συμβούλιο: “Ο καθένας δικαιούται, φυσικά, να αξιολογεί την παρουσία μου με τον τρόπο που θέλει”

7 Ιανουαρίου 2021
11:46
Θέμα των ημερών ο ανασχηματισμός. Πολλά ειπώθηκαν και γράφτηκαν για τις προθέσεις του Πρωθυπουργού. Τα περισσότερα ήταν παραλλαγές άστοχων προβλέψεων των προηγούμενων ημερών. Μετά.. Χριστουγέννων, όπως πάντα, πολλοί οι προφήτες.
Σε τοπικό επίπεδο, αυτό που «έπαιξε» ήταν η μη εκπροσώπηση της Δυτικής Μακεδονίας στο Υπουργικό Συμβούλιο. Όχι βέβαια ότι υπάρχει αυτή η έννοια στον σχηματισμό της εκάστοτε Κυβέρνησης. Κάποιοι, όμως, την είδαν ως περιφρόνηση της περιοχής, και κάποιοι άλλοι ως αδυναμία του πολιτικού προσωπικού της.
Ακόμα, όμως, κι αν είχε ανατεθεί κάποιο χαρτοφυλάκιο σε βουλευτή της περιοχής, δεν θα άλλαζε για όλους η κριτική. Κάποιοι θα έβλεπαν σχέσεις, άλλοι θα μιλούσαν για ανταμοιβές και άλλοι θα έλεγαν ότι ο πρωθυπουργός μας χρυσώνει το χάπι.
Είναι από τις περιπτώσεις, που οι απαντήσεις είναι γραμμένες από την αρχή και απλά διαλέγεις μία, ανάλογα με την έκβαση.
Αν, όμως, κάποιος θεωρεί τους πολιτικούς του εκπροσώπους ανίκανους και οσφυοκάμπτες, προφανώς δεν περιμένει να τον επαληθεύσει ένας ανασχηματισμός, γιατί απλά μπορεί να τον διαψεύσει ο επόμενος. Αλλά και η προσέγγιση του τύπου «ας έβαζε κάποιον από εδώ» δεν ακούγεται πειστική. «Κάποιον» ανάμεσα σε κατάλληλους ή σε ακατάλληλους; Πιστεύουμε, δηλαδή, ότι ένας ακατάλληλος υπουργός μπορεί να ωφελήσει τον τόπο του;
Κατά συνέπεια, να συμφωνήσουμε ότι ο κάθε πρωθυπουργός πρέπει να επιλέγει στη σύνθεση της κυβέρνησής του αυτούς που θεωρεί κατάλληλους την κάθε στιγμή.
Έτσι κι αλλιώς, η γενικευμένη απαξίωση πάσχει. Δεν είναι, προφανώς, ούτε όλοι οι γιατροί, ούτε όλοι οι δημοσιογράφοι, ούτε όλοι οι υπάλληλοι, ούτε όλοι οι πολιτικοί, «καλοί» ή «κακοί»!
Μπορεί, πράγματι, οι βουλευτές μίας εκλογικής περιφέρειας να είναι όλοι «καλοί» ή όλοι «κακοί». Μπορεί, επίσης, κάποιος να είναι «καλύτερος» ή «χειρότερος» από τους άλλους.
Όμως, η αξιολόγηση πρέπει να γίνεται κατά μόνας και όχι αγεληδόν.
Να συγκριθώ με τους συναδέλφους μου, τους νυν, τους προηγούμενους και τους προ-προηγούμενους και αύριο και με άλλους που θα θελήσουν να ασχοληθούν με την πολιτική και να υπηρετήσουν τις ανάγκες των πολιτών και του τόπου.
Να συγκριθώ μ΄ εκείνους που παρέδωσαν την περιοχή πρώτη σε ανεργία, τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου ευνουχισμένες, τη ΔΕΗ κατάχρεη, και φυσικά μ΄ εκείνους που υπόσχονται να διακόψουν την απολιγνιτοποίηση, να φέρνουν τις επενδύσεις δύο-δύο, να πιάνουν τα εκατομμύρια με την απόχη.
Να κριθώ για τους 18 μήνες που είμαι βουλευτής (τους 10 σε πανδημία), αν αγωνίζομαι, αν βρίσκομαι κοντά στον πολίτη, αν άλλαξα τη συμπεριφορά μου, αν έχω καθαρές θέσεις, αν είμαι ειλικρινής με τον ψηφοφόρο, αν έχω καταθέσει προτάσεις, αν έχω εισφέρει στην επίλυση προβλημάτων και με όποιο άλλο κριτήριο θέλει ο κάθε συμπολίτης μου.
Να κριθώ για την κοινοβουλευτική μου παρουσία, όταν στο αντίστοιχο διάστημα έχω εκλεγεί Γραμματέας στο προεδρείο της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, μου έχει ανατεθεί ο ρόλος του εισηγητή σε ένα από τα πρώτα σημαντικά νομοθετήματα της κυβέρνησης και σε άλλα ζητήματα του γνωστικού μου πεδίου, έχω τοποθετηθεί σε μεγάλο αριθμό νομοθετημάτων στις Επιτροπές και στην Ολομέλεια, αποτέλεσα μέλος της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας στην Προκαταρκτική Επιτροπή για τη διερεύνηση του χειρισμού της υπόθεσης Novartis, συμμετείχα σε διεθνή αποστολή της Βουλής στο εξωτερικό για το μεταναστευτικό, έχω συνεργαστεί με πολλούς Υπουργούς για τομεακά ζητήματα και με τον κύριο Πρωθυπουργό, τον πρόεδρο της Κυβερνητικής Επιτροπής, Υπουργό Ενέργειας κ Χατζηδάκη, και τον Συντονιστή Δίκαιης Μετάβασης, για το μεγάλο εγχείρημα του μετασχηματισμού της Δυτικής Μακεδονίας.
Να κριθώ για το γεγονός ότι δεν έχω λείψει ποτέ από τα ζητήματα του τόπου μας.
Ο καθένας δικαιούται, φυσικά, να αξιολογεί την παρουσία μου με τον τρόπο που θέλει.
Επιζητώ την κριτική που θα με κάνει καλύτερο.
Καλή Φώτιση σε όλους.
Ανάρτηση από το προσωπικό προφίλ στο  facebook

54 σχόλια

  • Μπράβο ΣΠάντα είσαι αυτός που θα πέις την αλήθεια δεν θα κρυφτείς πίσω από τις εξελίξεις
    Εύχομαι να είσαι πάντα έτσι και ο λαός τις Κοζάνης δεν θα σε αφήσει…

  • Την ΔΕΗ την καταχρεωσαν οι προηγουμενες κυβερνησεις του κομματος σου και οι συνδικαλιστες του που τωρα λενε θα παρουν πολυ καλη συνταξη και θα φυγουν απο εδω.18 μηνες εσυ και οι συναδελφοι σου τοπικα δεν εχετε κανει απολυτως τιποτα και το μονο που κανετε ειναι να κοπανατε τον κοπανιστο αερα και να βγαζετε δελτια τυπου επι υποχρεωτικων κυβερνητικών νομοθετηματων παρουσιαζοντας τα ως προσωπικες ενέργειες. Επομενως εφοσον δεν εχετε κανει τιποτα ουτε για την βιαιη απολιγνιτοποιηση που οι ποροι στην περιοχη μειωνονται αντι να αυξανονται απο την δικαιη μεταβαση κ εφοσον ειμαστε οι πρώτοι σε κρουσματα και μηδαμινή ουσιαστικη αντιμετωπιση με 3μηνη βαναυση καραντίνα ουτε αυτοκριτικη δεν μπορειτε να κανετε για την ανικανότητα σας και να παραιτηθειτε.

    • όταν σου προτείνουν δράσεις όπως την εγκατάσταση για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα τους κράζεις, όταν σου λένε για προσέλκυση επενδύσεων πάλι τους κράζεις, όταν σου λένε για εξασφάλιση πόρων για διάφορες δράσεις και πάλι τους κράζεις…γενικά αν είναι ρε παιδί μου να βάλει κάποιος εναντίων τους θα το κάνει δε πα να εκτοξεύσουνε και διαστημικό δορυφόρο από βάση στην Σκ’ ρκα. Οπότε άσε αυτά περί παραιτήσεων γιατί η παραίτηση δεν είναι πάντα λύση είναι φυγή από τα προβλήματα. Άστους να ασχοληθούν και βοήθα και εσύ προτείνοντας και όχι φωνάζοντας

      • Να μας φερουν ενα εργοστάσιο παραγωγης ηλεκτρικων αυτοκινητων που στην Γερμανία εχει πτωχεύσει γ να παρει οτι μπορει απο τις επιδοτήσεις του ταμειου απολιγνιτοποιησης;Η εικονα που εχει ο μαλλον εργοδοτης σου σου ειναι αποφυγης επομένως αφου δν μπορει να αναλαβει τις ευθυνες του μια ειναι η λυση αλλα θελει ηθικη.

  • Ρεαλιστική προσέγγιση, αλλά εμάς τους πολίτες δεν μας αρκεί. Εμείς θέλουμε φωνή μέσα στην κυβέρνηση. Όποιος δεν τη διαθέτει, ας κάνει στην άκρη να έλθουν άλλοι πιο ικανοί. Εφόσον υπάρχουν…

  • μπορεί να είμαι από αυτούς που δεν σε θεωρεί ικανούς (και μακάρι να με διαψεύσεις για το καλό όλων μας), αλλά το κείμενο σου είναι to the point, όπως λεμε στο χωριό μου.
    Εύγε

  • Δυστυχώς το πρόβλημα που ανέκυψε μέσα από όλα αυτά είναι ότι έχουμε ανύπαρκτη κομματική παρουσία στον νομό. Δεν μπορεί μόνο οι βουλευτές να σηκώνουν το βάρος. Οι τοπικές οργανώσεις δεν μπορούσαν τόσο καιρό που είναι η ΝΔ κυβέρνηση να βγάλουν ένα ενημερωτικό έντυπο να μας πούνε βρε παιδί μου τι έκανε η κυβέρνηση, τι δεν έκανε τι θέλουμε, τι δεν θέλουμε. Για λίγο να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους, δεν γίνεται όλο το κράξιμο να πεφτει στους βουλευτές την ώρα που δεν υπάρχει συντονισμός γενικότερος.

    Λένε όλοι μα η περιοχή δεν εκπροσωπείται, μάλιστα….εδώ δεν εκρποσωπούμε εμείς το κόμμα που ψηφίσαμε και τα περιμένουμε όλα από τον βουλευτή. Έλεος.

    Φτιάξτε ξανά τα όργανα φτιάξτε ξανά το κόμμα, δείξτε πρόσωπο και βγείτε μπροστά μαζί με ενιαία φωνή.

  • Διάβασα αρκετά άρθρα και σχόλια, για το θέμα… Πολλές οι απόψεις.. Χαίρομαι ιδιαίτερα για την ανακοίνωσή σας κ. Κωνσταντινίδη.. Απαντάτε δημόσια, σε όλους όσους έχουν απορίες, αγωνίες κλπ.. Ακόμη και σε αυτό ξεχωρίζετε.. Τουλάχιστον οφείλουμε να σας αναγνωρίσουμε ότι ποτέ δεν κρυφτήκατε.. Σωστό Παλληκάρι!! Άξιος!!

  • Μία λογική προσέγγιση μέσα στον παραλογισμό της εποχής. Ο κ. Κωνσταντινίδης δεν κρύβεται, βγαίνει μπροστά και δουλεύει για τον τόπο. Σίγουρα θα αξιοποιηθεί στο μέλλον.

  • Ποιοι βουλευτές και ποιες κομματικές οργανώσεις τώρα που πήραν την εξουσία με την ψήφο μας οι μόνοι που έχουν λόγο είναι οι πουργοί και κάποιοι βουλευτές με…
    Όλοι οι υπόλοιποι συμπληρώνουν την ΝΔ.
    Αλλά οι εκλογές έρχονται και εις διπλούν….

    • έρχονται για σένα αλλά έρχονται και για τους άλλους! Μην έχεις τέτοιες προσμονές. πάλι θα είναι κυβέρνηση η ΝΔ

  • Στάθη σκέφτηκες ποτέ ότι ο πρωθυπουργός δε σας δίνει καμία σημασία και ξεκάθαρα σας αδειάζει γιατί πολιτικά δεν στέκεστε κανείς σας στο ύψος των περιστάσεων ;
    Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια . Είσαστε όλοι πολιτικά λίγοι για τις προκλήσεις της εποχής στο νόμο μας. Και αυτό φαίνεται πλέον ξεκάθαρα. Και θα φανεί και στις επόμενες εκλογές καθώς οι έδρες από τέσσερις θα γίνουν δυο . Να σημειωθεί αυτό παρακαλώ.

    • Ξέρεις και από τα εσωτερικά της ΝΔ και το τι σκέφτεται ο Πρωθυπουργός. Κάνεις και προβλέψεις. Μάθε να κάνεις τίποτε άλλο γιατί θα σου πω πως είσαι πολιτικός αναλυτής του πληκτρολογίου. Με συνθήματα και ταρώ δεν πείθεις

  • Από καταστροφή σε καταστροφή …αφού για τα δύσκολα δε μπορείτε να δώσετε λύσεις τουλάχιστον για το τραγικό άνοιγμα των σχολείων στην περιοχή δε θα πάρετε θέση; Σας ρωτώ ως τρίτεκνη μητέρα δεν έχετε ευθύνη απέναντι σε εμάς τους ψηφοφόρους σας ; Δεν είναι σημαντικό το θέμα ;

  • Δεν σας θέλει κανείς η κοινωνία σας έχει γυρίσει την πλάτη και εσείς οι τέσσερις βουλευτές νοιάζεστε για τον μισθό σας.Να παραιτηθείτε κύριοι το κόμμα σας κατέστρεψε την χώρα σε δύο χρόνια κυβέρνησης αποτύχατε,αφήστε την νέα γενιά να φτιάξει τον μέλλον της οι ίδιοι και οι ίδιοι δεν έχετε προσφέρει τίποτα στην περιοχή.Πάτε να βγάλετε φωτογραφίες στις συναντήσεις σας,να χαιρετάτε και ο κόσμος να τρώει αέρα.

  • Στάθη δε χρειάζεται να απολογείσαι ούτε να εξηγείς τ’ αυτονόητα. Συνέχισε να δουλεύεις για τον τόπο με σοβαρότητα και θα έρθουν κι οι υπουργικοι θώκοι. Προς το παρόν είμαστε ευγνώμονες που εκπροσωπείς το τόπο μας δίνοντας όλες τις δυνάμεις σου γι αυτόν .

  • Μάς έχουν σίγουρους στην κυβέρνηση γιαυτό δεν έχουμε εκπροσώπηση από την Δυτική Μακεδονία.Θα τρίβουν τα μάτια τους στις εκλογές !!!

  • Εύγε για την ειλικρίνεια και το κείμενο. Έχεις δείξει μέχρι Τώρα ότι δεν κρύβεσαι. Εγώ πιστεύω στην προσφορά και χωρίς να είσαι και υπουργός.θα έρθει και η στιγμή αυτή. Συνέχισε τη πολύ ωραία προσπάθεια που κανεις για την περιοχή, εσύ είσαι το μέλλον του νομού.

  • Τούτος νομίζει ότι είναι στο Πταισματοδικείο.. αυθαίρετες ερμηνείες, πολιτικές ανοησίες και άλλα πολλά: δηλαδή αγαπητοί φίλοι μπαίνουμε σιγά – σιγά σε προεκλογική περίοδο… Τζίτζικας εμπρός βάδην μαρς.

  • Όλοι θέλουν φωνή στην κυβέρνηση, γιατί απλά θα θέλουν τα ρουσφέτια τους..να υλοποιούνται πιο εύκολα. Όχι ότι τους ένοιαξε η περιοχή κ τι μέλλον του τόπου. Να τα λέμε απλά κ σταράτα όπως πρέπει.

  • Πολύ σωστή και αξιοπρεπέστατη τοποθέτηση που βάζει τα πράγματα στη θέση τους. Το τσουβάλιασμα είναι εκ του πονηρού

  • Μπραβο στον εντεταλμενο του πολιτικου γραφειου που απανταει σ ολα τα μη αρεστα σχολια ως απλος πολιτης.μας επεισες…….

    • Τρεις μέρες κολλύριο και επιθέματα με χαμομήλι και στα δύο μάτια. Αν επιμείνει το πρόβλημα τη Δευτέρα οφθαλμίατρο.

    • θα σου πω εγώ σαν ψηφοφόρος ΝΔ, έχουμε 4 εκλεγμένους και ψήφισα έναν από αυτούς και καποιον/-α από τους μη εκλεγμένους. Δεν το μετάνιωσα.
      Όμως με στεναχωρεί πραγματικά που εμείς οι νεοδημοκράτες τρωγόμαστε από το πρωί μέχρι το βράδυ και κατηγορούμε όποιον δεν μας αρέσει. Προφανώς σε κάθε ανάρτηση κάποιου θα υπάρχουν οι μεν και οι δε
      Το ίδιο γίνεται και στους άλλους μην τρελένεσαι. Απλά είναι πολύ θλιβερό το μένος κάποιων εναντίων των βουλευτών λες και αυτοί φταίνε για τα πάντα όλα, λες και αν ήταν άλλοι θα είχαμε στην Κοζάνη παράρτημα της Microsoft, της Intel Και της Mercedes και θα ήμασταν γαλατικό χωριό χωρίς ιό κτλ κτλ κτλ

  • Εγω και ο εαυτος μου εκδοσεις Κωνσταντινιδη
    αχαχαχαχαχα!

    Η παρουσια σου ”κυριε” ταδε ειναι απλα ανυπαρκτη
    οσο κι αν γαβγιζουν τα τρολακια απ το γραφειο σου και σου κανουν τεμεναδες αντε και μερικοι συνταξιουχοι που σε ψηφισαν οι υπολοιποι ομως εχουμε ματια και βλεπουμε και κρινουμε ορθα.
    Οχι απλα ελειπης βρεθηκες αλλα εισαι ανυπαρκτος και εσυ οπως και οι αλλοι 3. Γι αυτο θα παρεις και την καταλληλη απαντηση στις εκλογες οπως και το καταστροφικο κομμα που εκπροσωπεις

    • ποιος είπε ότι θέλει υπουργείο?
      κάνει κάποιες σκέψεις ευρύτερες στο κείμενό του. μη ψαρώνεις από τα σχόλια εδώ, κάποιοι λένε υπουργείο κάποιοι λένε να την κάνει….βγάζεις άκρη?

      Εγώ πχ λέω ότι καλό θα ήταν να πάρει θέση ευθύνης ε θα έρθεις μετά εσύ και θα πεις κάτι άλλο μη το ψάχεις έτσι είναι όταν υπάρχουν οι μεν και οι δε

  • Στάθη πάντα είσαι παρών κοντά μας δεν έλειψες ούτε στιγμή η ειλικρίνεια σου το ήθος η αλήθεια και η αξιοπιστία είναι αυτά που σε ακολουθούν η πρωτιά σε ανήκει και θα την έχεις και στις επόμενες εκλογές οπότε και να γίνουν είσαι ο βουλευτής της καρδιάς μας

  • του Σταθη του φταιει ο Συριζα παλι…την ανικανοτητα τους την φορτωνουν στον Συριζα, την καταστροφη της περιφερειας του την χρεωνει στον Συριζα…

    Βγηκαν βουλευτες για να μας λενε οτι φταει ο Συριζας κ οχι αυτοι που δεν κανουν τπτ!!!!

    οι 10 μηνες πανδημιας τον πειραξαν λες κ θα βγει στην αγορα για μεροκαματο…

  • Καλα εκανε και δεν σας εδωσε χαρτοφυλακιο εδω και 10 χρονια μονο μια ειναι πραγματικα κοντα στον απλο πολιτη και το ξερουμε ολοι μας και πηρε βεββαια και τα ευσημα στην αυτοδιοικηση οσο ηταν εκει και βεββαια δεν μας το πεζει ποτε τυπε οπως καπιοι εκτων αθηνων.μονο μια αξιζε κυριοι ολων των κομματων να παρει χαρτοφυλακιο εδω στο νομο βρυζιδου παντα τρεχει σεμνα και ταπεινα για τον απλο πολιτη μερα με νυχτα σε σχεση με ολους κριμα μονο γιαυτην.

  • Ποιο υπουργείο ζητάει ρε παιδιά. Το αντίθετο λέει ο άνθρωπος. Αλλά τα τρολάκια του ΣΥΡΙΖΑ διαβάζουν αυτό που θέλουν. Είχαμε υπουργό με την προηγούμενη κυβέρνηση την Τελιγιοριδου.Ολα καλά στην Καστοριά;

  • Μην ανησυχείς και θα αξιολογησουμε την παρουσία σου ,όπως και των υπολοίπων τριών, όπως της αρμόζει οποτε ο αρχηγός σου τολμήσει να πάει σε εκλογές.

  • Ουπς τι έγινε;;;;
    Παραλληρημα έχουμε τώρα;;;
    Το πρώτο στάδιο της Μη υφυπουργοποιησης είναι..
    Κάνε γαργαρες πρωί και βράδυ με αλατόνερο και κάποτε θα περάσει.

  • Η μη εκπροσώπηση σας στο υπουργικό συμβούλιο δεν είναι περίεργη. Έχετε αποδείξει πάρα πολλές φορές ότι είστε λίγοι και δυστυχώς ανύπαρκτοι μέσα στη βουλή αλλά και στην περιοχή μας. Το χειρότερο όμως είναι ότι είστε και πρόθυμοι να κάνετε ότι σας ζητηθεί, αντί λοιπόν να πάρετε αποφάσεις που να στηρίζουν την περιοχή μας, τους ανθρώπους που σας έφεραν σε αυτή την θέση εσείς τους αγνοείται επιδεικτικά και οι 4 βουλευτές αλλά και ο πρόθυμος περιφερειάρχης κάνοντας και οι πέντε ότι πει το Μαξίμου χωρίς δεύτερη σκέψη. Συγχαρητήρια λοιπόν και θα τα ξαναπούμε στις επόμενες βουλευτικές εκλογές που πλέον είναι βέβαιο πως θα διεξαχθούν μέσα στο 2021.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.