Οι προπονητές των  αθλητικών τμημάτων του Εθνικού Κοζάνης, διαπνεόμενοι από το Αθλητικό Πνεύμα το οποίο διδάσκει τις Ανθρώπινες Αξίες και το «ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ», θεώρησαν χρέος τους να τιμήσουν τον Άνθρωπο που για 22 χρόνια ήταν πρόεδρος του Διοικητικού συμβουλίου  του αθλητικού συλλόγου  ΕΘΝΙΚΟΣ Κοζάνης 1974-1996 και αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης 1975-1987 και Αντιπρόεδρος και εναλλάξ γεν. γραμματέας της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδας 1979-1997. ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΡΚΑ. Η χειρονομία μας  αυτή απορρέει από την πεποίθηση που έχουμε ότι ο άνθρωπος αυτός συνέβαλλε   στην ανάπτυξη του αθλητισμού της Κοζάνης  και γενικότερα της χώρας από τις θέσεις που   κατείχε εκλεγόμενος.  Είναι πάρα πολλοί οι αθλητές του Εθνικού, που μετά την αποφοίτησή τους από τα ΤΕΦΑΑ , είναι καθηγητές σωματικής αγωγής με ειδικότητα στο άθλημα που επιδίδονταν και συνεχίζουν σήμερα από τη θέση του προπονητού να προσφέρουν τις γνώσεις τους, στους αθλητές του Εθνικού. Θα αναφερθούν μερικά ονόματα των προπονητών που συμμετέχουν στη συνάντηση, απουσίαζαν μερικοί  λόγω υποχρεώσεων ,  οι οποίοι όμως  συμμετείχαν στην απόφαση που είχαμε  πάρει, να  τιμηθεί ο  Πρόεδρος. Από τους  πρώην αθλητές του ΕΘΝΙΚΟΥ αλλά και  στη  συνέχεια ως προπονητές που συνεργαστήκαμε στο σύλλογο ΕΘΝΙΚΟΣ στο  αθλητικό  μας τμήμα  .

Ο Μανώλης Παπαδογιαννάκης που απονέμει την τιμητική πλακέτα στον Γιάννη Κορκά και Πρόεδρό μας  είναι ο παλαιότερος  όλων των αθλητών, και που ήταν  αθλητής του Βόλλεϋ  και προπονητής  της ομάδας των Ανδρών του Βόλλεϋ.

Ο Μάκης Μιχαηλίδης, πρώην αθλητής και προπονητής της ομάδας  Χάντ-Μπωλ Γυναικών και Ανδρών  Ο Σάκης Παλαμάς πρώην  αθλητής και προπονητής της ομάδας των Ανδρών και γυναικών του   χάντ-Μπωλ. Οι Αλέκος Βρεττάκος και Γιώργιος Καραλίβανος , πρώην αθλητές και προπονητές  των ομάδων Ανδρών και  εφήβων του Μπάσκετ. Ο Χρήστος Κεχαγιάς στο τμήμα Κολυμβήσεως, μαζί με τον Μπάμπη  Γιαννακόπουλο. Ο Σταύρος Καλαμάρας πρώην αθλητής και προπονητής στο τμήμα Πυγμαχίας και ο Λάκης Νάνος  ο νεώτερος όλων, πρώην αθλητής και προπονητής στο τμήμα νέων του Βόλλεϋ,. Είναι όλοι καθηγητές φυσικής αγωγής που υπηρετούν σε γυμνάσια Κοζάνης. «Δήλωσαν όλοι τους, ότι «ως αθλητές και στη συνέχεια προπονητές του  ΕΘΝΙΚΟΥ, δέχτηκαν τις πολύτιμες συμβουλές και παραινέσεις του Προέδρου, οι οποίες μας βοήθησαν όχι μόνο στην αθλητική   μας, διαδρομή  αλλά και στην κοινωνική». Μιλάμε  με σεβασμό, ότι έχουμε αφομοιώσει πολλά χρήσιμα πράγματα από τη σχολή όπως χαρακτηριστικά ετόνισαν του Προέδρου Κορκά.  Βρήκαμε τον Κορκά να προεδρεύει  στο σύλλογο και μεγαλώσαμε αθλητικά  από τις οδηγίες του και συνεχίζουμε σήμερα   να εφαρμόζουμε τις αθλητικές  οδηγίες και παρακαταθήκες του».

Η συνάντηση αυτή έγινε σε οικογενειακό κέντρο, όπου του απονείμαμε  μετά το δείπνο την τιμητική πλακέτα ,το δείχνει η φωτογραφία να δέχεται ο πρόεδρος την τιμητική πλακέτα από τον Μανώλη Παπαδογιαννάκη  από τους παλαιότερους αθλητές –προπονητές του ΕΘΝΙΟΥ.    Ο καθένας μας εκφράσαμε τις ευχαριστίες μας για τη συμπαράσταση που είχαμε  κατά την αθλητική μας διαδρομή και κατά τη συνεργασία μας ως προπονητές. Ήταν μια συγκινητική βραδιά, γεμάτη αναμνήσεις  από γεγονότα και   στιγμιότυπα των αγώνων από τα διάφορα πρωταθλήματα  στα οποία συμμετείχε ο σύλλογος στην πολύχρονη  προεδρική θητεία του Γιάννη Κορκά. Μας ανέφερε  ο Πρόεδρος μας  «ότι διαθέτει  πολλά στοιχεία από την διοίκηση  στο σύλλογο, αλλά και στις  διοικήσεις των Ομοσπονδιών στις  οποίες συμμετείχε, ακόμη  και σε άλλους τομείς της αθλητικής δραστηριότητας που είχαν Πανελλήνια  εμβέλεια . Να εκδώσει βιβλίο, που θα αναφέρεται  στα είκοσι–δύο χρόνια  πορείας του ΕΘΝΙΚΟΥ ως πρόεδρος  και την ανάπτυξη του Αθλητισμού στην Κοζάνη και γενικά στον Ελληνικό αθλητισμό». Στη συνέχεια «ευχαρίστησε τα παιδιά του, όπως είπε, και αισθάνεται  για όλους ιδιαίτερη υπερηφάνεια παρακολουθώντας  την άρτια  συγκρότηση που διαθέτουν στον αθλητικό τομέα αλλά και τη συμπεριφορά τους στην κοινωνία, ώστε να είναι αξιόλογοι και πετυχημένοι προπονητές καθώς και καλοί οικογενειάρχες». Επίσης μας  ευχήθηκε να έχουμε πάντοτε διακρίσεις  όσοι συνεχίζουν στην προπονητική τους αθλητική άσκηση στους νέους,  αλλά και στην εκπαίδευση στο Γυμνάσιο, ως καθηγητές της σωματικής αγωγής ή άλλη θέση διοικητική  που κατέχουμε  στην εκπαίδευση. Και ότι  θα είναι στη διάθεσή μας  για οποιονδήποτε θέμα μας  απασχολεί».

Κλείνοντας ,την όμορφη αυτή βραδιά, που ήταν γεμάτη  από νοσταλγίες και ανθρώπινα συναισθήματα βαθιάς ψυχικής ευφορίας.   Σημειώνει     ο Πρόεδρος Γιάννης Κορκάς,  «μπορούν  να την νιώσουν μόνο οι άνθρωποι που υπηρέτησαν τα Ιδανικά   του Αθλητισμού με ανιδιοτέλεια  και πίστη στις αρχές του. Οι προπονητές αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και η βίωση του αθλητικού πνεύματος,  τους καθιστά χρήσιμους στην αθλούμενη νεολαία της Κοζάνης και της ευρύτερης περιοχής».

Έτος  απονομής της τιμητικής Πλακέτας 1997.  χρονικής διάρκειας.

 ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ  ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΜΑΣ.