Γ. Θεοφύλακτος: Αδιαφορία και υπερσυγκεντρωτισμός ταλαιπωρούν τόσο καιρό το Νομό Κοζάνης

17 Ιανουαρίου 2021
21:10
Οι Κυβερνητικές ευθύνες για το αλαλούμ στη διαχείριση της πανδημίας στην Π.Ε. Κοζάνης (και στη Δυτ. Μακεδονία) είναι τεράστιες.
Οι “δικαστικές καλλένδες” δεν αντιμετωπίζουν άμεσα το πρόβλημα, αλλά δημιουργούν εντυπώσεις αναζητώντας υπευθύνους σε μία μακρόχρονη διαδικασία.
Είναι φανερό ότι η Κυβέρνηση με τα κεντρικά της όργανα δεν ενδιαφέρονται για την περιοχή (και βέβαια δεν είναι καθόλου άμοιροι ευθυνών οι τοπικοί άρχοντες που την στηρίζουν): ούτε για την υγειονομική πτυχή ούτε για τις συνέπειες στην αγορά και την οικονομία μας.
Να θυμηθούμε μήπως που στα τέλη Οκτωβρίου μας “είχαν ξεχάσει στο κόκκινο”; ή που πρόσφατα μαθαίναμε την παράταση του εγκλεισμού από το ίντερνετ;
Και τοπικά όμως υπάρχει σύγχυση: είναι οι Δήμαρχοι με τους αρμόδιους αντιδημάρχους, ο Περιφερειάρχης με τους αρμόδιους (καθ’ ύλη και κατά τόπο) αντιπεριφερειάρχες, οι Διοικητές των Νοσοκομείων, οι υπηρεσιακοί Διευθυντές, ο τοπικός και κεντρικός ΕΟΔΥ, επιτροπές κτλ.
Ο ένας ρωτάει τον άλλον, όλοι ξέρουν κάτι αποσπασματικά και κανείς δεν ξέρει και, κυρίως, δεν ευθύνεται για τίποτε…
Τουλάχιστον θα έπρεπε να ενεργοποιηθεί ο “περιφερειακός συντονιστής πολιτικής προστασίας”: τον ψήφισε η ίδια η Ν.Δ. πριν την πανδημία (με το ν. 4623/2019, άρθρο 93) και δεν τον εφαρμόζει εν μέσω πανδημίας!
Για την ακρίβεια, οι θέσεις προκηρύχθηκαν και κάποιες μάλιστα πληρώθηκαν, ο υπερσυγκεντρωτισμός όμως των Αθηνών δημιούργησε αντι-κίνητρα και στην ουσία τον απενεργοποίησε.
Δεν είναι δυνατόν να τα προλαβαίνει όλα ο Χαρδαλιάς!
Ο υπερσυγκεντρωτισμός του και η αδιαφορία της Κυβέρνησης δημιουργούν προβλήματα στην Περιφέρεια, τα οποία, σε περίοδο κρίσης, στοιχίζουν πάρα πολύ

25 σχόλια

    • Να δοξάζουμε το θεό της Ελλάδας που απαλλαχτήκαμε απο σας την κατάλληλη στιγμή!!!! Άν είχαμε εσάς στην κυβέρνηση θα …βλέπαμε τα ραδίκια ανάποδα!!!!!!

        • Τελικά έχετε σοβαρό πρόβλημα. Για την πανδημια σου φταιει η κυβέρνηση; είσαι σοβαρός; αυτή είναι η αντιπολίτευση που κάνετε; επίπεδο… Να προσφυγετε στο διεθνές δικαστήριο και για τις υπόλοιπες χώρες που έχουν χιλιάδες θύματα καθημερινά. Σοβαρευτειτε

          • Η διαχείριση της πανδημίας από τη Νέα Δημοκρατία, ειδικά στην Κοζάνη, υπήρξε τραγική!

    • Και μια ωραια πρωια ξυπνησε ο Γιαννακης και ειπε να γραψει κατι…..απων ως βουλευτης, απων γενικως!!!!Ησουν τυχερος, οχι ικανος, αυτο να θυμασαι

  • Πέστε ρε Γιάννη επιτέλους. 3 μήνες εσώκλειστοι χωρίς πραγματικό λόγο. Οι τοπικοι άρχοντες ούτε κουβέντα μη χάσουν τις θεσούλες τους!

  • Καλα τα γραφετε τωρα, αλλα τοσα χρονια που κυβερνουσατε δε φτιαξατε εστω μια κλινικη ΜΕΘ.Γιατι;Ποια συμφεροντα κι εσας δε σας το επετρεψε;Δωστε μια πιστικη απαντηση, εσεις που πραγματικα δειξατε εμπρακτα το ενδιαφερον για τα προβληματα τηε Π.Ε. Κοζανης.

    • Έκαναν όμως προσλήψεις
      Κάτι που δεν έκανε ο Κούλης με τον Σαμαρά αν θέλουμε να μιλάμε και για πιο παλιά. Και επίσης τον Οκτώβριο του 19 πολύ πριν την πανδημία δηλαδή ο Κούλης απεριψε προκήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ που είχε βγάλει ο Τσίπρας για τα νοσοκομεία λίγο πάνω από 4.000 θέσεις σε όλη την Ελλάδα. Μόνο και μόνο επειδή ήταν προκήρυξη ΣΥΡΙΖΑ. Φάνηκε ποιος νοιάστηκε και ποιος ήρθε για να φάει μόνο και να γκρεμίζει. Τα λούστηκε όλα ο Κυριάκος και θα λουστεί και την ήττα του ο αλλαζονας κάπου παρακάτω για τους 5.000 νεκρούς και όχι μόνο

  • Πες τα βρε Γιάννη γιατί γεμίσαμε Νοσοκομεία,παράδες και γεμίσαμε τους κουμπάρες.Αστο βρε Γιάννη τώρα δεν πιάνει.

  • Λείπεις Γιάννη που μαζί με τον Αλέξη θα καταργουσες το μνημόνιο με ένα νόμο και ένα Άρθρο Λείπεις Γιάννη που έκανες τον Ζαεφ Μακεδόνα…Ποτέ ξανά …

    • Περιμένουμε ακόμα το περιβόητο βέτο μακεδονομάχε των συλλαλητηρίων
      Α! Ξέχασα τώρα με καρέκλα την σέβεστε την δήθεν προδοτική συμφωνία γιατί έτσι την αποκαλουσατε ως αντιπολίτευση.

      Σε μας πάντως δεν θα λείψει καθόλου το καταστροφικό μπλε τσίρκο μόλις πέσει..θα τιμωρηθείτε παραδειγματικά για τους 5.000 θανάτους και για την ισοπέδωση της υγείας και της οικονομίας. Ποτέ ξανά προδοτική νουΔΟΥΛΑ.

      • Σωστός…
        Ποτέ ξανά προδότες νδουλους,ψυριζαιους και θασοκ.
        Ζήτω ο εθνισμος.
        Λεβεντιά και υπερηφανεια

      • Μην με ξυπνάτε όνειρο ζω. Στις επόμενες εκλογές θα είστε 3 διαφορετικά κόμματα με συνολικό ποσοστό στο 6%. Αν θες δικές ξεκίνα από το κόμμα σου.

  • Συγκεντρωτισμός ε … μα γιατί καθόμαστε … ας μαζευτούμε Πεντε έξι … να κανουμε μια τριμελή επιτροπή να αναλάβουμε τη διακυβέρνηση του τόπου…

  • Αν είχες δείξει έστω και το παραμικρό έργο στην περιοχή, θα είχες εκλεγεί ξανά Γιάννη. Κάτι ξέραμε εκεί στο παλιό ΠΑΣΟΚ το ορθόδοξο όταν ήσουν μέλος (και ποτε στέλεχος) γιατί βλέπαμε μπροστά.

  • Τοποθετήθηκες σωστά κύριε θεοφυλακτε εύχομαι στο μέλλον να επανέλθεις στην πολιτική δράση …για τους ανώνυμους έχω να πω απλά όταν θέλεις να προαγεις την αθλιότητα στο πολιτικό λόγο κρύβεσαι πίσω από τη μάσκα της ανωνυμίας….

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.