Μέλη του διδακτικού προσωπικού του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στους κορυφαίους επιστήμονες στον κόσμο

26 Ιανουαρίου 2021
08:33

Μεταξύ των κορυφαίων επιστημόνων στον κόσμο συγκαταλέγονται μέλη του διδακτικού προσωπικού του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Η λίστα “Data for updated sciencewide author databases of standardized citation indicators” η οποία δημοσιεύτηκε από ομάδα καθηγητών του Stanford University, κατατάσσει σε παγκόσμια κλίμακα τους επιστήμονες όλων των επιστημονικών πεδίων λαμβάνοντας υπόψη τον αντίκτυπο του δημοσιευμένου έργου τους εντός του 2019. Σε αυτή περιλαμβάνονται 100.000 επιστήμονες, διακεκριμένοι σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς και το 2% των κορυφαίων επιστημόνων στην επιστημονική υποπεριοχή στην οποία εξειδικεύονται. Η καινοτομία της μελέτης αυτής είναι ότι οι βιβλιομετρικοί δείκτες που αξιολογούνται δεν περιλαμβάνουν μόνο τις συνολικές αναφορές και τον δείκτη hindex των επιστημόνων σύμφωνα με τη βιβλιογραφική βάση δεδομένων Scopus, αλλά και παραμέτρους όπως η σταθμισμένη μέτρηση της συν-συγγραφής και της θέσης του συγγραφέα στις δημοσιεύσεις.

Έξι μέλη του διδακτικού προσωπικού του Πανεπιστημίου μας, από διάφορες επιστημονικές περιοχές, συγκαταλέγονται μεταξύ αυτών (με αλφαβητική σειρά):

Ονοματεπώνυμο

Τμήμα

Επιστημονική περιοχή/ Υποπεριοχή

Γούλα Μαρία

Χημικών Μηχανικών

Φυσικοχημεία/ Ενέργεια

Καλογηράτου Ζαχαρούλα

Μαθηματικών

Υπολογιστικά Μαθηματικά/

Γενική Φυσική

Κορονέος Χριστόφορος

Μηχανολόγων Μηχανικών

Περιβαλλοντικές Επιστήμες /Ενέργεια

Πηλαβάκης Πέτρος

Μηχανολόγων Μηχανικών

Μηχανολογία, Μεταφορές/Ενέργεια

Τσίπουρας Μάρκος

Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών

Βιοιατρική Μηχανική/Υπολογιστική Ιατρική

Φροντιστής Ζαχαρίας

Χημικών Μηχανικών

Περιβαλλοντικές Επιστήμες /Ενέργεια

Η λίστα που ανακοινώθηκε περιλαμβάνει επίσης την κατάταξη των επιστημόνων με βάση τον αντίκτυπο των δημοσιεύσεων καθ΄ όλη τη διάρκεια της καριέρας τους. Στην κατάταξη αυτή περιλαμβάνονται τρία μέλη του διδακτικού προσωπικού (με αλφαβητική σειρά):

Ονοματεπώνυμο

Τμήμα

Επιστημονική περιοχή/Υποπεριοχή

Θεοδουλίδης Θεόδωρος

Μηχανολόγων Μηχανικών

Γενική Φυσική/Εφαρμοσμένη Φυσική

Κορονέος Χριστόφορος

Μηχανολόγων Μηχανικών

Περιβαλλοντικές Επιστήμες / Ενέργεια

Πηλαβάκης Πέτρος

Μηχανολόγων Μηχανικών

Μηχανολογία, Μεταφορές/Ενέργεια

Οι σπουδαίες αυτές διακρίσεις αντανακλούν την υψηλού επιπέδου και διεθνώς αναγνωρισμένη έρευνα που διεξάγεται στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Η αναγνώριση αυτή αποτελεί την κινητήριο δύναμη για να βαδίσουμε στο μέλλον με αισιοδοξία και προσήλωση σε στόχους υψηλούς.

Θερμά συγχαρητήρια στα μέλη της πανεπιστημιακής μας κοινότητας για τις επιτυχίες τους.

 

 

16 σχόλια

  • Συγχαρητήρια σε όλους και στα ανώτερα. Από ότι όμως γνωρίζω η κα Καλογηράτου είναι μέλος ΔΕΠ του Τμήματος Πληροφορικής.

  • Από τη μια μεριά κορυφαίοι και από την άλλη τα σαΐνια του πέντε. Έτσι δε γίνεται προκοπή και δεν αρκεί να είναι καλή μόνο η μια πλευρά. Αναβαθμίστε και τους φοιτητές σας για να έχουμε αποτελέσματα.

    • η αλήθεια είναι πως ο φοιτητής που εισέρχεται στο κάθε πανεπιστήμιο με 5, δεν αντανακλά το πρόβλημα του πανεπιστημίου αλλά του λυκείου.
      Σε κάθε περίπτωση συγχαρητήρια στους καθηγητές. Χρειαζόμαστε να ακούμε ευχάριστα νεά

    • Ήρεμα ρωτάω, σκέφτηκες ποτέ ότι αν κάποια στιγμή αναβαθμίζονταν και οι φοιτητές του 5 που αναφέρεις γινόταν του 10 , δεν υπήρχε περίπτωση ποτέ να έρθουν στην Δυτική Μακεδονία. Μάλλον δεν το φτάνεις τόσο μακριά , απλά θέλεις να έχεις φοιτητές του 15 που θα θέλουν να μην σπουδάσουν στα 2 μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας και να έρθουν να μείνουν στα Γρεβενά (πόσο πιθανό είναι αυτό ??????). Τα περιφερειακά πανεπιστήμια παντού και πάντα (95%) απορροφούν φοιτητές με χαμηλότερες επιδόσεις.

    • Το Πανεπιστήμιο δεν μπορεί να αναβαθμίσει τους φοιτητές του. Οι βάσεις δημιουργούνται από τη ζήτηση που έχει το κάθε τμήμα αλλά και την πόλη στην οποία εδρεύει. Π.χ. Ιατρική, Νομική, Πολυτεχνείο έχουν όλα μεγάλη ζήτηση και υψηλές βάσεις εισαγωγής. Στη σχολή Οικονομικών Επιστημών τα τμήματα δεν είναι τόσο ελκυστικά για αυτό και οι βάσει είναι χαμηλές. Τίποτα από αυτά όμως δεν εξαρτάται από το Πανεπιστήμιο (πολιτική Υπουργείου Παιδείας, επιρροή πολιτικών παραγόντων, κλπ). Αν όμως αναβαθμίσεις την Κοζάνη, Φλώρινα, Καστοριά, κλπ σε Πάτρα, θα ανέβουν και οι βάσεις. Μπορείς?

  • γράψε όμως και για κάτι καθηγητές (πρώην ΤΕΙ) που δεν ξέρουν πόσο κάνει 1+1 που μπήκαν με το πασοκ από το παράθυρο

    • Γνωρίζεις κάποιον ή κάποια ; Έλα να πες να μάθουμε και εμείς ποιοι είναι αυτοί του Πρώην ΤΕΙ που διδάσκουν τα παιδιά μας. Μα γινόντουσαν τέτοια πράγματα στο παρελθόν ; Αδύνατο να το πιστέψω ότι το ΠΑΣΟΚ έκανε τέτοια ” χατίρια ” .. ή μήπως η ΝΔ ; Αδύνατον , αδύνατον ..

  • Η Δυτική Μακεδονία, αν θέλει προκοπή, θα πρέπει να εμπιστευτεί το Πανεπιστήμιο της και τους καλύτερους καθηγητές που έχει. Πάμε δυνατά!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.