Επίδομα προβληματικής περιοχής – Μια αδικία που διαιωνίζεται

26 Ιανουαρίου 2021
09:00

 

Στις 7-10-2020 με επερώτηση μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο ζητήσαμε από τον κ. Περιφερειάρχη να στηρίξει την προσπάθεια μας για την επέκταση του επιδόματος προβληματικής περιοχής για ΟΛΟΥΣ τους Δημόσιους Υπάλληλους των πόλεων Κοζάνη και Πτολεμαΐδα (πατήστε εδώ)

Η απάντηση του Περιφερειάρχη για ένα δίκαιο αίτημα των υπαλλήλων των πόλεων Κοζάνης και Πτολεμαΐδας ήταν δυστυχώς αναιτιολόγητα αρνητική (πατήστε εδώ)

Ειδικότερα ο Περιφερειάρχης αρνείται να συνεπικουρήσει στην διεκδίκηση του επιδόματος προβληματικής περιοχής για τους ανθρώπους αυτούς, γιατί κατά την άποψή του, αυτό δεν θα έχει θετική συνέπεια στην αύξηση του εισοδήματος της περιοχής.

Η έλλειψη επιχειρημάτων από την πλευρά της Περιφερειακής αρχής είναι ολοφάνερη και η στάση της αδικαιολόγητη, καθώς η ίδια η Κυβέρνηση αναγνωρίζει την προβληματικότητα των λιγνιτικών περιοχών και πλέον θα μοριοδοτεί με επιπλέον μόρια τους κατοίκους αυτών των περιοχών στους διαγωνισμούς του Α.Σ.Ε.Π.

Εάν το επίδομα αυτό δοθεί, σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους (τακτικούς και έκτακτους ) της Κοζάνης και Πτολεμαΐδας, καταργείται μια αδικία δεκαετιών. Ένα επίδομα που θα πληρώνεται από τον κρατικό προϋπολογισμό, θα ”πέφτει ” στην τοπική αγορά και θα ενισχύει το τοπικό ΑΕΠ με μισό εκατομμύριο ευρώ το μήνα περίπου.

Ο Περιφερειάρχης στρουθοκαμηλίζει όταν δεν αναγνωρίζει το πόσο σημαντικό είναι να «πέσουν» χρήματα στην περιοχή και κυρίως να ενισχυθεί το εισόδημα των κατοίκων της και ειδικά των ανθρώπων που έχουν δει το μοναδικό τους εισόδημα να συρρικνώνεται κατά 40% τα τελευταία δέκα χρόνια με το κόστος ζωής ταυτόχρονα να διπλασιάζεται.

Είναι απλή κοροϊδία η αναφορά του, όταν αναφέρει πως δεν υπάρχουν στοιχεία προσέλκυσης δημοσίων υπαλλήλων μέσω του επιδόματος όταν οι κυβερνήσεις θεσμοθετούν αντίστοιχες παροχές, π.χ. δυνατότητα προβληματικών, παραμεθόριων  Δήμων να παρέχουν στέγαση σε υπαλλήλους, εκπαιδευτικούς, γιατρούς. Το επίδομα προβληματικής περιοχής αποτελεί μια αντίστοιχη παροχή!

 Κε Περιφερειάρχη, μειώνετε το κύρος του θεσμού που εκπροσωπείτε  όταν ρωτάτε ποιες ενέργειες κάναμε εμείς  προς την κατεύθυνση καταβολής του επιδόματος, ώστε να στηρίξετε επικουρικά αυτή την προσπάθεια. Την οποία προσπάθεια απαξιώνετε και αρνείστε να ενισχύσετε  στο ίδιο ακριβώς έγγραφό σας!

 Τέλος, είναι απλά τραγελαφικό  ο Περιφερειάρχης να μιλά για αποφυγή brain drain σε μια περιοχή που ΔΙΩΧΝΕΙ τον μεγαλύτερο εργοδότη της χώρας με την μεγαλύτερη συσσωρευμένη τεχνολογική εμπειρία και γνώση, τη ΔΕΗ!

 Κύριε Περιφερειάρχη, είστε ο Αιρετός Διοικητής της Δυτικής Μακεδονίας και αυτής της περιοχής τα συμφέροντα πρέπει να προασπίζεστε.

Δεν είστε τοπικός εκπρόσωπος κόμματος και φυσικά δεν είστε ένας απλός θεατής – σχολιαστής.

Ακόμα αναμένουμε μαζί με όλο τον λαό της περιοχής κάποια υποτυπώδη αντίδραση στην επερχόμενη καταστροφή, κάποια στοιχειώδη διεκδίκηση για το εισόδημα που μας κλέβουν και κυρίως για το μέλλον των παιδιών μας που καταστρέφεται.

Γιώργος Χριστοφορίδης

Περιφερειακός Σύμβουλος

Συνδυασμού «ΕΛΠΙΔΑ»

Υ.Γ. Εμείς θα προωθήσουμε εκ νέου το θέμα μέσω των Βουλευτών και του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ και ευελπιστούμε να βρούμε συμπαραστάτες σε αυτή την προσπάθεια και τους θεσμικούς φορείς της Δυτικής Μακεδονίας.

15 σχόλια

  • Γιατί δεν το διεκδικήσεις με τον προηγούμενο Περιφερειάρχη???
    Ήσουν και περιφερειακός του σύμβουλος εάν δεν με απατά η μνήμη μου??
    Εκτός και εάν είναι κάτι καινούριο???
    Δεν ξέρω ρωτώ??

  • Ποιοι πανέξυπνοι σκέφτηκαν να γράψουν αυτό τοννα μην το χαρακτηρίσω.

    Ζητάτε επίδομα για ποιο λόγο; επειδή η περιοχή είναι προβληματική;

    Και γιατί εσείς και όχι κάποια άλλη ομάδα;

    Επιχείρημα του τύπου θα πεφτει στην τοπική οικονομία να πω γέλια είναι λίγο.

    Σοβαρευτείτε γιατί γελάει ο κόσμος.

    Εσείς όμως στην κοσμαρα σας.

    • μια χαρα τα λεει
      ο ανθρωπος ρωτησε και για τα 4 εκατομμυρια που μοιραστηκαν σε εκκλησιες και ζητησε να μοιραστουν σε ανεργους και ελευθερους επαγγελματιες. οπως βλεπεις ενδιαφερθηκε και για αλλους κλαδους
      το ναψμην θελεις ναψπεσουν χρηματα στην περιοχη δειχνει απλα νοοτροπί “να πεθανει η κατσικα του γειτονα”

      επίσης μαθε οτι ο Χριστοφοριδης ανεξαρτητοποιηθηκε από τον συνδυασμο Καρυπιδη.
      και τοτε τα ειχε ζητησει σαν προεδρος των εργαζομενων του δημου κοζανης. τωρα την βοηθεια του κασαπιδη ζητησε δεν λεει οτι ειναι αρμοδιος ο κασαπιδης

      • Την κατσίκα του ο γείτονας να την ταΐζει μόνος του και ας ζήσει αιώνια

        Εγώ δεν γουστάρω να την ταΐζω.

        Και μια και πιάσαμε τις κατσίκες άλλων πεθαίνω αυτόν τον καιρό και εσείς πετάτε χαρταετό.

        Θα έπρεπε να ντρέπεστε.

        Κλασικές ακρίδες,σημαιοφοροι,
        χειροκροτητες ότι πιο αναξιοκρατικου πέρασε από τον τόπο.

        Πάντα πάτε σε όποιον σας ταΐζει.

        Η πληγή της Ελλάδας

  • Περιφερειακός Σύμβουλος, υπάλληλος Δήμου Κοζάνης, νομίζω διετέλεσε και πρόεδρος των υπαλλήλων του Δήμου…
    Οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν επλήγησαν οικονομικά από την πανδημία, και θέλεις να τους δώσεις και άλλο επίδομα???
    Και φωνάζεις για τις επιχειρήσεις???
    Μπράβο στον Περιφερειάρχη..

    Πάντως για χειριστής μηχανήματος πολύ ωραία γράφεις!!!

  • Με ποια ιδιότητα το διεκδικείτε??
    Του περιφερειακού συμβούλου ή του δημοσίου υπαλλήλου??

    Κοίτα, την προηγούμενη θητεία ήσουν στο Καρυπίδη, τώρα πήγες στη Ζεμπιλιαδου, δεν πας την επόμενη με τον ΚΑΣΑΠΙΔΗ μπας και ικανοποίησει το αίτημα σου???

    • Τα πολλά θαυμαστικά σε πρόταση είναι ειρωνεία. Αφού σου φαίνεται παράξενο να γράψει χειριστής, σκουπιδιάρης, οικοδόμος εσένα να σου φέρουμε μόνο Μπαμπινιώτη να διαβάζεις.

  • Το επίδομα το παίρνουν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι του νομού εκτός των εργαζομένων εντός των πόλεων της Κοζάνης και Πτολεμαΐδας. Οι δύο πόλεις δεν εμπίπτουν δλδ στις σχετικές διατάξεις διότι δεν θεωρούνται προβληματικες, ενώ οι εργαζόμενοι στα χωριά που απαρτίζουν τους εν λόγω δήμους παίρνουν το σχετικό επίδομα.

  • Επίδομα οι δημόσιοι υπάλληλοι λέει ,
    Γελάνε και οι πέτρες.
    Πέρα από εργαζόμενους σε νοσοκομεία, για περικοπές είστε αναλογικά με την εργασία που προσφέρετε αργοκίνητοι ωχαδερφιστές.
    όχι για επιδόματα .
    Σοβαρευτείτε εδώ ο κόσμος έχει πρόβλημα κ εσείς αιθεροβατείτε

    • Σοβαρά ? Ωχαδερφιστες στα αποριματοφορα ?? Για έλα καμιά μέρα να σε βάλω 6 ώρες πίσω στο σκαλί να μαζεύεις κάδους άιντε έξυπνοι όλοι μαχητές του πληκτρολογίου

    • Αχ όταν μιλάνε τα τεμπελοσκυλα για δουλειά που κ δεν έχουν ιδέα εσύ ούτε μια μέρα δεν θα μπορούσες στην αποκομιδή με κρύα κ βροχές κ στο λέει ένας που δούλεψε σε χυτηρια κ σαν συγκόλλητης στους ταινιοδρομους στα ορυχεία είναι μια από της ποιο δύσκολη δουλειά άστο μικρέ αν δεν ξέρεις μην μιλάς

  • Και κάπου εδώ τελειώνει η όποια κοινωνική ευαισθησία έχει απομείνει για τους ανθρώπους που βιώνουν σοβάρα προβλήματα διαβίωσης λόγο των τελευταίων αναμφισβήτητα δύσκολων ετών και της πανδημίας.
    Πλην φυσικά των δημοσίων υπαλλήλων και λειτουργών.
    Δυστυχώς τόσο λίγοι είμαστε.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.