Αντιδράσεις στην τοποθέτηση ανεμογεννητριών σε ορεινά του Δήμου Αμυνταίου

27 Ιανουαρίου 2021
09:38

Έντονες είναι οι αντιδράσεις κατοίκων τοπικών κοινοτήτων του δήμου Αμυνταίου στην τοποθέτηση ανεμογεννητριών στα ορεινά των περιοχών αυτών.

Μεταξύ αυτών που διαμαρτύρονται και ο πρώην Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας Κωνσταντίνος Σέλτσας ο οποίος επισημαίνει σε ανάρτηση του σε μέσο Κοινωνικής δικτύωσης ότι  «Οι πράσινες διαγραμμίσεις είναι εγκεκριμένα αιολικά πάρκα, οι κίτρινες είναι προς αδειοδότηση οι δε κόκκινες είναι φωτοβολταϊκά. Όλα αυτά δίχως η κοινωνία να γνωρίζει, να συναινεί η να διαφωνεί, δίχως να υπάρχει χωροταξικός σχεδιασμός. Και ερωτώ ο δήμος μας είναι ενήμερος; Οι βουλευτές μας τι λένε; Όλοι μα όλοι τους σιωπούν».

Κάτοικοι των Τ.Κ κάνουν λόγω για καταστροφή του οικοσυστήματος των ορεινών όγκων 6 περιοχών του Αμυνταίου, μεταξύ των οποίων το Ξινό Νερό, το Νυμφαίο και η Κέλλη ζητώντας από την περιφέρεια να αναλάβει δράση για την ακύρωση αδειοδότησης τοποθέτησης ανεμογεννητριών σε ορεινές περιοχές στις οποίες θα καταστραφεί το πλούσιο φυσικό περιβάλλον, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν.

ΠΗΓΗ ΕΡΤ

Ένα σχόλιο

  • Ξεπατώνουν τη χώρα για κερδοσκοπία. Ήδη υπάρχουν εγκατεστημένα πάνω από 4000MW αιολικά, δεν χρειάζεται κανένα άλλο.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.