kozan.gr: Αποκλειστικά και μόνο μετεγκατάσταση στο τραπέζι της συζήτησης για την Ακρινή ή κι εναλλακτική πρόταση, εφόσον προταθεί κάτι τέτοιο από την κυβέρνηση; Εν αναμονή της τελικής απόφασης του Δ.Σ. Κοζάνης, τα μέλη του οποίου θα ψηφίσουν σήμερα Tρίτη (2/2), μέχρι το μεσημέρι

2 Φεβρουαρίου 2021
09:15

 

Αποκλειστικά και μόνο μετεγκατάσταση στο τραπέζι της συζήτησης για την Ακρινή ή κι εναλλακτική πρόταση, εφόσον προταθεί κάτι τέτοιο από την κυβέρνηση; Το συγκεκριμένο δίλημμα ήταν αυτό που κυριάρχησε στην χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Κοζάνης και ο προβληματισμός που τέθηκε είναι το κατά πόσο η αποδοχή του να μπει στο τραπέζι η περίπτωση της εναλλακτικής πρότασης, μπορεί κι ενδεχομένως να αποδυναμώσει το πάγιο και διαχρονικό αίτημα για μετεγκατάσταση. Ο Δήμαρχος Κοζάνης Λ. Μαλούτας κι αφού είχαν προηγηθεί οι τοποθετήσεις πολλών δημοτικών συμβούλων και επικεφαλής παρατάξεων είπε: “Όσο περνά ο καιρός τόσο χειροτερεύουν τα πράγματα για την Ακρινή. Αμφιβάλλει κανείς γι’ αυτό; Άλλες οι προϋποθέσεις το 2011 άλλες το 2013, άλλες την περίοδο 2016-2017 κι άλλες σήμερα. Εναλλακτική πρόταση δεν βάζουμε εμείς στο τραπέζι. Την έβαλε ο πρώην Υπουργός Κ. Χατζηδάκης όταν επισκέφτηκε στην Ακρινή. Το είπε ρητά στην απάντηση που έκανε στην βουλευτή Καλλιόπη Βετα και το επιβεβαίωσε και ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΗ Ε. Παναγιωτάκης. Το θέμα της εναλλακτικής πρόταση υπήρχε στο τραπέζι και δεν το βάζουμε εμείς τώρα. Η ομόθυμη στήριξή μας για τη μετεγκατάσταση της Ακρινής είναι δεδομένη. Είναι ξεκάθαρο πως είτε μιλάμε για μετεγκατάσταση είτε για εναλλακτική πρόταση πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι οι Ακρινιώτες θα αποφασίσουν. Επομένως και με βάση αυτό, η πρότασή μου έχει τρία σημεία

1. Το Δημοτικό συμβούλιο Κοζάνης στηρίζει αταλάντευτα τη μετεγκατάσταση της Ακρινής.

2. ΚΑΛΕΙ την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση της νομοθετημένης υποχρέωσης μετεγκατάστασης.

3. Σε κάθε περίπτωση αν υπάρχουν εναλλακτικές προτάσεις καλεί τον αρμόδιο υπουργό να τις αποσαφηνίσει πριν τις 31/3 του 2021.

Οι παρατάξεις Ιωαννίδη (Δημοτική Κίνηση – Κοζάνη Τόπος να Ζεις) και Στολτίδη (Λαϊκή Συσπείρωση) διαφώνησαν ως προς το τρίτο σημείο της πρότασης του Δημάρχου Κοζάνης, συμφωνώντας μόνο με τα πρώτα δύο σημεία, ενώ ο Κ. Κύργιας (Αδέσμευτοι Πολίτες) κατέθεσε μια τρίτη πρόταση εκείνη που να παρθεί απόφαση του Δ.Σ. Κοζάνης επί συγκεκριμένης προτάσεως που θα φέρει η Τοπική Κοινότητα Ακρινής.

Οι τρεις αυτές προτάσεις τέθηκαν σε ψηφοφορία, μέσω email,  για τεχνικούς λόγους λόγω δυσχερειών στο πλαίσιο της χθεσινής τηλεδιάσκεψης, η οποία θα ολοκληρωθεί σήμερα Tρίτη (2/2) το μεσημέρι.

kozan.gr

5 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.