Συνάντηση με γεωργούς και κτηνοτρόφους του Δήμου Κοζάνης και τους προέδρους στις Τ.Κ. Σκήτης και Ξηρολίμνης είχε ο Περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας Γ. Κασαπίδης. Όπως γράφει στο προσωπικό του προφίλ στο facebook: “Ενδιαφέρουσα η συνάντηση με γεωργούς και κτηνοτρόφους του Δήμου Κοζάνης και τους προέδρους στις Τ.Κ. Σκήτης και Ξηρολίμνης και η επίσκεψη σε ποιμνιοστάσια, τον κάμπο, τα κανάλια και τα αντλιοστάσια του αρδευτικού δικτύου των χωριών που πραγματοποιήσαμε με συνεργάτες για να δούμε επιτόπου τα προβλήματα που τους απασχολούν.

Αρκετά τα ζητήματα που δικαιολογημένα τους ανησυχούν και μας μετέφεραν με αγωνία. Ειδικότερα η άναρχη επέλαση των φωτοβολταϊκών πάρκων στον τόπο εργασίας τους, τα ορεινά βοσκοτόπια!
Ενημερώσαμε για τις αποφάσεις μας στο Π.Σ. απέναντι στον άναρχο και άδικο τρόπο ανάπτυξης των ΑΠΕ καθώς και για τα προγράμματα στήριξης των υποδομών του αγροτικού τομέα και τα έργα που έχουμε σχεδιάσει και εγκρίνει προς υλοποίηση στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.
Η κάλυψη των ελλείψεων έργων βασικών υποδομών στην προσβασιμότητα, η μελέτη και αποκατάσταση των ζημιών και της εύρυθμης λειτουργίας των αρδευτικών δικτύων, των ΤΟΕΒ, η αξιοποίηση των φραγμάτων, η κατασκευή νέων όπως και άλλων αναγκαίων εγγειοβελτιωτικών έργων, είναι μερικές από τις βασικές μας προτεραιότητες που θέτουμε άμεσα σε εφαρμογή.
Αρχή μιας συστηματικής προσπάθειας ανάταξης του αγροτικού τομέα της Περιφέρειας μας. Με πλειάδα έργων και άλλων παρεμβάσεων με ολοκληρωμένο σχεδιασμό, για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, παραγωγής και διαβίωσης των αγροτών μας στην ύπαιθρο της Δυτικής Μακεδονίας μας.
Αισιόδοξα μηνύματα από τα όνειρα και το ζωηρό ενδιαφέρον πολλών νέων που μας μίλησαν με θέρμη και ζήτησαν να ενημερωθούν για τα προγράμματα της Περιφέρειας και του Υπουργείου που μπορούν να αξιοποιήσουν. Άλλωστε θα τους φανούν χρήσιμα στο επάγγελμα και τον τρόπο ζωής που διάλεξαν να ακολουθήσουν και αγαπούν αληθινά.
Στεκόμαστε δίπλα τους με σχέδιο, πίστη και αποφασιστικότητα και προχωράμε μπροστά”.